<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
i.rena
|
Předmět: Mrouskání rok po kastraci Přitlapkováno: 5. 12. 2010 13:15:05 |
|
|
Zrhuba před rokem byla naše Betynka vykastrovaná /vše proběhlo bez problémů/ a teď se chová,jakoby to popírala - poponáší si po bytě plyšáčky / má je za miminka/ a naříká tím typickým hlubokým táhlým hlasem.
Je mi jasné,že někde nastala chyba a že asi bude nutná reoperace,ale během času jsem změnila veterinářku / za lepší - pochopitelně/ a ted si nejsem jistá,jestli by "své chyby" neměla řešit ještě ta původní.Je to takové to ožehavé téma profesionání cti a důvery,které se mi v ordinaci moc řešit nechce.Co si o tom myslíte???Děkuji. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena C.
|
Předmět: Re: Mrouskání rok po kastraci Přitlapkováno: 5. 12. 2010 15:19:35 |
|
|
I.reno a je to opravdová říje? Myslím tím válení se po zemi, vystrkování zadečku atd? Moje vykastrovaná kočka (už tři roky) má tak třikrát, čtyřikrát do týdne chvilky, kdy popadne nějakou hračku a nese ji po bytě, tak jako když kočičí máma uloví kořist a nese ji koťatům. Taky to komentuje takovým typickým hlubokým táhlým hlasem - pojďte se podívat dětičky, co vám šikovná maminka ulovila. Ovšem dělá to ať máme koťata nebo nemáme (od jiné kočky). Vykastrovaná je poctivě, stoprocentně, byla jí odebraná jak děloha, tak vaječníky. To, co popisujete, nemusí být mrouskání. To se skutečně projevuje jinak, neustálým vyvoláváním kocoura všemi tóninami hlasu, vystrkování zadečku, občasné učůrávání mimo záchod. |
|
|
Odpovědět
|
|
i.rena
|
Předmět: Re: Mrouskání rok po kastraci Přitlapkováno: 5. 12. 2010 15:42:01 |
|
|
Alena C. napsal: | I.reno a je to opravdová říje? Myslím tím válení se po zemi, vystrkování zadečku atd? Moje vykastrovaná kočka (už tři roky) má tak třikrát, čtyřikrát do týdne chvilky, kdy popadne nějakou hračku a nese ji po bytě, tak jako když kočičí máma uloví kořist a nese ji koťatům. Taky to komentuje takovým typickým hlubokým táhlým hlasem - pojďte se podívat dětičky, co vám šikovná maminka ulovila. Ovšem dělá to ať máme koťata nebo nemáme (od jiné kočky). Vykastrovaná je poctivě, stoprocentně, byla jí odebraná jak děloha, tak vaječníky. To, co popisujete, nemusí být mrouskání. To se skutečně projevuje jinak, neustálým vyvoláváním kocoura všemi tóninami hlasu, vystrkování zadečku, občasné učůrávání mimo záchod. |
Obávám se Aleno,že je,ty ostatní příznaky jsem nezmínila,občas máme i občůraný vchod do bytu a mokrý pelíšek.Nevím,zřejmě nás nemine vyšetření moči plus krev na hladiny hormonů - tím by se to mělo vyjasnit. |
|
|
Odpovědět
|
|
Raika
Založen: 13.11.2007 Příspěvky: 214 Bydliště: Rožnov p. Radh.
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 12. 2010 10:31:11 |
|
|
Tohle je docela hodně ošemetná věc a těžko se to kategoricky odsuzuje. I shluk buněk může časem regenerovat a začít produkovat malé množství hormonů. Může se to prostě stát a nemusí jít o špatnou kastraci.
Zkuste nechat pro začátek vyšetřit moč, abyste vyloučila, že je močení mimo toaletku způsobeno nějakou nemocí.
A máte-li nyní veterinářku, ke které máte větší důvěru, svěřila bych kočku do rukou jí. _________________ Raika + Mína + Kira + Denny |
|
|
Odpovědět
|
|
i.rena
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 12. 2010 11:18:45 |
|
|
Raika napsal: | Tohle je docela hodně ošemetná věc a těžko se to kategoricky odsuzuje. I shluk buněk může časem regenerovat a začít produkovat malé množství hormonů. Může se to prostě stát a nemusí jít o špatnou kastraci.
Zkuste nechat pro začátek vyšetřit moč, abyste vyloučila, že je močení mimo toaletku způsobeno nějakou nemocí.
A máte-li nyní veterinářku, ke které máte větší důvěru, svěřila bych kočku do rukou jí. |
Milá Raiko,děkuji - přesně tohle jsem potřebovala slyšet /respektive číst/.Nechtěla jsem jen tak vlítnout k bývalé veterinářce a "hodit" na ní tenhle problém jako její chybu,i když mi to jako špatně provedená kastrace připadalo.Zařídím se podle vašich rad,Betynku sleduju,už pár dní je v klidu a nikde žádné loužičky,což samo o sobě téměř vylučuje problémy s močením.Uvidíme,jak dopadneme po vyšetření,ještě jednou děkuju,Irena. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 12. 2010 11:35:05 |
|
|
Jinak "špatně" provedená kastrace už tu na foru padla, prodiskutujte s vetou (opravdu spíše s tou novou) jen utlumení produkce hormonů pomocí jednorázové antikoncepční inejkce, je možné, že to utlumí zbytky vaječníku úplně (pokud tam nějaký kousek zůstal). Vaječníky jsou malé a stát se prostě může, že tam kousek zbyde a ten dělá paseku.
Samozřejmě, určitě vyšetřit tu moč. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
ccaroda
|
Předmět: Mrouskání 4 měsíce po kastraci Přitlapkováno: 18. 4. 2013 6:58:39 |
|
|
Mám stejný problém,začátkem prosince jsem nechala vykastrovat 3 kočičky,které se ke mě dostaly během léta.Dvě jsou OK a ta třetí mi dnes od rána mňouká,válí se po zemi,vystrkuje zadeček....Jsem z toho nešťastná,kočička se kroutí jak žížalka a ty zbylé kolem posedávají a neví,co se děje.Prosím zkušené o radu,bude nutná reoperace? |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Mrouskání 4 měsíce po kastraci Přitlapkováno: 18. 4. 2013 8:43:52 |
|
|
Veterina, nechat vyšetřit hladinu hormonů a dál se domluvit s vetem, což bude asi to hlavní. Můžete zkusit antikoncepční injekci, která případný kousek tkáně odstaví možná i trvale, nebo pokud by se to vrátilo, zřejmě znovu operace. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
|