Třepání hlavičkou a drbání oušek
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Terr
|
Předmět: Třepání hlavičkou a drbání oušek Přitlapkováno: 12. 1. 2015 12:22:16 |
|
|
Dobrý den,
mám doma 3 měsíční koťátko Ragdolla. Po dovezení domů se objevily blešky. Kde k ním přišel jsme nezjistili. Dostal pipetku Stronghold a byl pokoj.
Co však neustálo je drbání a třepání hlavičkou. Byli jsme u veta 2x ouška vyčistil a nic. Podruhé už je měl trochu špinavá, tak se udělala mikroskopie. Žádný parazit ani zánět to není.
Co mě však zarazilo, vet nám řekl že se jedná o alergii. Budiž, ale teď na co Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Děkuji! _________________ Tereza |
|
|
Odpovědět
|
|
Luc
|
Předmět: Přitlapkováno: 11. 3. 2015 14:26:52 |
|
|
Dobry den,
mame nedavnou zkusenost ze po pokousani kocourka blechou tento dostal alergii (vet. rikal ze je to alergie na blesi kousnuti a je celkem casta). Kocourek se porad drbal - hlavne na krku - nektera mista si rozdrbal az uplne do krve, vet. zkusil dat nejaky lecivy krem ale ten vubec nezabral, kocourek se porad a porad drbal a rany mel porad krvave a mokvave, uz to trvalo cca 2 mesice a my si vubec nevedeli rady. Pak jsem nekde cetla ze kozni alergie dobre leci olej z cerneho kminu (neboli Cernuchy sete). Tak jsme si rekli ze to zkusime, za to nic nedame.... po cca 5 dnech se kocour prestal drbat, rany se zacaly hojit a cca po tydnu bylo po vsem, rany se zatahly, zarostly srsti a kocourek je ok a hlavne se mu i zlepsila nalada protoze predtim jak ho to porad svedilo, byl z toho takovy spatny. Takze ten olej zkuste (sezenete ho nejspis na internetu protoze standardne v obchodech neni k mani), pomazavejte tim cca 2x denne ta mista kde se kocour drbe a uvidite! |
|
|
Odpovědět
|
|
|