<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
carol0
|
Předmět: Dovolená Přitlapkováno: 6. 6. 2011 7:37:04 |
|
|
Tento týden jedeme na 5 dí na Lipno,bereme s sebou kola,taková aktiv dovča,moc se těším.
Ale řeším otázku zda s sebou vzít holky Toyinku a Camelii,nebo je nechat u našich.
Zase mám strach z toho,že na hotelu bude nějaký rozruch,je možné že Toyinka bude ještě mrouskat,ale naříká i když nemrouská,nerada je sama.
S Camelii problém není ta je klidná,lehne a spí.
Pak se bojím toho,že když budeme cestou někde stavět třeba na Hluboké,nebudu je chtít nechávat v autě a s nimi mě asi nikam nepustí.
Myslíte že se budou trápit méně bez nás (kam jezdí občas na víkend) nebo s námi?Co pro ně bude lepší?Hlavně cesta na lipno je 150km
Děkuji za odpověd´předem |
|
|
Odpovědět
|
|
RadkaK
Založen: 17.07.2007 Příspěvky: 382 Bydliště: Červený Kostelec - Náchodsko
|
Předmět: Re: Dovolená Přitlapkováno: 6. 6. 2011 8:10:47 |
|
|
V tomto případě bych spíš volila ty rodiče. Pokud to tam holky znají, tak jim tam bude určitě mnohem líp a v klidu než při nějakém cestování po úplně cizích místech. Sice sphynxové s cestováním nemají problém, ale co vím o Toyince, tak měla docela rušné a stresové poslední měsíce svého života (pro ostatní: měnila majitele) a tak za ni prosím, nechte je u rodičů a v klidu nebo ji rozhodíte ještě víc než je. Holky budou spolu a rodiče jistě vědí, co s nimi a pokud vy jedete na aktivní dovču na kolách, tak byste na ně stejně neměli moc času a takhle si to všichni jistě užijete líp. _________________ Radka a kočičáci |
|
|
Odpovědět
|
|
carol0
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 6. 2011 11:50:33 |
|
|
Sice si myslím,že by to bylo ideální řešení,mam spíše strach z toho,aby si Toyinka nemyslela,že jde zase k jiným dvojnožcům.byla tam jen jednou,ale zase bude s Camelii |
|
|
Odpovědět
|
|
fofo177
Založen: 08.09.2007 Příspěvky: 972 Bydliště: České Budějovice
|
Předmět: Přitlapkováno: 9. 6. 2011 19:13:49 |
|
|
Radko, věta že sphynxové nemají s cestováním problém mě tedy pobavila. Jak kteří, rozhodně ne MOJI. Stačí několikahodinová cesta autem a několikrát poblití, několikrát pos.... a v horším případě i druhý den viróza jak hrom
Takže když někam jedeme, kočky sedí doma a stará se o ně spolehlivá osoba a je to absolutně bez problému.
Osobně bych kočky na čundr v žádném případě nebral. _________________ Olda & Felis & Charlie & Naranja & Mr. Big
http://www.mooncat.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 9. 6. 2011 22:24:59 |
|
|
Já měla s sebou dva kocoury v lázních, a bylo to bez problémů. Ale to byli v pokoji, kde pokud jsme byli pryč, prochrápali ten čas, a když jsme se vrátili, nastěhovali se k nám a my mazlili. Ale na čundr, na chatu, do stanu, na akční dovolenou a tak bych je rozhodně nebrala. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
RadkaK
Založen: 17.07.2007 Příspěvky: 382 Bydliště: Červený Kostelec - Náchodsko
|
Předmět: Přitlapkováno: 10. 6. 2011 5:32:08 |
|
|
Oldo, tak já to brala podle vlastní zkušenosti. Nidy mně žádný z našich sphynxů v autě nezvracel. Občas se vztekají, když jsou zavření v přepravce, ale pokud je vyndám na klín, tak sedí a koukají a pak spí. Většina našich koťat cestuje poměrně do dalekých domovů po celé republice a taky téměř bez problémů. Třeba do Aše je to od nás přes 5 hod cesty a oba kočičáci co tam jeli, byli naprosto spokojení u nové paničky na klíně. Ta si akorát stěžovala na zdřevěnělé nohy a Jungle, která k nám přicestovala z dálky 8000 km, u té bych předpokládala, že bude mít paniku z cestování a ne, ona ho miluje. Jak vyndám přepravku, tak se do ní nastěhuje a čeká, že se jede na výlet. A když se nejede, tak je naštvaná .
Ale je pravda, že vyjímky potvrzují pravidlo. Měli jsme kocoura ženicha, který zvracel a kálel strachy ještě než se auto nastartovalo. Ten se dal někam převést jen pod sedativy, jinak strašně trpěl.
Ale jinak vím o spoustě lidí, co běžně jezdí se sphynxem na chalupu a v pohodě.
Oldo ještě mě napadá, zvracejí ti jen v přepravce nebo i když by byli v autě na klíně? I tento případ znám. Přepravka fuj, ale na klíně pohoda.
Vím převážet kočičáky na klíně jde jen, pokud je vás v autě víc. _________________ Radka a kočičáci |
|
|
Odpovědět
|
|
fofo177
Založen: 08.09.2007 Příspěvky: 972 Bydliště: České Budějovice
|
Předmět: Přitlapkováno: 10. 6. 2011 11:24:19 |
|
|
To je ono Jen v přepravce když s nimi jedu sám. Ovšem i ve dvou bych si mít v autě tři pobíhající kočičáky nedovolil. Jednou jsem Charlieho lovil z pod pedálu a zažíval vcelku horké chvilky jak by to dopadlo, kdybych si musel vybrat: BRZDA nebo Charlie??? _________________ Olda & Felis & Charlie & Naranja & Mr. Big
http://www.mooncat.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
carol0
|
Předmět: Přitlapkováno: 14. 6. 2011 21:21:55 |
|
|
Tak dovča bude u konce a my se těšíme na holky a doufám že i ony na nás
Jinak cestu v autě zvládají dobře,spinkají.
Převážela jsem je k našim.
Pokud by jeli s nami byli by na hotelu,já měla spíš strach aby nezpívali,hlavně Toyinka,ale pro příště se nebojím,řvali tady děti
Jinak mamča řikala,že Camelii první dva dny tekly slzičky,ale jinak se válejí v ložnici v posteli nebo se slunní na okně
[/code] |
|
|
Odpovědět
|
|
|