<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
ajinav82
|
Předmět: kastrace a rizika Přitlapkováno: 3. 11. 2011 21:39:11 |
|
|
Ahoj, vím, že je možná kAastrace kocoura už od půl roka,ale prý mu přestane růst hlava a roste jen tělo,když se nechá v tomto věku kastrovat . Zatím máme čas,ale nerada bych aby nám začal značkovat byt. Chci tomu předejít,tak bych ráda nechala kastrovat co nekjdřív. Máme obyčejného kocourka a dneska na veterině mi řekla, že mu je tak cca 4-5měsíců a že by kastrace byla možná už v lednu.Zajímá mě, jak je to s tím růstem po kastraci. A jaká jsou rizika,když se kocour nechá kastrovat takhle brzo.
A ještě mě zajímá, do jakého měsíce kocouři rostou.
Díky |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Re: kastrace a rizika Přitlapkováno: 3. 11. 2011 21:53:30 |
|
|
ajinav82 napsal: | Ahoj, vím, že je možná kAastrace kocoura už od půl roka,ale prý mu přestane růst hlava a roste jen tělo,když se nechá v tomto věku kastrovat . Zatím máme čas,ale nerada bych aby nám začal značkovat byt. Chci tomu předejít,tak bych ráda nechala kastrovat co nekjdřív. Máme obyčejného kocourka a dneska na veterině mi řekla, že mu je tak cca 4-5měsíců a že by kastrace byla možná už v lednu.Zajímá mě, jak je to s tím růstem po kastraci. A jaká jsou rizika,když se kocour nechá kastrovat takhle brzo.
A ještě mě zajímá, do jakého měsíce kocouři rostou.
Díky |
Nevím jak je to u obyčejných kocourů,ale vím,že u briťáků je lepší s kastrací počkat až po roce.Když se briťák vykastruje dříve,nemá ještě dospělácké hormony a hlava opravdu tolik nenaroste,rostou dlouhé kosti.Je to případ našeho Matěje,je dlouhý jak týden před výplatou:-))) a také má vyšší nohyCo jsem se dočetla tak názory na riziko se rozcházejí,jeden je, že hrozí zmenšení močovodné trubice a tím riziko ucpávání,druhý toto vyvrací,že takové riziko nehrozí.Já bych stejně chvíli počkala,dokud kocour nezačne značkovat,nebo řvát.
BBLMM |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: kastrace a rizika Přitlapkováno: 4. 11. 2011 7:55:05 |
|
|
Maxíš by v 7,5 měsících, kvůli tomu, že jsme měli doma stejně starou Rubku a koťata jsme rozhodně nechtěli, tak šli oba najednou. Každopádně vyrostl, ale nezmohutněl, což by možná nezmohutněl stejně.
Pokud nehrozí riziko koťat, tak můžete klidně ještě počkat, ono to dospělácký chování poznáte, zvláště to vyzpěvování. Ale vsadím krk, že s jarem to na něj přijde, takže určitě v té době ho fik fik nemine. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
ajinav82
|
Předmět: Re: kastrace a rizika Přitlapkováno: 4. 11. 2011 8:59:55 |
|
|
April napsal: | Maxíš by v 7,5 měsících, kvůli tomu, že jsme měli doma stejně starou Rubku a koťata jsme rozhodně nechtěli, tak šli oba najednou. Každopádně vyrostl, ale nezmohutněl, což by možná nezmohutněl stejně.
Pokud nehrozí riziko koťat, tak můžete klidně ještě počkat, ono to dospělácký chování poznáte, zvláště to vyzpěvování. Ale vsadím krk, že s jarem to na něj přijde, takže určitě v té době ho fik fik nemine. |
Právě. Jemu bude na jaře zhruba 10 měsíců,tak zvažuju,že v lednu asi půjde. V lednu mu bude asi 7 měsíců.Takže tak leden,únor |
|
|
Odpovědět
|
|
|