<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Teka
|
Předmět: Dítě a silikagel Přitlapkováno: 20. 2. 2012 20:08:37 |
|
|
Dobrý den,
mám ročního synka, pro kterého jsou zrníčka silikagelu vyneseného na tlapkách zábavou a bohužel i pochutinou. Máte s tím nějací rodiče a kočkomilové zkušenost? Nemůže to dítěti ublížit, uvíznout v traktu, nebo ho zranit, často jsou ty zrnká ostrá jak střep?Na internetu jsem zatím nenašla žádné informace. Děkuji za pomoc. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 20. 2. 2012 20:55:23 |
|
|
Tak o působení silikagelu v dětském traktu nic nevím, ale sama za sebe musím říct, že bych nic neriskovala a vyměnila silikagel za dřevěné stelivo, které by synkovi spolehlivě neublížilo, a třeba ani nechutnalo. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Přitlapkováno: 20. 2. 2012 21:05:28 |
|
|
Tak já nevím,ale silikagel je látka,která se používá k pohlcování vlhkosti,hlídejte své dítko,pokud by spolykalo větší množství,bylo by to určitě nebezpečné,také bych doporučovala změnit stelivo.
BBLMM |
|
|
Odpovědět
|
|
Emily
|
Předmět: Re: Dítě a silikagel Přitlapkováno: 20. 2. 2012 22:11:15 |
|
|
Ja suhlasim s ostatnymi. Naco riskovat, maly to moze vdychnut a pohroma na svete. Zbavte sa toho steliva okamzite. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Dítě a silikagel Přitlapkováno: 21. 2. 2012 6:27:45 |
|
|
Ono netřeba ani hledat na internetu. V různých klumpech, jako např. kabelkách, botech atp. bývají takové malé pytlíčky s nápisem "do not eat" ... typově se jedná o hodně podobnou záležitost jako stelivo - silikagel, pohlcuje vlhkost. Takovým mýtem je, že je to jedovaté - tak jedovaté to není, ale poživatelné taky ne.
Předpodkládám, že tenhle pytlíček byste taky odstranila z dětského dosahu. A v případě steliva tedy také vyměnit. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
|