<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Macal
|
Předmět: Různé kočičky=různé granulky??? Přitlapkováno: 5. 9. 2011 8:43:12 |
|
|
Mám 5 letého obyčejného kocourka a 1,5 letého briťáka, oba kastovani. Můžu obou dvou dávat granule Royal Canin pro britské kočky??? Oba je žerou, jenom aby to tomu obyčejnému neublížilo...
Děkuji |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 9. 2011 11:15:25 |
|
|
To je jen trik výrobců, granule pro jednotlivá plemena. V žádném případě tím druhému kocourkovi neublížíte.
Pokud jsou oba kastrovaní, tak byste je ale měla oba krmit granulemi pro kastráty! Je naprosto šumák, jakého jsou plemene, jsou oba kastrovaní, tak je třeba krmit podle toho. Takže začněte kupovat granule pro kastráty. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Re: Různé kočičky=různé granulky??? Přitlapkováno: 5. 9. 2011 11:15:39 |
|
|
Macal napsal: | Mám 5 letého obyčejného kocourka a 1,5 letého briťáka, oba kastovani. Můžu obou dvou dávat granule Royal Canin pro britské kočky??? Oba je žerou, jenom aby to tomu obyčejnému neublížilo...
Děkuji |
Mám také briťáky +obyčejné kočky a krmím stejnými granulemi.Ony vesměs mají granule rozdíl v množství tuků,proteinů,vitamínů a minerálních látek.V některých jsou ještě výtažky z různých rostlin,které jsou přidávány např.na podporu funkce ledvin,rozpouštění bezoárů atd.Podle mne určitě nevadí,když je obyčejná kočka krmena granulemi pro briťáky.Při výběru granulí je dobré především koukat na množství tuků a proteinů a potom brát asi v úvahu chuť kočky.Některá chce granule s např.příchutí kuřete,jiné více chutnají granule s příchutí ryby atd. .Také lze přihlížet k tomu,zda je kočka kastrovaná a brát granule pro kastráty,nebo trochu kulatější a krmit light granulema,ale to už je individuelní:-).Ještě pro snadnější rozhodnutí,je to asi tak,jako by jste se zamýšlela nad tím,jestli Japonec musí být krmen stravou pouze pro Japonce,a nebo jestli může dostat i jídlo připravené pro evropana:-
BBLMM |
|
|
Odpovědět
|
|
Macal
|
Předmět: Granule Přitlapkováno: 5. 9. 2011 11:22:18 |
|
|
Briťák se macek, jako snad každý briťák a ten obyčejný je spíše chudý, tak že s váhou problémy nemáme. Ale granule Light jim moc nelezou...ty pro biťáky alespoň musí kousat a nepolykat je celé. Musí se kastrovaní kocourci tedy krmit granulema pro kastráty, nebo pouze když mají problémy s váhou??? |
|
|
Odpovědět
|
|
Aélinnel
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 9. 2011 11:22:49 |
|
|
tatiana napsal: | To je jen trik výrobců, granule pro jednotlivá plemena. V žádném případě tím druhému kocourkovi neublížíte.
Pokud jsou oba kastrovaní, tak byste je ale měla oba krmit granulemi pro kastráty! Je naprosto šumák, jakého jsou plemene, jsou oba kastrovaní, tak je třeba krmit podle toho. Takže začněte kupovat granule pro kastráty. |
Tatiano, fakt myslíte, že ty granule pro kastráty mají nějaký účinek? Já nevím, jsem k těmhle rozdělením trochu skeptik, maximálně tak diety od Hillsu nebo RC, případně Trovet. Já vím, že píšou, že je to protistruvitové, lehce light a kdesi cosi, ale nevím
Každopádně já pro kastráty nedávám, kočičku mám sice kastrovanou, ale je to britka a má 3 kg, tak nemůže mít nějaké odtučňovací granulky , kupuju normální adult:) |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Re: Granule Přitlapkováno: 5. 9. 2011 11:38:10 |
|
|
Macal napsal: | Briťák se macek, jako snad každý briťák a ten obyčejný je spíše chudý, tak že s váhou problémy nemáme. Ale granule Light jim moc nelezou...ty pro biťáky alespoň musí kousat a nepolykat je celé. Musí se kastrovaní kocourci tedy krmit granulema pro kastráty, nebo pouze když mají problémy s váhou??? |
Všechny moje kočky jsou kastrované,krmím granulemi adult,pouze Maruschku jsem začla krmit granulemi light,protože je kulatější.Že kočka polyká granule celé je normální,ony moc potravu nekoušou.Takže tuto neřeším vůbec.Aby si trochu čistily zoubky, tak jim kupuju mlsky,které jsou vetší a to je nutí ke kousání,jsou to různé vitamínové přípravky,nebo polštářky s náplní:-).
BBLMM |
|
|
Odpovědět
|
|
J.P.
|
Předmět: Granule Přitlapkováno: 5. 9. 2011 11:59:32 |
|
|
Také při krmení mých 2 šelem nerozlišuji granule pro kastráty či normální granule. Většinou mají trvale k dispozici 4 misky s různými druhy granulí a každá si "zobne", na co má zrovna chuť. Jinak granule jsou u mě jako doplňková strava ke konzervám a většinou jim předkládám ty bez obilovin (Applaws, Orijen, Taste of the Wild, Porta21 Sensible ....). U vyjmenovaných značek ani nějaké speciální granule pro kastráty nebo light verze neexistují.
Myslím si, že prospěšnější je střídání více značek, protože každý výrobce má trochu jiné složení doplňkových látek v krmivu a tím, že se to prostřídá, tak se to rozumně zprůměruje. |
|
|
Odpovědět
|
|
Macal
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 9. 2011 12:16:50 |
|
|
Já jsem ale někde četla, že není dobré střídat granule i jedné značky a různé příchutě, jinak efekt třena granulí pro kastráty ztrácí. Moji kluci chlupaní jsou převážně na granulích a briťák dokonce úplně odmíta něco jiného. Ještě snad Tyčinky z drogerie DM, za těma se můžou oba utlouct.. Jsou vůbec pro vhodné??? |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 9. 2011 17:25:28 |
|
|
U nás jsou granule taky více-méně doplňkovým krmivem, které mají ale k dispozici pořád. Míchám více druhů granulí s vysokým podílem masa a bez obilovin a konzervantů+granule light, anžto devonek mi po kastraci strašně okulatěl ...... Také jsem četla, že se granule míchat nemají-většinou to ze zcela zřejmých důvodů píšou výrobci krmiv-ale ruku na srdce, nepřejedl by se vám za měsíc nebo i dřív řízek podávaný k snídani, obědu i večeři? Já ho sice mám ráda, ale jednou za čas. A nemyslím, že kočka chce furt totéž.
Ale jako pořádné jídlo ta má smečka bere prostě maso, rybu nebo v horším případě nějakou tu konzervu. Granulky jsou "na chuť". Přesto jich spořádají při svém počtu docela dost.
Tyčinky milují snad všechny kočky bez rozdílu. Nevidím jediný důvod, proč jim je občas nedat. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
|