<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
kostka
|
Předmět: kocouři a zima Přitlapkováno: 8. 3. 2010 22:04:34 |
|
|
ahoj vsem,
mam dilema.
muj byvaly manzel, se kterym mam spolecne dva kocoury, je ode dneska na jeden tyden bez elektriny. kocouri bydli u nej a on me prosi si je na ten tyden vzit k sobe vzhledem k velke zime. jenze mam pouze malou garsonku bez moznosti vybehu a prijde mi to tudiz blbost. jenze oba jiz meli potize s mocovymi cestami (a jeden z nich je dokonce po operaci ktera probehla pred necelym mesicem).
ted mam na vyber:
1. trapit je zimou ve vymrzlem byte kde ale maji moznost vybehu jak se slusi a patri pro kocoura nebo
2. trapit je v klaustrofobicke ale teple garsonce.
co je pro ne lepsi?
byla bych moc rada kdyby mi nekdo mohl poradit!!!
diky moc |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Re: kocouři a zima Přitlapkováno: 8. 3. 2010 22:47:23 |
|
|
kostka napsal: | ahoj vsem,
mam dilema.
muj byvaly manzel, se kterym mam spolecne dva kocoury, je ode dneska na jeden tyden bez elektriny. kocouri bydli u nej a on me prosi si je na ten tyden vzit k sobe vzhledem k velke zime. jenze mam pouze malou garsonku bez moznosti vybehu a prijde mi to tudiz blbost. jenze oba jiz meli potize s mocovymi cestami (a jeden z nich je dokonce po operaci ktera probehla pred necelym mesicem).
ted mam na vyber:
1. trapit je zimou ve vymrzlem byte kde ale maji moznost vybehu jak se slusi a patri pro kocoura nebo
co je pro ne lepsi?
byla bych moc rada kdyby mi nekdo mohl poradit!!!
diky moc |
No já bych se nerozmýšlela,možná,že tu klaustrofibickou garsonku vidíte vy,jako člověk.Kočka miluje teplo,tak podle mne není co řešit,ještě navíc,když je po operaci.Týden není tak dlouhá doba.
BBMM |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: kocouři a zima Přitlapkováno: 9. 3. 2010 7:22:58 |
|
|
Určitě zkusit vzít kočky k sobě do garsonky. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Nico
|
Předmět: Přitlapkováno: 9. 3. 2010 10:40:04 |
|
|
Nebo pokud je manžel šikovný, může kocourům vyrobit boudičky zateplené polystyrenem a když dá dovnitř slámu, nebo něco podobně tepelně vodivého, kocouři se tam zahřejí. Ono zase teď už taková zima není, jestli jsou zvyklí lítat venku, tak mají dobrý kožich... To spíš chudák váš bývalý manžel |
|
|
Odpovědět
|
|
kostka
|
Předmět: Přitlapkováno: 9. 3. 2010 13:10:32 |
|
|
moc dekuji za vase prispevky
no, ten exmanzel si to zavinil svoji blbosti... ale to je jiny tema
ten napad s tema boudickama se mi libi. nebo by se dal udelat velky pelech pro ne (z karimatky, dek atd)... mohli by se tam hezky zachumlat, ze. taky je nechci zbytecne stresovat prevozem pres pulku Prahy v MHD, jen aby mohli byt tyden u me zavreny, ale v teple.
bohuzel mam pocit ze ten exmanzel snad nezvladne udelat ani ty pelechy a bude mi radsi vycitat ze o ne nemam zajem kdyz si je nevezmu k sobe. (protoze si mysli ze by mi vadilo ze mi tam vsechno poznackujou, rozskrabou nabytek, roztrhaji kytky - ale tohle vsechno bych zkousla kdyby to bylo OPRAVDU nutne)
asi tohle cely je spis mezilidsky problem nez kocici... |
|
|
Odpovědět
|
|
mant
|
Předmět: Přitlapkováno: 9. 3. 2010 16:26:34 |
|
|
Vyrobit kočičí pelech, pokud nejste náročná, je otázka pár desek fasádního polystyrenu, jednoho velkého nože a hrsti delších hřebíků, plus čtvrt hodiny práce.
Nějakou výstelku dovnitř...a už jen zajistit, kdo bude přes týden doplňovat granule a vodu; hlavně ta voda je za mrazů celkem problém. _________________ ---------------------------------------
Mikin, Tamara, (Tygr), Tulák, Máša a Lucka |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Re: kocouři a zima Přitlapkováno: 10. 3. 2010 10:29:40 |
|
|
kostka napsal: |
co je pro ne lepsi?
|
Mám na chalupě přitoulanou kočičku, která tam holt tráví zimu venku. Udělala jsem jí takovou boudičku z polystyrénu ve tvaru trojúhelníkové stříšky se zadní stěnou, velkou tak akorát, aby nebyl zbytečný "nevyhřátelný prostor". Přes ni je přehozená deka, která splývá jako závěs i přes vchod, aby se vnitřek lépe "zadýchal", a ještě další houně a staré polštáře. Kočka tam spává, když jsme o víkendu na chalupě, když tam nejsme, spí myslím na půdě v seně, protože odtud často vylézá. (Boudička dost hrozně smrdí, protože si ji evidentně pravidelně značkuje kocour, ale kočeně to zřejmě nevadí.) Měla jsem strach, jak kočka přežije ty mrazy kolem dvacítky, jestli tam nezahyne, při dvou návštěvách jsme ji ani neviděli. Ale zase přiběhla, srst má pěknou huňatou, jen byla značně hladová. Jenže to je úplně venkovní kočka, přišla bůhví odkud a dovnitř chodí naprosto minimálně (mám strach kvůli mému briťákovi), takže není rozhodně naučená na vytápěné prostory . |
|
|
Odpovědět
|
|
|