<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Eewee
|
Předmět: Velká smečka u přehrady Přitlapkováno: 24. 8. 2012 11:49:29 |
|
|
Zdravím,
v květnu 2012 jsme objevili venkovní smečku 14 koček (z toho 4 kočky
byly březí), která žije v Praze poblíž Hostivařské přehrady. Nedalo
nám to a s přítelem jsme se začali o kočičky zajímat - no a dnes se o
ně prakticky denně staráme. Za tu dobu si na nás kocourci a kočičky
zvykli, takže jsme o nich připravili webové stránky (ty najdete na
www.kockyodprehrady.wordpress.com ), na nich nadále pracujeme a
doplňujeme je. Dnes se staráme o smečku venku (12) a jednu kočku s
koťátky u nás doma (5), kde se jim výborně daří. Celkem tak máme na
kočičím svědomí 17 kočiček a navíc ještě 2 ragdolly a britského kocoura
Tedy proč píši, chtěla bych touto cestou dotázat
a) jestli by se našel nějaký dobrodinec a vzal si některé z koťátek
domů (jsou očkovaná, odčervená, FIV i FIP i FeLV negativní, s veškerou
výbavou)
b) nebo jestli by se našla dobrá duše, která by nám vypomohla při
starání se o venkovní smečku (přijmeme i finanční a jiné dary)
Děkuji za přečtení a přeji krásný den |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
Předmět: Přitlapkováno: 24. 8. 2012 13:36:18 |
|
|
Myslím, že můžete klidně zveřejnit číslo účtu, na ketrý se může pro kočičky přispívat. Já osobně vám určitě ráda alespoň nějakou troškou vypomohu. Jste úžasní, že se o kočičky staráte. Možná by bylo dobré nechat ty doposud nevykastrované kastrovat a udělat např. spešl sbírku jenom na tu kastraci. Držím vám palce _________________ Kačka + Betty + Wyome + Jessinka + Romeo
Kdyby bylo možné zkřížit člověka s kočkou, pak by byl mnohem dokonalejší. Jen kočka by si značně pohoršila. Mark Twain |
|
|
Odpovědět
|
|
Eewee
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 8. 2012 12:16:46 |
|
|
Betty napsal: | Myslím, že můžete klidně zveřejnit číslo účtu, na ketrý se může pro kočičky přispívat. Já osobně vám určitě ráda alespoň nějakou troškou vypomohu. Jste úžasní, že se o kočičky staráte. Možná by bylo dobré nechat ty doposud nevykastrované kastrovat a udělat např. spešl sbírku jenom na tu kastraci. Držím vám palce |
Děkuji za reakci. Účet si určitě založíme a až bude, tak zahájíme sbírku pro kočičky.
Co se týče kastrací, tak se chystáme na kastraci dvou kočiček (Betynky a Ladynky). Obě ale měly koťátka (a Lady nejspíše stále někde má), takže jsme vyčkávali. Příští víkend se ale chystáme je (nebo alespoň Bety) odchytit a odvézt na kastraci. |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 8. 2012 20:42:41 |
|
|
Jste s přítelem zlatí,také alespoň troškou přispěju,jen napište kam!
BBLMM |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 8. 2012 20:44:24 |
|
|
Doporučila bych také Facebook, jeho prostřednictvím se dá zorganizovat plno věcí-i pomoc. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 26. 8. 2012 8:28:22 |
|
|
Eewee napsal: | Děkuji za reakci. Účet si určitě založíme a až bude, tak zahájíme sbírku pro kočičky.
|
Jestli můžu doporučit, založte transparentní účet např. http://www.fio.cz/bankovni-sluzby/bankovni-ucty/transparentni-ucet _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Eewee
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 8. 2012 13:17:03 |
|
|
Zdravím,
kočičkám jsem založila účet u banky, kde už mají moje údaje a tak účet zařídili bleskově. Pokud máte zájem pomoci kočičkám, můžete dobrovolně přispět na jejich účet (670100-2209807517/6210).
Prosím ty, co přispějí, aby do poznámky dali svůj email (abych jim mohla poslat foto účtenky) nebo aby mě kontaktovali na email ( kockyodprehrady@seznam.cz nebo nelare@seznam.cz).
Jsme vděční za jakoukoliv pomoc.
Co se týká kastrací Lady a Bety. Včera jsme mluvili s majiteli pozemku a zjistili jsme, že tam pobíhá jedno vyzáble mourovaté koťátko. Je jasné, že patří Lady, proto raději kastraci Lady odsuneme o pár týdnů. Nechceme koťátko ohrozit tím, že bychom mu odvezli na pár dní mámu a ono by strádalo hlady.
Betynku zkusíme tento nebo příští víkend vykastrovat. Záleží na tom, jestli bude mít veterinářka čas a jestli se nám ji podaří odchytit.
Tak nám držte palce.
|
|
|
Odpovědět
|
|
Eewee
|
Předmět: Přitlapkováno: 13. 9. 2012 11:03:19 |
|
|
Tak se nám stále nedaří kočičku odchytit. Zdrhá i při neprudkým pohybu. Nemáte někdo nějaký typ? Snažíme ji zvykat na pytel, do kterého ji chceme chytit, ale zatím to nepomáhá. I když ji necháme vyhladovět, tak je nadměrně opatrná... |
|
|
Odpovědět
|
|
Leemet
|
|
|
Odpovědět
|
|
Eewee
|
Předmět: Přitlapkováno: 13. 9. 2012 12:16:44 |
|
|
Leemet napsal: | Dobrý den,
zkoušeli jste sklopec? Jeden tu mám, tak se kdyžtak můžeme domluvit. |
Dobrý den,
sklopec nemáme, takže jsme jej nezkoušeli. Jaké jsou cca rozměry a odkud jste? Jen mám tak trochu strach, že když to zkusíme, že chytíme jakoukoliv jinou kočku , je jich tam dvanáct |
|
|
Odpovědět
|
|
Leemet
|
Předmět: Přitlapkováno: 13. 9. 2012 22:44:24 |
|
|
Eewee napsal: | Leemet napsal: | Dobrý den,
zkoušeli jste sklopec? Jeden tu mám, tak se kdyžtak můžeme domluvit. |
Dobrý den,
sklopec nemáme, takže jsme jej nezkoušeli. Jaké jsou cca rozměry a odkud jste? Jen mám tak trochu strach, že když to zkusíme, že chytíme jakoukoliv jinou kočku , je jich tam dvanáct |
Pošlu Vám SZ _________________ žižkovská smečka a Leemet
www.spokojenakocka.cz , www.malytygr.cz, www.toulavetlapky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
BáraP
|
Předmět: Re: Velká smečka u přehrady Přitlapkováno: 15. 2. 2013 19:06:04 |
|
|
panebože díky Eewee...dobří lidé ještě nevymřeli...obdivuji všechny kočkomámy, krmičky, depozitářky, útulky...momentálně nemohu finančně vypomoci, ale hned, jak budu moct, ráda vám na účet něco pošlu...
držím palce, ať se koťátka dostanou do dobrých rukou a dospělé osazenstvé u přehrady nestrádá...a ještě jednou děkuji...už jsem o tomhle světě začínala pochybovat... _________________ Lidé, kteří nemají rádi kočky, se v příštím životě narodí jako myši. |
|
|
Odpovědět
|
|
|