<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Kosheeen
|
Předmět: Krytí Britské modré Britskou činčilou Přitlapkováno: 4. 4. 2010 7:41:03 |
|
|
Mám Britskou modrou kočičku, chtěla jsem se informovat zda-li je možné ji krýt činčilou, upozorňuji, že je bez PP. Zajímá mne to i z důvodu, zda-li s tímto krytím nemá někdo nějaké zkušenosti... |
|
|
Odpovědět
|
|
ZdenkaP
|
Předmět: Re: Krytí Britské modré Britskou činčilou Přitlapkováno: 4. 4. 2010 17:39:07 |
|
|
Kosheeen napsal: | Mám Britskou modrou kočičku, chtěla jsem se informovat zda-li je možné ji krýt činčilou, upozorňuji, že je bez PP. Zajímá mne to i z důvodu, zda-li s tímto krytím nemá někdo nějaké zkušenosti... |
Pokud jde o koťata bez PP, můžete ji nakrýt jakou barvou chcete. U organizovaných chovatelů patří toto spojení mezi nepovolená (barva očí, tipping). _________________ Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz
Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg) |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena C.
|
Předmět: Re: Krytí Britské modré Britskou činčilou Přitlapkováno: 4. 4. 2010 17:51:06 |
|
|
Kosheeen napsal: | Mám Britskou modrou kočičku, chtěla jsem se informovat zda-li je možné ji krýt činčilou, upozorňuji, že je bez PP. Zajímá mne to i z důvodu, zda-li s tímto krytím nemá někdo nějaké zkušenosti... |
Víc než barva by vás mělo zajímat, jestli vaše kočička nenese HCM (nechat vyšetřit), jakou má krevní skupinu (víte jaké riziko v tom spočívá?) - totéž by vás mělo zajímat i u krycího kocoura. A zda budete schopná najít pro koťata dobré domovy (víte jak obrovská je nabídka britských koťat?) a zda budete ochotná dodržet zákon na ochranu zvířat (neprodat koťata před 12 týdnem, neočkovaná ...) Barva ve vašem případě při odchovu bezpapíráků je až na posledním místě (totéž i rasa kocoura) ... |
|
|
Odpovědět
|
|
Kosheeen
|
Předmět: Re: Krytí Britské modré Britskou činčilou Přitlapkováno: 4. 4. 2010 18:17:23 |
|
|
Alena C. napsal: | Kosheeen napsal: | Mám Britskou modrou kočičku, chtěla jsem se informovat zda-li je možné ji krýt činčilou, upozorňuji, že je bez PP. Zajímá mne to i z důvodu, zda-li s tímto krytím nemá někdo nějaké zkušenosti... |
A zda budete schopná najít pro koťata dobré domovy (víte jak obrovská je nabídka britských koťat?) a zda budete ochotná dodržet zákon na ochranu zvířat (neprodat koťata před 12 týdnem, neočkovaná ...) Barva ve vašem případě při odchovu bezpapíráků je až na posledním místě (totéž i rasa kocoura) ... |
Děkuji za informaci, vím jaká je nabídka, možná jsem až velká milovnice své kočičky, poněvadž se má jako prasátko v žitě. Už jen proto se ptám, abych nevyvedla něco, co se nesmí. Kočičku mám bez papírů. protože si mne neskonale dostala, je to zlatíčko, plánuji ji jednou nechat nakrýt, a nechat si od ní koťátko. Je mi jí líto, již druhým rokem se mrouská, a příjde mi nějaká smutná.... jenže se budeme stěhovat a nechtěla bych aby rodila v nějakých podmínkách které ji nebudou dost dobré. Nikdy bych ji ani jejich koťátkům neublížila. Na to ty zvířátka moc miluji. O Koťátka bych zájemce měla, jenže i tak neustále váhám... co je tedy lepší risknout situaci, že si koupím jinou kočičku od chovatele, nebo že ji nechám její vlastní koťe???? |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena C.
|
Předmět: Re: Krytí Britské modré Britskou činčilou Přitlapkováno: 4. 4. 2010 18:38:18 |
|
|
Kosheeen napsal: |
Děkuji za informaci, vím jaká je nabídka, možná jsem až velká milovnice své kočičky, poněvadž se má jako prasátko v žitě. Už jen proto se ptám, abych nevyvedla něco, co se nesmí. Kočičku mám bez papírů. protože si mne neskonale dostala, je to zlatíčko, plánuji ji jednou nechat nakrýt, a nechat si od ní koťátko. Je mi jí líto, již druhým rokem se mrouská, a příjde mi nějaká smutná.... jenže se budeme stěhovat a nechtěla bych aby rodila v nějakých podmínkách které ji nebudou dost dobré. Nikdy bych ji ani jejich koťátkům neublížila. Na to ty zvířátka moc miluji. O Koťátka bych zájemce měla, jenže i tak neustále váhám... co je tedy lepší risknout situaci, že si koupím jinou kočičku od chovatele, nebo že ji nechám její vlastní koťe???? |
No, jestli se kočička mrouská už druhým rokem, tak bych se fakt o ni bála - riziko zánětu dělohy, cysty na vaječníkách, rakovina - to vše mohou být následky přemrouskání. Jde o to, zda jste ochotná riskovat možné komplikace vyplývající z přemrouskání a nebo rizika při porodu. Budete se stěhovat - v každém směru to bude pro kočičku stres ať bude nakrytá nebo nebude, takže zase další riziko. Víte, já bohužel vím, jaká rizika může chov přinést a ze zkušeností vím, že nejspokojenější život mají kastráti (nejlépe dva ...) |
|
|
Odpovědět
|
|
ZdenkaP
|
Předmět: Re: Krytí Britské modré Britskou činčilou Přitlapkováno: 4. 4. 2010 18:43:28 |
|
|
Kosheeen napsal: | Je mi jí líto, již druhým rokem se mrouská, a příjde mi nějaká smutná.... jenže se budeme stěhovat a nechtěla bych aby rodila v nějakých podmínkách které ji nebudou dost dobré. Nikdy bych ji ani jejich koťátkům neublížila. Na to ty zvířátka moc miluji. O Koťátka bych zájemce měla, jenže i tak neustále váhám... co je tedy lepší risknout situaci, že si koupím jinou kočičku od chovatele, nebo že ji nechám její vlastní koťe???? |
Nechat kočku skoro 2 roky mrouskat je opravdu velké trápení. Buďte ráda, že ještě nedostala zánět dělohy, jak se tady můžete dočíst jinde ve fóru u opakovaně se mrouskajících kočiček.
Jinak se zcela ztotožňuji se slovy Aleny - znáte krevní skupinu kočky? Pokud by byla B a kocour A, budete riskovat, že Vám bez testů pravděpodobně všechna koťátka umřou? Co FeLV, FIV - smrtelné nemoci - je otestovaná kočka i ženich? O HCM se raději ani nezmiňuju
Ono je to hezké, nechat si vlastní koťátko, pokud máte na ostatní závazné zájemce, kteří je budou milovat a mazlit a nebudou si je brát s vidinou zisku za další koťata, proč ne... Jinak je problém koťata udat, náklady se Vám nemohou ani vrátit, pokud ovšem nedáváte koťata pryč 7 týdenní, jak je časté... Koťata nutně potřebují MINIMÁLNĚ 13 týdnů zůstat s mámou a jistě tedy počítáte s tím, že všechna je kvalitně uživit opravdu není zadarmo. Pokud se budete stěhovat - je to zátěž pro psychiku kočky a nemůžete ji hned krýt, poněvadž si musí nejdřívě zvyknout, jinak by Vám mohla koťata přetahovat sem a tam... Takže znovu zvažte, co je pro kočku lepší, já se řídím zájmem zvířátka, ne svým.... _________________ Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz
Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg) |
|
|
Odpovědět
|
|
adelnik
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 4. 2010 9:46:13 |
|
|
Přimlouvám se za kastraci kočičky a pořízení kamaráda/ky. _________________ adelnik + Amís + Dori + Mia + MrnyVrny
"Každý život by měl mít devět koček." Jack Canfield |
|
|
Odpovědět
|
|
|