<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
AjA
|
Předmět: zlobidlo? Přitlapkováno: 16. 12. 2005 13:45:27 |
|
|
Ahojky, poradíte někdo nezkušené chovatelce? Moje půlrocni kocicka je asi pubertak na 100%. Dělá přesně to, co ví že dělat nemá. Neustále šplhá po kožených dveřích, a na závěs v předsíni. Ten její váhu už pomalu neunese. Jak ji to mám odnaučit? Dělá to naschvál, protože ví, že mě to zlobí? Tomu bych i věřila. Xkrát za pár minut musím vstát, sundat ji, naplácat jí (jen malinko, nechci jí ublížit!!) a postříkám vodou. Ještě donedávna na ni taková sprška fungovala, jakmile jsem jí ukázala lahvičku, utíkala. A teď? Snad je jí to jedno. Vím, že se časem zklidní, už aby to bylo:-). Poraďte, jak na ni? Nemám s kočkama pražádné zkušenosti, takže bych uvítala radu nad zlato. Díky... |
|
|
Odpovědět
|
|
Kachna
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 12. 2005 14:14:18 |
|
|
Ahojky, no, myslím, že to bude chtít trpělivost.Rozprašovač používej dál, obvykle by se měl hodit nějaký předmět těsně vedle ní aby se vylekala, jinak to bohužel asi řešit nejde.Určitě z toho vyroste.Naše kočičky milovaly záclonu v ložnici, a páraly koberec, ale chce to, zaujmout je v okamžiku kdy dělají co nechcete, nějakou jinou zajímavější hračkou.Třeba smuchlaným papírem , nebo naše kočičky maj rádi víčka od PET lahví
A má vaše kočička škrabadlo na které by mohla šplhat ?
Buďte trpělivá, kočičky jsopu jako malé děti .
Jinak fakt nic víc asi poradit nemůžu.Tak přeju, ať se zadaří a kočika zmoudří |
|
|
Odpovědět
|
|
Iva
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 12. 2005 14:45:23 |
|
|
Obcas na sebe takhle kocky upoutavaji pozornost, pokud se nudi. A tim, ze si vyleze na zaves ci dvere, vy se o ni zacnete zajimat, tudiz dostava pozornost, takze ji vlastne nahrajete a ona dostane to co chtela. Nase kocicka chodila skrabat kreslo, kdyz chtela ven. Vedela, ze kreslo skrabat nesmi, moc dobre to vedela. Kdyz bylo venku hnusne a ja ji nechtela pustit, tak si sedla ke kreslu a drap drap drap, pak odbehla ke dverim, kde mnoukala a zase zpatky ke kreslu a pak ke dverim..... Zkuste si ji spis nevsimat, kdyz se splha po zavesech a jenom dusledne pouzivat stricku na vodu a taky si ji trochu vic vsimat v dobe, kdy to zrovna nedela. Hodne si s ni hrat, treba ji potom dojde, ze pozornost od vas bude dostavat v dobe, kdy chcete vy a ne ona. |
|
|
Odpovědět
|
|
AjA
|
Předmět: Díky Přitlapkováno: 16. 12. 2005 17:41:14 |
|
|
Díky za obě rady. Vezmu si je k srdci. Snad i to moje male ťululum |
|
|
Odpovědět
|
|
Gemma
|
Předmět: Přitlapkováno: 17. 12. 2005 11:33:58 |
|
|
Iva napsal: | Obcas na sebe takhle kocky upoutavaji pozornost, pokud se nudi. |
Tohle přesně máme doma. Půlročního kocoura v ropuku puberty. Je na něm velmi dobře vidět, že ví, co nesmí, ale provokuje nás tím k aktivitě, i když se mu věnujeme všichni .A je to taky netopýr, co pořád leze po výškách, takže s oblibou okupuje závěsné kapsáře z Ikey. Co nejvyšší škrabadlo budeme taky pořizovat. To co máme, je nízké.
Mělo by se to po roce věku postupně zklidnit, teď jsou plní energie a rozbouřených hormonů a budujou si postavení v domácnosti. Takže taky: trpělivost, pevné nervy a trochu tolerance. Pozor na to plácání rukou- některé citlivější kočky by si mohly vaši ruku spojovat s nepříjemným a bály by se třeba chovat a hladit. Lepší jsou třeba lehké složené noviny- plácnout s nima třeba o křeslo či o ruku-nadělají víc hluku a není to přímo rukou.( Nemyslím tím dvoukilový časopis na křídovém papíře )- _________________ Gemma |
|
|
Odpovědět
|
|
Anek Anonymní
|
Předmět: výchova - trestání Přitlapkováno: 20. 12. 2005 10:52:25 |
|
|
Může mi prosím někdo udělat jasno v tom, jak kočku vychovávat, kdy trestat, kdy ne a hlavně jakým způsobem? Budu vděčný i za link nebo odkaz na nějakou knihu. |
|
|
Odpovědět
|
|
janča
|
Předmět: Re: výchova - trestání Přitlapkováno: 20. 12. 2005 13:38:56 |
|
|
Anek napsal: | Může mi prosím někdo udělat jasno v tom, jak kočku vychovávat, kdy trestat, kdy ne a hlavně jakým způsobem? Budu vděčný i za link nebo odkaz na nějakou knihu. |
Tak napřed to nejdůležitější: Kočku nelze vychovat,jako např. pejska . Můžete si zkusit domluvit pravidla společného soužití,ale kočka si většinou vychová vás. To znamená, pokud nechcete ,aby něco rozbila, odstraňte to z jejího dosahu, nepěstujte kytky (některé jsou jedovaté), odhlaste elektřinu (zlikvidujte elektrické kabely) , zrušte záclony atd. Ne, to je samozřejmě nadsázka. Můžete zkusit vychovat kočku; pokud dělá něco, co by neměla, potom se doporučuje zašustit novinama, zaštěrchat plechovkou s kuličkama nebo postříkat vodou, aby se prostě lekla a spojila si danou činnost s něčím nepříjemným.Také se prodávají různé odpuzovače (aby neškrábala třeba sedačku) a přitahovače (aby škrábala škrabadlo). Na každou kočku však působí jinak . Hlavně kočičku nebít a už vůbec ne rukou! Mohla by se potom bát i pohlazení. Netrestat s odstupem- nevěděla by proč. A vychovávat stále- opakování je matka moudrosti. Tak hodně úspěchů a dejte vědět, kdo koho vychoval .Jana |
|
|
Odpovědět
|
|
Anek Anonymní
|
Předmět: Re: výchova - trestání Přitlapkováno: 20. 12. 2005 15:34:30 |
|
|
Díky za odpověď. Je mi jasný, že kočku nevychovám jako psa
Kočku nemáme. Zatím se snažím nějak doplnit to, co o kočkách vím, aby jsme mohli, až přijde čas, zodpovědně vyhodnotit, jestli kočka opravdu ano nebo ne. |
|
|
Odpovědět
|
|
janča
|
Předmět: Re: výchova - trestání Přitlapkováno: 20. 12. 2005 19:52:16 |
|
|
Anek napsal: | Díky za odpověď. Je mi jasný, že kočku nevychovám jako psa
Kočku nemáme. Zatím se snažím nějak doplnit to, co o kočkách vím, aby jsme mohli, až přijde čas, zodpovědně vyhodnotit, jestli kočka opravdu ano nebo ne. |
Kočku URČITĚ ANO!! Víte snad někdo o jediném důvodu,proč kočku ne? Samozřejmě kromě těžké alergie. Kdo si jednou pořídí kočku, úplně jí propadne.A to podotýkám, že jsem vždycky byla spíše pejskař:-)) |
|
|
Odpovědět
|
|
Iva
|
Předmět: Re: výchova - trestání Přitlapkováno: 20. 12. 2005 21:34:13 |
|
|
janča napsal: | Kdo si jednou pořídí kočku, úplně jí propadne.A to podotýkám, že jsem vždycky byla spíše pejskař:-)) |
Tak tohle plati presne i o me! |
|
|
Odpovědět
|
|
Tereza
|
Předmět: Přitlapkováno: 20. 12. 2005 21:41:18 |
|
|
Taky jsem donedávna byla pejskar (a ptáčkař, kobylkář, pavoukář a kdo ví co všechno jsme doma měli). A nemůžu si kočky vynachválit, je s nimi mnohem méně práce co se péče týče, jen jediná nevýhoda jsou ty chlupy, ale to se dá přežít |
|
|
Odpovědět
|
|
micka
|
Předmět: *ZLOBIDLO?* Přitlapkováno: 19. 2. 2006 11:19:43 |
|
|
TAK ,TAKOVÉ MÁM DOMA TAKY...PŘINESLA JSEM DOMU ROČNÍMU BRITAKOVI AKIMOVI MALOU POLOPERSANKU ČIKI,MÁ TEPRVE 4 MĚSÍCE....A TO JE TO ZLOBIDLO...*LÍTAJÍ* OBA PO BYTĚ,ALE ONA ŠKRÁBE MĚ,KOCOURA,JAK SEDNU K PC,UZ SEDI PŘED MONITOREM ... ALE JE TO MILÁČEK RODINY...ASI PRÁVĚ PRO TO ZLOBENI... |
|
|
Odpovědět
|
|
|