<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
jana_brno Anonymní
|
Předmět: které z nich - Defu, Herrmanns, Yarrah Přitlapkováno: 15. 7. 2012 22:20:15 |
|
|
Ahoj,
zvažuju, které z konzerv/kapsiček zvolit (pro dospělou kastrovanou kočku v bytě). Chci bio kvalitu (když už, tak se s těmi zvířaty slušně zacházelo), no a to vyrábějí Defu, Herrmanns a Yarrah.
Máte prosím někdo zkušenosti s nimi? Které byste v poměru cena/kvalita zvolili?
Díky. |
|
|
Odpovědět
|
|
carol0
|
Předmět: Re: které z nich - Defu, Herrmanns, Yarrah Přitlapkováno: 16. 7. 2012 7:48:47 |
|
|
co zkusit čerstvé maso?
jana_brno napsal: | Ahoj,
zvažuju, které z konzerv/kapsiček zvolit (pro dospělou kastrovanou kočku v bytě). Chci bio kvalitu (když už, tak se s těmi zvířaty slušně zacházelo), no a to vyrábějí Defu, Herrmanns a Yarrah.
Máte prosím někdo zkušenosti s nimi? Které byste v poměru cena/kvalita zvolili?
Díky. |
|
|
|
Odpovědět
|
|
jana_brno Anonymní
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 7. 2012 8:14:10 |
|
|
Carol díky, ale trochu nezdvořile podotknu - ptala jsem se na konzervy/kapsičky, tj. na snadno skladovatelné, před-porcované krmení, které je vždycky po ruce a zároveň je v bio kvalitě. A zajímá mě, které z těch výše jmenovaných je u někoho osvědčené (nebo třeba naopak), pokud ho tu tedy někdo používá.
Díky za pochopení. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena C.
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 7. 2012 11:56:02 |
|
|
Kupovala jsem Herrmanns a Defu. Kupodivu Defu hovězí s rajčaty baštili, což jsem nepředpokládala, ale tenkrát bylo nějak v akci, tak jsem to vyzkoušela. Herrmanns taky chutnalo. Ovšem především u kotěcí smečky a jak známo, koťata ve vývinu zblajznou cokoliv. Dospěláci se nad tím dost ofrňovali a spíš jen občas ochutnali. Když jsem měla víc odrostlých koťat, brala jsem i 800 g Herrmanns, líp se to cenově vyplatilo. Jinak cenově dobré jsou konzervy grau - pro dospělé dělají i bez obilí, ale našim nejvíc chutná grau pro koťata (taky bez obilí). Jinak moje kočky jsou toho názoru, že příliš bio škodí takže pokud mají herrmanns častěji, přestane jim chutnat. |
|
|
Odpovědět
|
|
jana_brno Anonymní
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 7. 2012 15:38:15 |
|
|
Aleno díky, zkusím počkat jestli se ještě někdo ozve čím víc různých referencí tím líp... zatím mám ještě chvíli čas s nákupem počkat.
A že příliš bio škodí... No ne-bio holt nebude. Když už maso, tak z aspoň relativně přijatelných podmínek, na zvířecích koncentrácích se podílet nechci ani skrz kočku. Takže ráda jí vyberu, co jí bude šmakovat a bude hodnotné, a pro ni to neznamená žádný asketismus - spíš naopak, bude to mít bez pesticidů, hormonů a podobných svinstev, beru to jako zodpovědnější vůči kočce i vůči prostředí.
Časem i s granulema postupně přejdeme z RC, na které je zvyklá, na něco přijatelnějšího, to ale ještě otestuju co jí pojede a bude to na delší dobu, jelikož je to kočka převážně granulová. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena C.
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 7. 2012 19:49:17 |
|
|
Jano s tím příliš bio - u nás je to spíš tak, že občas někdo ukradne něco nezdravého ... jinak se snažím taky o zdravou stravu, ale pokaždé to není možné. Maso kupuju od jednoho soukromníka, co chová býčky na volné pastvě, mimochodem, telata jsou u krav až do 8 měsíců, krávy nemá na mléko, ale právě na krmení telat, krůtí a kuřecí k nám vozí také z jednoho soukromého chovu, ale není to tak často, tak holt to prostě někdy nejde, musí se koupit u řezníka, ale nikdy v super a hypermarketech ... Jinak držím pěsti s přesvědčováním kočiny na jinou stravu, ale některé jsou fakt dost zatvrzelé. Zdravé Taste odmítají a striktně vyžadují RC. Čtyři roky se marně pokouším jednu kočku přemluvit, aby si aspoň občas dala granulky - nedá, je striktně masová. Nejstarší kocour by zase syrové maso nevzal ani za nic. Bio konzervy, jak jsem již psala, jely hlavně koťatům. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 7. 2012 21:18:57 |
|
|
Grau jsem koupila také, je to dobré složení a v 800g provedení pro moji smečku i za přijatelnou cenu.
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/konzervy/grau
Jinak těm mým granule Taste of the Wild naštěstí moc chutnají.
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/granule/taste_of_the_wild/175620#more _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
carol0
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 7. 2012 21:26:21 |
|
|
Moc se omlouvám, zapomela jsem ...
Bohužel nemáme zkušenost s tímto krmivem,ale
ona si kolikrát vybere kočička či ji bude chutnat a vyhovovat.
jana_brno napsal: | Carol díky, ale trochu nezdvořile podotknu - ptala jsem se na konzervy/kapsičky, tj. na snadno skladovatelné, před-porcované krmení, které je vždycky po ruce a zároveň je v bio kvalitě. A zajímá mě, které z těch výše jmenovaných je u někoho osvědčené (nebo třeba naopak), pokud ho tu tedy někdo používá.
Díky za pochopení. | |
|
|
Odpovědět
|
|
jana_brno Anonymní
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 7. 2012 22:05:04 |
|
|
Díky za další tipy. No sama jsem zvědavá, co si mlsná huba vybere Ale zas tak vybíravá není, říkali mi majitelé že si klidně dá i sardinky z plechovky... Tak já ty různé druhy prostě ozkouším, prostřídám, vyloženě špatnou zkušenost s nimi jsem ani nevygooglila, a to by bylo, aby se něco neujalo. Však ty popisky zní líp než kdeco pro lidi. |
|
|
Odpovědět
|
|
|