<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Aélinnel
|
Předmět: Potíže s okem, neustále Přitlapkováno: 10. 8. 2010 15:40:59 |
|
|
Zdravím,
mám problém, který sice nevypadá vážně, ale mně to štve a myslím že by za tím mohlo něco být - tudíž.
V listopadu 2009 měla naše kočička červené oko.Druhý den jsme jeli k vetovi, dal nám kapky Garasone, oko po 5-6 dnech v normálu.Prosinec 09, opět červené oko, tenktokrát druhé - opět k vetovi, bakteriologie negativní, podezření na chlamydie, nasazen Ronaxan na 20 dní.
Březen 2010, opět červené oko, jdeme k vetovi, testy na chlamydie i bakteriologie negativní, kapeme 10 dní Maxitrol. V červnu 2010 kočička očkována RCPCH FeLV.
Před cca 2 týdny opět červené oko, kapu Maxitrol, po 5 dnech ok, pak druhé oko, opět kapu, po 2 dnech v pořádku.
Jako fakt nevím, byla jsem s ní dvakrát na bakterce, jednou na chlamydiích, po negativních chlam. jsem ji naočkovala a pořád má tak jednou za 3 měsíce to oko červené. Nevím čím to je, zda zajet za dr. Beránkem do Pardubek, nebo ji něco dráždí v prostředí (ale zdá se mi to moc pravidelné a hlavně jsem nepřišla CO byl jí vadilo).
Nesetkal jste se s tím někdo, případně co mi radíte? |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Přitlapkováno: 10. 8. 2010 22:26:50 |
|
|
Nepíšete jestli chodíte s čičinou ven.Někdy mívají čičiny podrážděné oči od trávy.Také prašné stelivo některým čičinám vadí.To vypadá na nějakou alergii,zkuste vypozorovat.
BBMM |
|
|
Odpovědět
|
|
Silvie OK
|
Předmět: Přitlapkováno: 11. 8. 2010 8:04:27 |
|
|
Co píše bětka s tím stelivem je fakt, u našeho prvního kocourka jsme taky pozorovali zčervenání oka občas (při stelivu Cats best oko plus) a vyřešila to výměna steliva. |
|
|
Odpovědět
|
|
Aélinnel
|
Předmět: Přitlapkováno: 11. 8. 2010 11:27:17 |
|
|
S číčou ven občas chodíme, na vodítku - ale proč by to měla už tehdá v tom listopadu a prosinci? To jsme ven nechodili.
Stelivo pravda, používám Biokats (Natural,Micro nebo Bianco),klasický bentonit, myslíte, že pomůže přechod třeba na peletky Nature Gold? |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Přitlapkováno: 11. 8. 2010 12:31:37 |
|
|
Aélinnel napsal: | S číčou ven občas chodíme, na vodítku - ale proč by to měla už tehdá v tom listopadu a prosinci? To jsme ven nechodili.
Stelivo pravda, používám Biokats (Natural,Micro nebo Bianco),klasický bentonit, myslíte, že pomůže přechod třeba na peletky Nature Gold? |
No to asi nikdo z nás nebude vědět,zda pomůže změna steliva:-)))).To musíte vyzkoušet vy:-)
BBMM |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 11. 8. 2010 14:32:16 |
|
|
Aélinnel napsal: | myslíte, že pomůže přechod třeba na peletky Nature Gold? |
Ideální by bylo přejít na zkoušku na stelivo silikagelové, které je úplně bezprašné. Tam se vyloučí vliv i možného drobného prachu z peletek. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Smeny
|
Předmět: Přitlapkováno: 11. 8. 2010 18:43:51 |
|
|
April napsal: | Ideální by bylo přejít na zkoušku na stelivo silikagelové, které je úplně bezprašné. Tam se vyloučí vliv i možného drobného prachu z peletek. |
My jsme z tohoto důvodu jednou Silikagel koupili a prach z toho byl...a navíc takový děsně nepříjemný, že to dráždilo ke kašli i mě. Hrozně to vysušovalo sliznice. Kočka se rozkašlala pokaždé, když tam vlezla. Navíc ji málem trefil šlak z těch kuliček, když v nich začla hrabat, tak to během pár hodin celé letělo do koše. |
|
|
Odpovědět
|
|
Silvie OK
|
Předmět: Přitlapkováno: 11. 8. 2010 21:46:21 |
|
|
Smeny napsal: | My jsme z tohoto důvodu jednou Silikagel koupili a prach z toho byl...a navíc takový děsně nepříjemný, že to dráždilo ke kašli i mě. Hrozně to vysušovalo sliznice. Kočka se rozkašlala pokaždé, když tam vlezla. Navíc ji málem trefil šlak z těch kuliček, když v nich začla hrabat, tak to během pár hodin celé letělo do koše. |
My máme silikagel teď především tedy kvůli mně, + náš Damián byl zvyklý na silikagel od chovatelky. Používáme konkrétně ze zoohitu Fresh'n'Easy, granule (jsou i perličky/kuličky, ty ale byly po celém bytě). Nemůžu si stěžovat, trochu to zapráší když sypu do záchodku nové stelivo, ale to je vše. Sem tam, když náš mladej hodně hrabe, se trochu práší, ale je to zanedbatelné oproti např. Cat's Best Öko, co jsme měli s prvním kocourkem.
Ještě proč píšu konkrétně ze zoohitu - např. u Cat's Best Öko jsem od majitelů koček zaslechla rozdíly, mezi balením z českého eshopu a zoohitu. Myslím, že zmínka o tom padla i někde v DF, ale nejsem si jistá, kde. |
|
|
Odpovědět
|
|
Aélinnel
|
Předmět: Přitlapkováno: 12. 8. 2010 9:44:46 |
|
|
Na K-O mi holky ještě navrhují herpes, to snad ne proboha - jako malá byla očkovaná Biofelem PCH, a teď přeočkovaná PUREVAXEM RCPCH FeLV. |
|
|
Odpovědět
|
|
stekna
|
Předmět: Přitlapkováno: 12. 8. 2010 10:11:52 |
|
|
Ještě proč píšu konkrétně ze zoohitu - např. u Cat's Best Öko jsem od majitelů koček zaslechla rozdíly, mezi balením z českého eshopu a zoohitu. Myslím, že zmínka o tom padla i někde v DF, ale nejsem si jistá, kde.[/quote]
Zdravím, výše uvedená poznámka mě zaujala jako uživatele daného steliva. I já jsem totiž měla povit, že v balení zakoupené v zoohitu bylo stelivo jemnější (mám na mysli menší peletky) a naopak zakoupené v českém obchodě bylo stelivo hrubší.
Máte stejný problém, nebo jde jen o můj dojem?
Velice děkuji. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 12. 8. 2010 10:15:52 |
|
|
Tak jako otestováním se nic nezkazí, alespoň by se vyloučilo, že herpes to není. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
|