Kastrace 3 letýho kocoura + 4 měsíční kocour k tomu
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Leny9
|
Předmět: Kastrace 3 letýho kocoura + 4 měsíční kocour k tomu Přitlapkováno: 19. 6. 2011 12:59:18 |
|
|
Ahoj.Máme doma 4 měsíčního kocourka a budeme si k němu pravděpodobně brát 3 letýho nekastrovanýho kocoura který byl na chov.Samozřejmě bych ho chtěla nechat vykastrovat a toho mladšího potom taky.Chci se zeptat jestli je pro staršího kocoura taková pozcní kastrace nějakým větším traumatem,zda je vhodné to vůbec dělat,abych mu tím neublížila a také jak by to šlo dohromady s tím mladším,jestli mají vůbec šanci na skamarádění
Díky _________________ Leny |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 6. 2011 18:51:45 |
|
|
Já jsem nechávala kastrovat při vyřazení z chovu jednoho kocoura jako sedmiletého a druhého jako pětiletého a naprosto žádný problém jsem nezaregistrovala. V době kastrace jsem v obou případech už měla doma nástupce - nového mladého kocourka. Ke kastraci staršího kocoura došlo vždy v době, kdy tomu mladšímu bylo 7 - 8 měsíců. Měla jsem obavy z rvašek pokud budu mít dva plodné kocoury najednou. Postup se mi osvědčil. |
|
|
Odpovědět
|
|
RadkaK
Založen: 17.07.2007 Příspěvky: 382 Bydliště: Červený Kostelec - Náchodsko
|
Předmět: Re: Kastrace 3 letýho kocoura + 4 měsíční kocour k tomu Přitlapkováno: 20. 6. 2011 7:48:27 |
|
|
Taky si myslím, že by kocour neměl mít s kastrací ani v tomto věku problém. Není to nic neobvyklého a 3-letý kocour je ještě mladý kluk. Spíš bych se přikláněla k tomu, pokud je to teda možné, aby se nechal vykastrovat ještě ve starém domově a teprve až bude po operaci fit a zdravý, tak pak bych mu teprve změnila domov. I tak toho na něj bude dost, nový domov a nový kamarád. A mladého kocourka bych nechala kastrovat až kolem 1 roku, v případě že by se nějak začal agresivně projevovat nebo značkovat, tak i dřív. Ale myslím, že budou kluci v pohodě, jen jim nechte dost času a prostoru na seznámení. _________________ Radka a kočičáci |
|
|
Odpovědět
|
|
|