<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
renicka
|
Předmět: odmítání kapsiček Přitlapkováno: 4. 1. 2011 10:41:55 |
|
|
Dobrý den, náš desetiměsíční perský kocourek postupně začal odmítat veškeré "mokré" krmivo, tzn, kapsičky, konzervy, paštiky.... Zkoušeli jsme všechny možné druhy a značky, míchali jsme mu je dohromady s granulemi, ale stále odmítá. Vždy si jen k misce přičichne a začne tlapkou škrábat podlahu, jakoby si jí čistil. Je schopen celý den nic nejíst, když nedostane granule. Je správné, aby jedl jen stravu složenou z granulí? |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: odmítání kapsiček Přitlapkováno: 4. 1. 2011 12:20:29 |
|
|
Nevadí to, kvalitní granule mají vyvážený poměr živin, takže kocourek dostane, vše, co je potřeba. Ale je důležité, aby dostatečně pil. Takže různě po bytě rozmístěte misky s vodou.
Jinak zkoušeli jste např. škrábané či mleté hovězí maso? _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
renicka
|
Předmět: Re: odmítání kapsiček Přitlapkováno: 4. 1. 2011 12:50:53 |
|
|
Aha, tak to jsme ještě nezkoušeli... někde jsem slyšela, že by to mohlo být začínajícím zájmem o kočky |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Re: odmítání kapsiček Přitlapkováno: 4. 1. 2011 14:29:56 |
|
|
renicka napsal: | Aha, tak to jsme ještě nezkoušeli... někde jsem slyšela, že by to mohlo být začínajícím zájmem o kočky |
Ano,to by také mohl být důvod,ale to by asi nejedl moc ani granule.Náš Matěj jedl v tu dobu velmi málo a projevilo se to velkým úbytkem váhy.Změnila to až kastrace,takže hlídejte jeho váhu.
BBMM |
|
|
Odpovědět
|
|
pavlinka
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 1. 2011 15:27:04 |
|
|
Dobrý den,
naše starší kočinda (stará rok a čtvrt, kastrovaná) nejí nic než granule. Ještě když byla kotě, tak milostivě olízala štávu z kapsiček, ale postupem času ani to ne. Jenom přičichne a s výrazem "to nemyslíte vážně" odejde k misce s granulema Ale je fakt, že jí nevoní vůbec nic jiného než granule. Můžeme na stole nechat cokoliv a všechno jenom očuchá a nechá být.
Teď máme doma ještě 4 měsíční kotě a to je změna! Ta by zase ochutnala cokoliv
Pokud mu jedou granule a dost pije, tak bych se tím netrápila a nechala to tak ... Sem tam můžete zkusit kapsičku, jestli nedošlo ke změně ... ale u nás stále nic |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 1. 2011 23:05:00 |
|
|
Z mých 10ti koček jsou dvě zarputilí granulkožrouti. Nic je nepřesvědčí, aby jedli něco jiného. A to jim vařím masénka s rýží a zeleninkou i bez, dostávají různé kapsičky i konzervičky, kysanou smetanu, tvaroh, jogurt, kozí mléko... Ne. Pro ně jediným jídlem jsou prostě granule. A jiné zase na granule koukají jakože ta ňamka je dobrá, ale kam jsem schovala to pravé jídlo? Tedy to maso, konzervu, kapsičku....
Je to jako u lidí-každému chutná něco jiného.
Kupujte mu kvalitní granule-superprémiovky, dohlídněte na to, aby pil-nestačí 1 miska s vodou-já mám 1 i na umyvadle, protože tam chodí některé kočky pít nesmírně rády - tu doplňujeme i 3-4x denně. Další je taky v koupelně, no a dvě jsou v kuchyni. A když jim věřím maso nebo rybu, dávám tam hodně vody, aby byl vývar a jak ho pijí. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
|