<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
modrý macík
|
Předmět: Kastrovaný kocour má zájem o kočku Přitlapkováno: 11. 3. 2010 20:44:28 |
|
|
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,jestli je normální když 4 letý vykastrovaný britský kocour má zájem o kočku.Má kočičí kamarádku,které bude v dubnu rok.Začala jí říje a strašně nahlas mňouká.Ještě jsem se nerozhodla,jestli ji vykastrovat.Nevěřila jsem vlastním očím,ale kocour na ni skočil.Zakousl se jí do krku a vypadalo to na sex.Vyděla jsem je už vícekrát a jsem z toho zmatená.Přečetla jsem toho dost,ale na nic takového jsem ještě nenarazila.Větší problém je spíše hlasité mňoukání kočičky.Kočička mňouká hlavně večer a nedá se spát.Nevím zda kastrovat,nebo nechat kočičku nakrýt.Pokud bych ji nevykastrovala a nechala bez koťátek bude se trápit? |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Přitlapkováno: 11. 3. 2010 21:12:36 |
|
|
Pokud bych ji nevykastrovala a nechala bez koťátek bude se trápit?
Určitě se bude jako nevykastrovaná trápit a s velkou pravděpodobností mohou nastat i zdr.problémy.Bylo tady o tom už docela dost napsáno.
To co dělá kocour,že to vypadá jako nakrývání může být projev nadřazenosti.
Tady přidávám odkaz,snad tam najdete odpověď na vaší otázku,pročtěte si i diskuzi k danému článku
http://www.modrykocour.cz/stranka.php?id=1016
BBMM
Naposledy upravil beta.1 dne 11. 3. 2010 21:22:32, celkově upraveno 1 krát |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 11. 3. 2010 21:22:12 |
|
|
Kastrací kocour přijde o schopnost rozmnožování ale určitě nepřichází o pohlavní pud a klidně může kočku krýt, ale samozřejmě bez následků. Určitě se o tom již několikrát psalo i na tomto fóru ale nepodařilo se mi to v rychlosti najít, takže se podívejte třeba sem http://kocky-online.cz/forum/viewtopic.php?t=7890
Pro kočičku však bude určitě lepší když bude vykastrovaná. |
|
|
Odpovědět
|
|
Aélinnel
|
Předmět: Přitlapkováno: 11. 3. 2010 21:25:14 |
|
|
Kupovala jste kočičku na chov nebo na mazlíka?Na tom záleží,jestli můžete mít kotiska nebo ne - předpokládám tedy,že je kočina s PP!
Jinak jak tady už psala Alena, kocour klidně kočku ,,krýt" může,ale kotiska z toho nebudou... |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 3. 2010 16:58:30 |
|
|
Dokonce jsem to někde četla i jako radu, když mrouskající kočku ještě kvůli věku nechtějí nakrýt, tak ji nechat nakrýt ochotným a šikovným kastrovaným kocourem. Že by měla na chvíli pokoj. Asi než tělo pozná, že bylo ošizeno a mrouskání se rozběhne zas? |
|
|
Odpovědět
|
|
ZdenkaP
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 3. 2010 19:44:08 |
|
|
Alamka napsal: | Dokonce jsem to někde četla i jako radu, když mrouskající kočku ještě kvůli věku nechtějí nakrýt, tak ji nechat nakrýt ochotným a šikovným kastrovaným kocourem. Že by měla na chvíli pokoj. Asi než tělo pozná, že bylo ošizeno a mrouskání se rozběhne zas? |
Ano, Alamko, je to tak, kočka zovuluje, má tedy tzv. falešnou březost a minimálně 6 týdnů, mnohé pak jakoby celkou délku pravé březosti, dá pokoj... _________________ Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz
Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg) |
|
|
Odpovědět
|
|
adelnik
|
Předmět: Přitlapkováno: 29. 3. 2010 12:00:43 |
|
|
ZdenkaP napsal: | Alamka napsal: | Dokonce jsem to někde četla i jako radu, když mrouskající kočku ještě kvůli věku nechtějí nakrýt, tak ji nechat nakrýt ochotným a šikovným kastrovaným kocourem. Že by měla na chvíli pokoj. Asi než tělo pozná, že bylo ošizeno a mrouskání se rozběhne zas? |
Ano, Alamko, je to tak, kočka zovuluje, má tedy tzv. falešnou březost a minimálně 6 týdnů, mnohé pak jakoby celkou délku pravé březosti, dá pokoj... |
Dámy, máme kastrovaného mývalího kluka Amíse a naše britka Dorka oslavila v únoru rok, a mrouskání jako takové se nedostavuje.... je možné, že ji tzv. nakryl bez následků a kočička bude nějaký čas ve falešné březosti....po nějaké době se to třeba bude opakovat... a k onomu mrouskání, na které čekáme, abychom Dorinku dali vykastrovat, ani nedojde? Amís Dorku občas bere za krkem, ale brala jsem to jako projev dominance, než pokus o krytí. _________________ adelnik + Amís + Dori + Mia + MrnyVrny
"Každý život by měl mít devět koček." Jack Canfield |
|
|
Odpovědět
|
|
ZdenkaP
|
Předmět: Přitlapkováno: 29. 3. 2010 13:36:14 |
|
|
adelnik napsal: | Dámy, máme kastrovaného mývalího kluka Amíse a naše britka Dorka oslavila v únoru rok, a mrouskání jako takové se nedostavuje.... je možné, že ji tzv. nakryl bez následků a kočička bude nějaký čas ve falešné březosti.... |
Roční britka ještě vůbec mrouskat nemusela. Myslím, že projevy krytí byste nepřehlédla ani ze strany kocoura, ani kočky. Opravdové krytí je u kocourů, kteří byli kastrováni jako "panicové" docela vzácné, týká se to spíše bývalých chovných kocourů, u kterých toto chování někdy přetrvává i po kastraci - a zdaleka ne u všech... _________________ Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz
Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg) |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 29. 3. 2010 15:45:06 |
|
|
Maminka Doreenky měla první říji ve 14 měsících a další moje kočka až v 16 měsících. Zajímavé je že obě tyto kočky pochází z mého chovu, ty které jsem přivezla od jiných chovatelů měly první říji dříve. |
|
|
Odpovědět
|
|
adelnik
|
Předmět: Přitlapkováno: 30. 3. 2010 12:56:28 |
|
|
Děkuji, dámy, za reakce. _________________ adelnik + Amís + Dori + Mia + MrnyVrny
"Každý život by měl mít devět koček." Jack Canfield |
|
|
Odpovědět
|
|
|