| << Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> | 

| Autor | Zpráva | 

| Aime 

| 

| Předmět: Zranění oka, SOS, prosím 
  Přitlapkováno: 27. 3. 2012 13:41:28 |   |  
				| 
 |  
				| Ráno se mi pofackovali kočky a skončilo to velice nepěkným výsledkem, mladší přírůstek vyšel z boje s nepěkným zranením oka   Z počátku to nevypadalo až tak zle, chuděra jen přivírala očko, teď už ho má ale kolem takové narůžovělé, hodně jí z něj teče a  má ho pořád spíš jen zavřené. Panikařím, nevím co mám dělat a strašně si to vyčítám.  Zaberou na to nějaké kapky, i když to není zánět nebo se jí tam snad dostala nějaká infekce a už to zánět je? Mám utíkat za veterinářem? Nebo to zvládne sama a nemám ji raději nějak psychicky zatěžovat? Můžou  zůstat nějaké trvalé následky nebo o očko přijít?
   Prosím poraďte
  |  | 

|     | Odpovědět | 

|  | 

| JanČe 

| 

| Předmět: 
  Přitlapkováno: 27. 3. 2012 14:19:28 |   |  
				| 
 |  
				| Dobrý den, 
 určitě bych poradila návštěvu veterináře. Náš koček měl škrábnutou rohovku, vet nasadil kapky s atb. Teď má jen drobnou jizvu, která je vidět jen z bočního pohledu a hlavně ho to už nebolí...neriskujte vznik zánětu.

|     | Odpovědět | 

|  | 

| tatiana 

| 

| Předmět: 
  Přitlapkováno: 27. 3. 2012 14:44:45 |   |  
				| 
 |  
				| Já bych mazala k veterináři, když se to horší. S očima nejsou žádné žerty. _________________
 Tatiana,  Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj,  Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
 |  | 

|      | Odpovědět | 

|  | 

| ZdenkaP 

| 

| Předmět: 
  Přitlapkováno: 27. 3. 2012 15:34:30 |   |  
				| 
 |  
				| Určitě neodkladně k vetovi, má-li poraněnou rohovku, oko se začne kalit, může se udělat vřed na rohovce a kočka může oslepnout, takže opravdu neodkládat! _________________
 Sweet Calimero*CZ
 www.sweetcalimero.cz

Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg)
 |  | 

|     | Odpovědět | 

|  | 

| RadkaK 

| 

| Předmět: 
  Přitlapkováno: 28. 3. 2012 10:41:02 |   |  
				| 
 |  
				| Určitě okamžitě k vetovi. Našemu psovi takhle kocour roztrhl rohovku, pes měl oko zavřené a hodně mu z něj teklo. Nakonec bylo oko vyteklé, vet mu ho zašil pod narkozou, napustil novou tekutinu, pak následovala dlouhá léčba kapkami a mastmi, nakonec ještě kortikoidy na vyčištění šedého oka a pes má oko celkem v dobrém stavu, jen má velkou jizvu přes rohovku, takže má poměrně omezené vidění, ale zdá se že mu to nevadí. Rozhodně je to hooodně bolestivé, takže určitě k vetovi! _________________
 Radka a kočičáci
 |  | 

|      | Odpovědět | 

|  | 

|  |