<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
libuse
|
Předmět: Re: sphyny - tmavé suché fleky na kůži Přitlapkováno: 25. 1. 2012 10:38:40 |
|
|
Zdravím a asi vím o čem mluvíte - mám doma něco podobného - alergie po mnoha vyšetřeních.Možní se jedná a stejný problém.Mohu se zeptata na CHS odkud Sphynxík je? L.
případně na growl@centrum.cz
kavasmlekem napsal: | Před týdnem jsme dostali kotě sphynxe. Během asi čtyř dní se mu po kůži na těle vytvořily tmavé suché flíčky, dají se z nich odloupnout šupinky. Zřejmě ho to nesvědí, vůbec se neškrábe a jinak je stále v dobré náladě. Zítra s ním zajdu na veterinu, ale nemáte s tím někdo zkušenosti u sphynxe? V týdnu jsme byli na veterině na očkování a malýmu byl diagn. ušní svrab (dostal spot-on za krk), nemůže to souviset s tím svrabem? Děkuju
http://imageshack.us/photo/my-images/72/img9492h.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/641/img9493w.jpg/ |
|
|
|
Odpovědět
|
|
libuse
|
Předmět: Re: sphyny - tmavé suché fleky na kůži Přitlapkováno: 25. 1. 2012 10:55:17 |
|
|
Pečlivě jsem prohlédla fotky,vypadají jako bych fotila našeho shynxíka ve dnech kdy je na tom špatně - ale bývá často i lépe.
Prosím neexperimentujte - vím o zatížení určité CHS - ta se mnou pochopitelně nekomunikuje.
Kotě nám prodali s tím ,že to je chvilkové po vykoupání.Bavíme se již téměř 3 roky a lepší to nikdy nebude.Není to nakažlivé,přenosné, ani nic podobného.Není to alergie na potraviny- není téměř vůbec svědivá.Ale je to alerfie - nespecifikovatelná a v podstatě neléčitelná.Jako na houpačce
někdy lépe jindy hrůza.Řešená za velké peníze nejlepším vet.dermatolofem v ČR.
Nicméně povaha a úžasný sphynxí kluk je prostě náš a máme ho rádi takového jaký je.Byť s PP a krásně rostlý,tak ................!!!!
Více případně osobně.Nechci zde rozpoutat ošklivé povídání.
growl@centrum.cz
kavasmlekem napsal: | Před týdnem jsme dostali kotě sphynxe. Během asi čtyř dní se mu po kůži na těle vytvořily tmavé suché flíčky, dají se z nich odloupnout šupinky. Zřejmě ho to nesvědí, vůbec se neškrábe a jinak je stále v dobré náladě. Zítra s ním zajdu na veterinu, ale nemáte s tím někdo zkušenosti u sphynxe? V týdnu jsme byli na veterině na očkování a malýmu byl diagn. ušní svrab (dostal spot-on za krk), nemůže to souviset s tím svrabem? Děkuju
http://imageshack.us/photo/my-images/72/img9492h.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/641/img9493w.jpg/ |
|
|
|
Odpovědět
|
|
Thunder
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 1. 2012 20:49:32 |
|
|
Já bych ještě doporučila změnu veterináře. Pokud diagnostikoval ušní svrab,tak je to sphynxí amatér. Myslím,že by to chtělo veta,který sphynxe zná a umí je léčit. U sphynxů jsou jisté odchylky,které by měl vet znát. Ne že bych chtěla pana doktora shazovat,ale mluvim z vlastní zkušeností. Mohla byste si ušetřit dost peněz a zbytečných léků. Přeju hodně zdaru v léčení! |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 1. 2012 21:12:48 |
|
|
Absolutní většina vetů při mrknutí do ucha spynxe okamžitě řve, že má svrab-je to i má zkušenost. Prdlajs svrab, jen jsme mu před kočičím ORL vyšetřením nevyčistili řádně ušiska-a my víme, o čem mluvíme, viďte ? Na rozdíl od odborníků-nebo "odborníků"?
Také jsem dostala spot-on na svrab, ale protože se mi to absolutně nezdálo, neaplikovala jsem jej a šla ještě jinam, kde si vet dal tu práci hodit vzorek bordelu ze sphynxího ucha pod mikroskop. Samo, že to svrab nebyl. Tak jsem při příští návštěvě spot-on za 280 Kč vrátila a dostala zpět peníze.
Lidičky, nedejte se. Nejlépe před návštěvou veta vyčistit miláčkovi nahatýmu ušiska co nejlépe, aby vet neměl zbytečně problém
. A když ho bude mít, trvat na mikroskopickém vyšetření "svrabu" ! _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Thunder
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 1. 2012 21:43:05 |
|
|
Zase je to dobrý poznávací znak,zda vet sphynxe zná a léčil nebo zda je to pro něj neprobádaná oblast |
|
|
Odpovědět
|
|
kavasmlekem
|
Předmět: Re: sphyny - tmavé suché fleky na kůži Přitlapkováno: 8. 2. 2013 22:31:38 |
|
|
Dobrý den, zdravím po roce.
O plíseň se skutečně jednalo. Výsledky vyšly 100% pozitivní. Náš kocourek dostal 3 injekce (nevím už přesně čeho, nějakou vakcínu proti plísním) a je po problému. Je to už rok a kůži má krásně čistou bez šupinatění. Preventivně myjeme v Medivetu (obsahuje ketokonazol). O svrab se jednalo také. Na vlastní oči jsem viděla, jak se mu v uších prohání malé breberky. Určitě si všechno tohle donesl z té chovné stanice. Kocourek byl dárek, takže jsem nikdy s CHS stanicí nepřišla do styku. Chtěla jsem tam po zjištění problému volat, ale nikdo nezvedal telefon. Myslím že se jednalo o CHS v Kbelích.
|
|
|
Odpovědět
|
|
|