Příbuzenská plemenitba AAR.CZ
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Mia*
|
Předmět: Příbuzenská plemenitba AAR.CZ Přitlapkováno: 18. 3. 2010 10:54:05 |
|
|
Zajímal by mě Váš názor na téma příbuzenské plemenitby chovatelské stanice AAR.CZ.
Já osobně si myslím, že se jedná o zvířata, která díky tomuto inbreedingu maji oslabenou imunitu a jsou tím pádem nachylnější k různým nemocem a infekcím a nevhodná k prodeji do chovu.
Vždyť i úmrtnost koťat nemuže být při takovém inbreedingu zanedbatelná.
Budu se těšit za Vaše názory na toto téma.... |
|
|
Odpovědět
|
|
Blažková Hana
|
Předmět: Re: Příbuzenská plemenitba AAR.CZ Přitlapkováno: 18. 3. 2010 11:18:15 |
|
|
Mia* napsal: | Zajímal by mě Váš názor na téma příbuzenské plemenitby chovatelské stanice AAR.CZ.
Já osobně si myslím, že se jedná o zvířata, která díky tomuto inbreedingu maji oslabenou imunitu a jsou tím pádem nachylnější k různým nemocem a infekcím a nevhodná k prodeji do chovu.
Vždyť i úmrtnost koťat nemuže být při takovém inbreedingu zanedbatelná.
Budu se těšit za Vaše názory na toto téma.... |
všichni, kdo budou mít zájem si něco o mém povoleném inbreedingu přečíst jsou velmi vítání na mých webových stránkách www.aarcats.websnadno.cz kde si mohou v odkaze genetika vše přečíst. Je to velmi zajímavé povídání.
všem přeji hezký den
Hanka Blažková |
|
|
Odpovědět
|
|
fundog
|
Předmět: Přitlapkováno: 18. 3. 2010 11:20:06 |
|
|
Předně: nejradši mám takovéhle rýpaly, kteří si nevyplní ani jméno, abychom náhodou nevěděli o koho jde. Mám-li názor, tak se za něj nestydím a nebojím se.
Pokud by takový inbreeding měl negativní následky, tak by nebyl povolený ne? A myslíte, že taková příbuzenská plemenitba je jen v CHS Aar?
Nechápu, k čemu toto vlákno je. Na stránkách této CHS máte vysvětlení, proč toto spojení chovatelka udělala. |
|
|
Odpovědět
|
|
Silvie OK
|
Předmět: Přitlapkováno: 18. 3. 2010 11:56:48 |
|
|
Uzamykám toto téma.
Pokud máte zájem obecně diskutovat o inbreedingu u sphynxů, založte prosím nové téma. Děkuji za pochopení. |
|
|
Odpovědět
|
|
|