<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Betty
|
Předmět: Šanta kočičí Přitlapkováno: 1. 5. 2008 13:30:18 |
|
|
Ahoj kočkomilci!
Ráda bych znala váš názor. Chtěla bych koupit naší Bettynce několik sazenic šanty a udělat jí na zahradě její záhonek nebo truhlík. Mám ovšem obavu, že se nám budou na zahradu stahovat kočky ze širokého a dalekého okolí, což bych nerada. Dočetla jsem se totiž, že kočka pozná vůni šanty ve vzduchu na docela slušnou vzdálenost. Máte s tímto někdo nějaké zkušenosti? Děkuji za odpovědi. Kačka a Betty |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Šanta kočičí Přitlapkováno: 1. 5. 2008 14:18:35 |
|
|
Moje zkušenost se semínky šanty je taková, že čerstvá s našimi nic nedělala, přitom po sušené se mohou umlátit. Takže jsem se na pěstování šanty vyprdla a kupuju jim sušenou.
Jinak nevím, do jaké dálky mohou šantu kočky vycítit, ale jestli jsou v okolí kočky, asi bych si na zahradu žádnou nevysazovala, co kdyby náhodou tam fakt přišly ... aby tu pak brzy nebyl dotaz - jak se zbavit cizích koček na zahradě, které k nám chodí fetovat šantu
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 1. 5. 2008 16:26:29 |
|
|
Asi bych nejdříve vyzkoušela jak vaše kočka na šantu reaguje. Podle mých zkušeností na ni reagují jen některé kočky, jiné nechává naprosto v klidu. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 1. 5. 2008 20:32:50 |
|
|
Alena V. napsal: | Asi bych nejdříve vyzkoušela jak vaše kočka na šantu reaguje. Podle mých zkušeností na ni reagují jen některé kočky, jiné nechává naprosto v klidu. |
Přesně tak, naše kočičáky nechává v klidu oba dva. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Mihaji
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 5. 2008 11:08:38 |
|
|
tatiana napsal: | Alena V. napsal: | Asi bych nejdříve vyzkoušela jak vaše kočka na šantu reaguje. Podle mých zkušeností na ni reagují jen některé kočky, jiné nechává naprosto v klidu. |
Přesně tak, naše kočičáky nechává v klidu oba dva. |
Tak to naše se po ní naopak mohou utlouct, všechny tři a to jsou kastráti časem se pokusím přitlapkovat nějaké důkazné foto |
|
|
Odpovědět
|
|
L&P
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 5. 2008 16:54:13 |
|
|
Ahojte, pročítám si tuto diskuzi a stále nemůžu přijít k čemu ta šanta je dobrá. To nějak láká kočičky, mají to jíst?
Jen jsem se dočetla, že aroma šanty je tak silné, že se o rostlinu kočičky otírají, a že je to jako rituál při páření. Ale vaše zkušenosti mi to snad objasní lépe. |
|
|
Odpovědět
|
|
Mihaji
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 5. 2008 17:04:31 |
|
|
L&P napsal: | Ahojte, pročítám si tuto diskuzi a stále nemůžu přijít k čemu ta šanta je dobrá. To nějak láká kočičky, mají to jíst?
Jen jsem se dočetla, že aroma šanty je tak silné, že se o rostlinu kočičky otírají, a že je to jako rituál při páření. Ale vaše zkušenosti mi to snad objasní lépe. |
Dalo by se říct, že její vůně je rajcuje. Naše číči z toho byly na větvi, slastně se válely, otírali se o pytlíček se šantou, Andělka ho dokonce dost intenzivně oslintala. Ale těžko se to popisuje, musí se to vidět. Prostě se jim to vážně hodně líbí, ale taky na to nereagují všechny kočičky stejně a některé dokonce vůbec |
|
|
Odpovědět
|
|
L&P
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 5. 2008 19:17:26 |
|
|
Aha, kdepak to dostanu koupit? V květinářdtví to asi jen tak neseženu, že? Zkusím, jestli to i ty naše kocoury bude rajcovat. |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
|
|
Odpovědět
|
|
Mihaji
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 5. 2008 19:42:54 |
|
|
L&P napsal: | Aha, kdepak to dostanu koupit? V květinářdtví to asi jen tak neseženu, že? Zkusím, jestli to i ty naše kocoury bude rajcovat. |
Já koupila pytlíček s už usušenou šantou, jako hračku na umisťovací výstavě, jinak by to třeba mohli mít v nějakém zverimexu, nebo se dají hračky se šantou sehnat i na netu. |
|
|
Odpovědět
|
|
L&P
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 5. 2008 19:50:46 |
|
|
Děkuju moc za rady poptám se tady u nás, kde se to dá sehnat. Vysadit bych si to asi nemohla, páč nemám zahradu a dočetla jsem se, že to dorůstá jednoho metru a v našem malém bytě by to nebylo kde umístit. Takže volím sušenou.
Děkuji Vám moc za rady. |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 5. 2008 19:51:06 |
|
|
Hračky se sušnou šantou se dají koupit v každém zverimexu i na netu. Taky se jí říká kat nip. Polštářek se sušenou šantou jsem naší Betty koupila, ale to jí moc nezajímá. Ale živá kočičí tráva nebo šáchor, které jsem jí koupila, to je něco jiného. Je z toho úplně šílená. Lítá kolem, kouše jí, skáče do ní, válí se v ní, prostě si to užívá. Vydrží jí to celé hodiny. Proto jsem chtěla zkusit čerstvou šantu. Kačka |
|
|
Odpovědět
|
|
CherryAnn
|
Předmět: Přitlapkováno: 10. 11. 2010 13:46:56 |
|
|
Betty napsal: | Taky se jí říká kat nip. |
Catnip
Naše kočky ji milují, čerstvou jsem raději ani nezkoušela, když jsem videla, co s nima dělá sušená |
|
|
Odpovědět
|
|
|