<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Kačule
|
Předmět: BROUCI V GRANULÍCH Přitlapkováno: 21. 2. 2012 10:15:37 |
|
|
Ahoj,
máte někdo zkušenosti s broučkama v granulích? Podobné téma jsem hledala, ale nenašla a tak bych se chtěla poradit.
Koupila jsem mouku v supermarketu a po čase zjistila, že v ní jsou broučci. Vypadají jako kmín s nožičkama, ne tak štíhlí, rezavo hnědí s krovkama. Po zkoumání na netu jsem došla k závěru, že je to nejspíš potemník skladištní. No zkrátka mouka letěla hned do kontejneru, ale bohužel se stačily rozlést a tak jsem zjistila, jsou mimo jiné v koření, kakau, cukru ale taky v granulích pro moje kočičáky. Napadený věci jsem buď vyházela, nebo prosíla a dala do mrazáku aby to pochcípalo. I granule jsem dala no mrazáku a ty mrchy zdechly, a pak pečlivě probrala.
Spíš mě teď děsí, že než jsem na to přišla, tak to kočičáci snědli s těma broučkama nebo spíš těma červíkama co se líhnou. Jestli jim to neudělá nějakou neplechu v trávicím traktu. Možná se ptám hloupě, ale pro jistotu. Nemáte s tím někdo zkušenost? |
|
|
Odpovědět
|
|
majkl
|
Předmět: BROUCI V GRANULÍCH Přitlapkováno: 21. 2. 2012 10:45:32 |
|
|
DOBRÝ DEN, URČITĚ NEMUSÍTE MIT OBAVU ŽE JIM TO UŠKODÍ VŽDYT KOČKY CHYTAJÍ I MOUCHY A NIC SE NEDĚJE |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: BROUCI V GRANULÍCH Přitlapkováno: 21. 2. 2012 11:20:28 |
|
|
Nemusíte se bát, že by to kočkám způsobilo nějakou neplechu. Nenarazila jesm nikde na to, že by tihle broučci byli kočičím parazitem.
Ale jen dodatek, co psal majkl - mouchy nejsou zrovna dobrou ukázkou, že pojídání hmyzu není rizikové, protože zrovna mouchy mohou být klidně přenašečem tasemnice. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
majkl
|
Předmět: Přitlapkováno: 21. 2. 2012 11:32:51 |
|
|
TAK TO SLYŠIM POPRVNĚ NAŠE HOLKY CHYTAJÍ MOUCHY OD MALINKA ,ODČERVUJEME KAŽDÉ 3 MĚSÍCE TAK DOUFAM ŽE ŽÁDNÁ TASEMNICE NEHROZÍ A DOKONCE KDYŽ JSME MĚLI PSA TAK TO BYL TAKY LOVEC A VŠE BYLO V POHODĚ |
|
|
Odpovědět
|
|
majkl
|
Předmět: Přitlapkováno: 21. 2. 2012 12:33:05 |
|
|
TAK HLEDAM JAK JE TO S TOU TASEMNICÍ A MOUCHAMA ALE NIC NEMOHU NAJÍT ALE TOHLE JE TAKY ZAJÍMAVÉProti krystalům v moči
Doporučuji, zvláště máte–li zvíře žijící pouze v bytě, línější, dobře krmené, podávat preventivně denně ½ tablety
(100 mg v tabletě, koupíte v lékárně, těžká kočka i celou tabletu) vitamínu C. Nejen, že „chrání tělo před
infekcemi“, ale okyseluje močové cesty (přebytek vylučován močí), a tak zabraňuje tvorbě močových krystalů
(viz kapitola Veterinární péče). |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 21. 2. 2012 16:15:23 |
|
|
Tak jen namátkou přímo zde, byť poznámka od veta je prozměnu "extrémně" přehnaná:
http://www.modrykocour.cz/forum/viewtopic.php?t=2141
Pro informaci - blecha může být též přenašečem tasemnice.
http://vet-klin-erika.cz/private/zdravi5.htm
A jen pro zajímavost, str. 35, první odstavec:
soc.nidm.cz/archiv/getWork/hash/40H07PV180490A
A ještě jeden odkaz:
"Insects such as ants, beetles, cockroaches, flies and fleas when ingested can also give us tapeworms."
http://naturalhealthtechniques.com/specificdiseasestapeworms_filestapeworms-2.htm
Podotýkám, že má poznámka zněla, že "mouchy mohou být přenašečem tasemnice", nikoliv, že je to 100% nediskutovatelný fakt.
Stejně tak mohou být mouchy přenašečem kupříkladu Giardií.
www.labvet.net/doc/info_2-02.doc
Pro diskuzi o vitamínu C si případně založte své nové téma.
P.S.: a jen taková drobnost - na internetu všeobecně (např. v některých technicky zaměřených forech jsou na to dost hákliví) se psaní velkými písmeny považuje za křik, a navíc se to špatně čte _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
majkl
|
Předmět: BROUCI V GRANULÍCH Přitlapkováno: 22. 2. 2012 12:53:58 |
|
|
Velké písmena nepíšu zduvodu nějakého upozornění ale že mi blbne klávesnice a neustále přeskakuje tak se omlouvam a budu se do budoucna více snažit |
|
|
Odpovědět
|
|
|