mrouskání po kastraci ?
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
kočička22
|
Předmět: mrouskání po kastraci ? Přitlapkováno: 3. 10. 2010 8:16:15 |
|
|
Dobrý deň všetkým milovníkom mačiek.
Mám problém s mačkou Izabelou,ktorá bola vykastrovaná pred niekolkymi
mesiacmi,ale stále "spieva" ako keď mrouskala a nosí pritom v papulke veci,ktoré nájde : hračky, tričká......a tie sa snaží zadnými labkami zakopávať.Robí to každý deň.
Vie niekdo prečo to robí?A ako jej pomocť?
Ďakujem za odpoveď. |
|
|
Odpovědět
|
|
ZdenkaP
|
Předmět: Přitlapkováno: 3. 10. 2010 21:28:03 |
|
|
a víte od veta, že jí při kastraci odebrali vaječníky a ne jen dělohu??? _________________ Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz
Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg) |
|
|
Odpovědět
|
|
Laky
|
Předmět: Přitlapkováno: 3. 10. 2010 22:52:48 |
|
|
Moje vetka mi říkala o případu, kdy kočka měla dvoje vaječníky. Ty jedny při první kastraci odebrala, kočka ale pořád mroukala, a když ji znovu otevřela, zjistila, že kočka má ještě jedny vaječníky, sic zakrnělé, ale působící mroukání... |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: mrouskání po kastraci ? Přitlapkováno: 4. 10. 2010 6:40:38 |
|
|
Někdy se může i stát, že zůstane kousek vaječníku v těle a ten pak dělá neplechu. Krevními testy se zjistí hladina hormonů a dle toho se určí, zda tohle chování způsobují hormony.
Ale také je možné, že ty projevy nejsou mrouskání, přecejen mrouskání bývá velmi výrazné naříkání, většinou s přestávkami, navíc má i určité znaky - nastavování zadečku, dlouhé mrouskání bývá na kočkách vidět i fyzicky ... nedá se tudíž vyloučit, že prostě máte upovídanou kočinu a to zpívání není mrouskání, ale způsob komunikace. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
|