<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Dana K.
|
Předmět: Procházky venku Přitlapkováno: 18. 8. 2010 7:39:53 |
|
|
Dobrý den, zdravím všechny milovníky sphynxů -
máme doma také dvě sphynxí zlatíčka a jsou to úžasné kočičky.
Chtěla bych poprosit, zda by mi někdo mohl poradit - asi jako každý, tak se bojím kočičích nemocí FeLV, FIV, FIP. Přečetla jsem o nich mnoho článků a někdy mi přijde že si články i odporují - hlavně v tom, co se týče přenosu těchto nemocí.
Jde mi o to, že bych ráda chodila s kočičkama na procházky. Ale v našem okolí je sousta toulavých číč a jelikož je krmíme a oni nás pravděpodobně adoptovali, tak se nás nebojí. Vím, že když vezmu sebou sphynxíky na zahradu, přijde se pomazlit dalších 10 - 15 kočiček .......... a já mám strach, aby naši kocourci od nich tyto nemoci nechytli. Je takovýto přenos možný? Mohou se nakazit, pokud jim nějaká pozitivní kočička "oblízne" třeba ouško? Z toho co jsme se dočetla, tak FIP a HCM pravděpodobně mohu vyloučit, ale co ty ostatní? Zatím jsme ven raději nechodili, ale na některých stránkách jsem viděla, že i chovné kočičky ven chodí, dokonce jsme viděla i venovní "výběhy - tam taky nelze vyloučit kontakt s okolním světem. Tak nevím..... Můžete mi někdo poradit, narada bych číčím nějak ublížila. Děkuji |
|
|
Odpovědět
|
|
majkl
|
Předmět: procházky Přitlapkováno: 18. 8. 2010 8:24:19 |
|
|
Pěkné ráno, jedinéco Vá mohu poradit z vlastní skušenosti je že pokud kočka není zvyklá chodit ven tak jí to nevadi, jak je to naučíte tak to budou vyžadovat.Mé dcery kočka než začla chodit ven tak byla naprosto spokojená a ani neutíkala a to jsme mohli nechat i otevřené dveře, ted už bohužel vycházky vyžaduje a začla utíkat. Nakazit se muže pokud neni očkovaná ale i to očkování neni na sto procent, ale to je pouze muj názor aby nevznikli nějaké nesrovnalosti |
|
|
Odpovědět
|
|
Silvie OK
|
Předmět: Přitlapkováno: 18. 8. 2010 10:19:28 |
|
|
No, já osobně bych je ven mezi toulavé kočeny nepouštěla. Měla bych obavy z např. plísní, chlamydií apod. |
|
|
Odpovědět
|
|
Dana K.
|
Předmět: Přitlapkováno: 18. 8. 2010 11:38:17 |
|
|
Já myslela na vodítku (jako slečna z Polepšovny mazlíčků), ale měla jsem strach, protože nemusím vždy zabránit kontaktu s venkovní číčou ......... Takže také myslíte raději , že nee. Já spíš taky zastávala názor, aby byli číči raději jen doma (jsou tak již 3 roky zvyklé), ale viděla jsme fotky, kde byla venku i koťátka - tak jsme si říkala, jesli o něco ty moje dvě zlatíčka nešidím. |
|
|
Odpovědět
|
|
Reg
|
Předmět: Přitlapkováno: 18. 8. 2010 12:14:48 |
|
|
Dana K. napsal: | Já myslela na vodítku (jako slečna z Polepšovny mazlíčků), ale měla jsem strach, protože nemusím vždy zabránit kontaktu s venkovní číčou ......... Takže také myslíte raději , že nee. Já spíš taky zastávala názor, aby byli číči raději jen doma (jsou tak již 3 roky zvyklé), ale viděla jsme fotky, kde byla venku i koťátka - tak jsme si říkala, jesli o něco ty moje dvě zlatíčka nešidím. |
Pěkný den, já bych rozhodně kočky ven nebrala pokud nemám naprostou jistotu, že se k mým kočkám nedostanou jiné kočky, které mohou být nemocné. A pokud kočky neví, že existuje svět za "zavřenými dveřmi" nechybí jim... _________________ Aniger Sphynx cattery
www.sphynxcanadian.wbs.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Dana K.
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 8. 2010 6:34:01 |
|
|
Děkuji všem za rady. |
|
|
Odpovědět
|
|
RadkaK
Založen: 17.07.2007 Příspěvky: 382 Bydliště: Červený Kostelec - Náchodsko
|
Předmět: Přitlapkováno: 26. 8. 2010 8:30:34 |
|
|
Také se přikláním k názoru, že pokud kočka nepozná, co je to život venku, tak jí to nechybí, jak jí tam jednou vezmete, tak pak tráví většinu času na okně a hlasitým nadáváním se dožaduje vstupu ven. (osobní zkušenost) Takže doporučuji nechat doma. Navíc s kočkou nemůžete chodit na vodítku jako se psem, ona si prostě bude chodit kde chce a vodítko jí jen zabrání, aby neutekla kam nemá. Když se mě na tohle ptají majitelé našich koťat, tak doporučuji vodítko, jen když třeba cestují s kočkou někam k rodičům nebo jezdí na chalupu, aby se nestalo neštěstí a kočka někam neutekla, ale vyloženě ven na procházky chodit nemusí. Možná pokud jí chcete obohatit život, tak je dobré zasíťované okno či balkon nebo nějaký venkovní výběh a tam se s jinýma kočkama nepotká, takže riziko nějaké nákazy je velmi malé. Jinak je pro sphynxíka mnohem důležitější, aby mohl být s vámi a abyste mu denně věnovala svou pozornost a on se nenudil. Jo a plná miska pak jsou to nejspokojenější tvorové na světě Takže pokud nutně ven nepotřebujete se sphynxíkem chodit, pak klidně zůstaňte doma a vše bude ok.
Hodně radostí s naháčkem přeje _________________ Radka a kočičáci |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 26. 8. 2010 23:12:54 |
|
|
Já osobně zastávám názor, že moje kočky budou buď pouze doma, nebo pouze venku. Mám moc velký strach, že když jsou zvyklé v bytě, neznají venkovní nástrahy, nikdy nepoznaly nic zlého-venku jim to hrozí, máme velkého psa, který jim neublíží, takže se psů nebojí-ale co ti ostatní-tam venku? Nemluvě o možnosti otravy třeba otrávenou myší, nebo přivlečením nějaké nákazy domů mezi ostatní. Těch rizik vidím tak moc, že pro mně jiné řešení než trvalý pobyt doma neexistuje.
Jo zasíťované balkóny, terasy, voliéry nebo celé zahrady-to je jiná káva. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
mafimafi
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 9. 2010 14:31:33 |
|
|
Dobrý den,
plně souhlasím s Majklem, moje kočičky se staly vyloženě závisláčkamana denním puštění na zahradu a ten nejmladší naháč, je tak velký cestovatel, že mu nedělá problém obejít sousedy a pozdravit se s nimi. Je očkovaný ale i tak mám obavy, že si domů něco přinese a nakazí ostatní, takže má vycházky omezené...jsem zlá panička _________________ Martina, Nick, Skipy, Arkas a Buci |
|
|
Odpovědět
|
|
|