<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Macal
|
Předmět: Granule pro koťata a dospělá kočka Přitlapkováno: 8. 10. 2010 7:44:32 |
|
|
Mám kotě, kterému dávám kvalitní kotěcí Royal Canin a velice chutnají i druhému 5 letému kocourkovi. Může je žrát i když je už starší??? Problémy s váhou nemá...
Calábková |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Re: Granule pro koťata a dospělá kočka Přitlapkováno: 8. 10. 2010 12:21:13 |
|
|
Macal napsal: | Mám kotě, kterému dávám kvalitní kotěcí Royal Canin a velice chutnají i druhému 5 letému kocourkovi. Může je žrát i když je už starší??? Problémy s váhou nemá...
Calábková |
Co vím já,tak semtam když si zobne nevadí,ale kotěcí granule mají jiné složení než dospělácké.Složení se hlavně liší ve vyšším obsahu bílkovin,které kotě potřebuje ke svému vývinu.Pro dospělou kočku je vysoký obsah bílkovin na závadu,neposlouží to ledvinám.Takže já bych dospělákovi koupila RC,ale pro dospělé kočky,určitě by mu chutnali stejně jako kotěcí.Další možnost krmit odděleně:-)
BBMM |
|
|
Odpovědět
|
|
Macal
|
Předmět: Přitlapkováno: 8. 10. 2010 16:52:01 |
|
|
Máme dvoje granule RC pro koťata a dospělé kočenky, ale vždycky se vrhnou oba na ty kotěcí. Jak to mám vyřešit, hlídat je aby každý jedl jenom ty svoje , to dost dobře nejde...Totě už má skoro 11 měsíců, tak už jim dát jenom dospělé??? Nebo dojíst zásobu kotěcích a pak dát jenom dospělé??? Každá rada drahá... |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 8. 10. 2010 17:29:55 |
|
|
Pokud má kotě 11 měsíců tak už můžete oběma dát dospělácké granule, zbytek kotěcích samozřejmě můžete spotřebovat, můžete je dávat třeba na střídačku. |
|
|
Odpovědět
|
|
Macal
|
Předmět: Přitlapkováno: 9. 10. 2010 16:09:57 |
|
|
Mám koupit dranule RC pro britky?? To 11. měsíční je totiž modrý briťák a ten starší obyčejný kocourek... Máte s nima zkušenosti a může je dávat i tomu obyčejnému?? |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 9. 10. 2010 17:06:26 |
|
|
Macal napsal: | Mám koupit dranule RC pro britky?? To 11. měsíční je totiž modrý briťák a ten starší obyčejný kocourek... Máte s nima zkušenosti a může je dávat i tomu obyčejnému?? |
Já mám doma mezi těmi svými 8 "von" (s průkazy původu) taky dva "obyčejné" kocoury, a rozdíly mezi nimi tedy doopravdy nedělám. Jedí všichni stejné jídlo.
Tomu obyčejnému to bude chutnat úplně stejně jako briťákovi. A jen tak mezi námi, já osobně nevěřím, že granule pro britky jsou ty nej pro britky a jiné ne. pro mainy jen pro ně a jiné ne, atd... dle mně je to jen a pouze tahák na peníze a nic jiného. Když koupíte jakékoliv kvalitní granule s vysokým obsahem masa a bez obilovin a chemických konzervantů (třeba zn, Brit care. Iams, Orijen)e, posloužíte kočkám úplně stejně dobře a za daleko míň peněz.
A pokud chcete za každou cenu RC, tak teď na Korunce mají pár druhů RC (Senzible, Indoor) 10 kg za 1199 Kč, což je bombová cena. A jak kočkám chutnají, koťatům i dospělákům. Kaťata mají v misce nasypány kotěcí RC a chodí na dospělácké Senzible. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 9. 10. 2010 17:08:34 |
|
|
Podle mého názoru jsou speciální granule pro britky jen reklamní trik, dávejte jakékoliv kvalitní granule, které oběma budou vyhovovat. Můžete zkusit třeba Acanu, která je vhodná pro všechny věkové kategorie - ale některýn kočkám moc nechutná tak nejdříve zkuste menší vzorek. Já mám koček hodně, samé britky, nejmladší je dvouletý kocour a nejstarší téměř třináctiletá kastrátka, jedna chovná kočka je březí, dvě až donedávna kojily a všichni baští Acanu a vyhovuje jim. |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
Předmět: Přitlapkováno: 9. 10. 2010 18:16:12 |
|
|
Našim kočkám granule pro britky chutnaly. Jsou větší, takže opravdu mohou chroupat. Jsou ale také tučnější než jiné RC granule, takže pozor na váhu. Ale určitě bych neřešila, že je bude jíst i "obyč" kocourek. Pokud mu budou chutnat, tak proč ne _________________ Kačka + Betty + Wyome + Jessinka + Romeo
Kdyby bylo možné zkřížit člověka s kočkou, pak by byl mnohem dokonalejší. Jen kočka by si značně pohoršila. Mark Twain |
|
|
Odpovědět
|
|
Tobísek
|
Předmět: Přitlapkováno: 11. 10. 2010 17:56:13 |
|
|
Dříve jsme měli dva kocourky, kteří byli od sebe 3 roky, takže když jsme si přivezli malého tobíska, dostával kotěcí granulky a starší kocourek měl pro dospěláky od Brit Care , krmili jsme je zvlášť, takže v pořádku. A časem se sjednotili na těch dospěláckých. |
|
|
Odpovědět
|
|
|