<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
BlackOrchid
|
Předmět: zvyknou si? Přitlapkováno: 28. 3. 2010 5:45:03 |
|
|
Přestěhovala jsem se s kocourama do menšího bytu. Jsme tu první noc a kluci strašně vyvádějí, zejména ted ráno. Šíleně řvou, mám strach že si na nás budou ostatní lidi stěžovat. Docela nerada bych byla vyhozena z podnájmu. Zvyknou si vůbec na tu změnu? Jsem z nich na švestku. Kimmča (siamák) je celkem v pohodě. Zabavím ho hrou nebo mazlením. Ale Mike (domácí kočka) ten vyvádí jak blázen a Kimmča se pak přidá. Nejde nijak utěšit ani odlákat od řvaní. Další věc je, že jsme odešli z bytu bývylého přítele, na kterého byli kluci také zvyklí. Zapomenou? Zvyknou si? Utěšuju se, že ano, ale po probdělé noci začínám být mírně zoufalá |
|
|
Odpovědět
|
|
Luci + 4
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 3. 2010 14:19:40 |
|
|
Nebojte se, zvyknou si. Je to pro ně změna , nové prostředí, jiný prostor... tak zatím protestují. Ale pokud byli předtím zvyklí být jen v bytě, tak na tenhle nový si zvyknou, určitě, chce to čas.
Možná by nebylo od věci nové sousedy obejít, představit se a vysvětlit, že kocourci se zatím adaptují a proto mňoukají, ale že určitě přestanou.
Hodně se jim věnujte, snažte se je zabavit, uklidnit. Možná by pomohla i šanta nebo kozlíkové kapky, na zlepšení kocouří nálady.
Váš bývalý přítel jim možná bude ze začátku chybět, ale i to se časem spraví. _________________ Někdo má kočky na střeše, někdo v kleci, někdo na kšeft, někdo ve voliéře, někdo na exhibici... Naštěstí je pořád dost těch, kteří mají kočky v srdci. |
|
|
Odpovědět
|
|
BlackOrchid
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 3. 2010 16:29:09 |
|
|
moc díky za povzbudivá slova. Koupila jsem do zásuvky feliway, ale nezdá se mi že by to na ně zabíralo. Chudáčci moji, pořád si říkám co jsem jim to jen provedla |
|
|
Odpovědět
|
|
Luci + 4
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 3. 2010 16:33:13 |
|
|
Feliway je dobré, také by mělo pomoci! Opravdu, nebojte, zvyknou si. Může to trvat i týden, chce to vydržet. A nelitujte je, nic si nevyčítejte, oni to z Vás vycítí a jsou z toho pak vystreslí. _________________ Někdo má kočky na střeše, někdo v kleci, někdo na kšeft, někdo ve voliéře, někdo na exhibici... Naštěstí je pořád dost těch, kteří mají kočky v srdci. |
|
|
Odpovědět
|
|
BlackOrchid
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 3. 2010 17:28:17 |
|
|
Jen mám strach o Mikeho. Celý den nepil a nejedl. Nechce vylézt z podpostele. Snad to přežije |
|
|
Odpovědět
|
|
Luci + 4
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 3. 2010 17:37:44 |
|
|
Přežije, nebojte. Zalézáním do úkrytů reagují na nejistotu, kterou pro ně změna znamená. Zkuste mu pod postel dát misku s vodou a určitě zkuste ho vylákat na nějaký oblíbený mls. _________________ Někdo má kočky na střeše, někdo v kleci, někdo na kšeft, někdo ve voliéře, někdo na exhibici... Naštěstí je pořád dost těch, kteří mají kočky v srdci. |
|
|
Odpovědět
|
|
BlackOrchid
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 3. 2010 18:16:13 |
|
|
díky moc! dala jsem mu tam jídlo i vodu a s chutí se do obojího pustil. Sice je pořád schovaný, ale alespoň vím že nemá hlad a žízeň. Na záchod si doufám dojde sám |
|
|
Odpovědět
|
|
BlackOrchid
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 3. 2010 18:17:00 |
|
|
akorát mě vždy vyděsí že tam leží jak mrtvolka |
|
|
Odpovědět
|
|
Luci + 4
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 3. 2010 19:15:41 |
|
|
Jestli baští a pije, tak je to ok, je prostě jen vyplašený ze změny. Některým kočičákům prostě trvá déle, než si na změnu zvyknou. Jiné pachy, jiné zvuky, úplně jiná dimenze prostoru , celkově zmatek kolem stěhování... Pod postelí se cítí bezpečně , klidně ho tam nechte, jen občas zkuste ho lákat nějakou mlskou. _________________ Někdo má kočky na střeše, někdo v kleci, někdo na kšeft, někdo ve voliéře, někdo na exhibici... Naštěstí je pořád dost těch, kteří mají kočky v srdci. |
|
|
Odpovědět
|
|
BlackOrchid
|
Předmět: Přitlapkováno: 30. 3. 2010 19:29:08 |
|
|
tak už je nám trošku lépe S každým malým pokrokem mám obrovskou radost. Dnes Mike nespal v noci pod postelí ale nahoře na škrabadle a vůbec neplakal a Kimmča byl po mém příchodu z práce rozvalený na posteli a nebyl nikde zalezlý. Tekly mi štěstím slzy! jsou to stateční hošíčci |
|
|
Odpovědět
|
|
Luci + 4
|
Předmět: Přitlapkováno: 30. 3. 2010 21:14:00 |
|
|
To jsou skvělé zprávy, paráda!! Tak to už máte nejhorší za sebou, kluci jsou stateční a zvykají si, pokud je rozvalen na posteli, znamená to, že se už cítí bezpečně. Super!!Držím tlapy, aby příznivý vývoj pokračoval, brzy kluci ani nebudou vědět, že předtím byli jinde!! _________________ Někdo má kočky na střeše, někdo v kleci, někdo na kšeft, někdo ve voliéře, někdo na exhibici... Naštěstí je pořád dost těch, kteří mají kočky v srdci. |
|
|
Odpovědět
|
|
|