<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Murmand
|
Předmět: Toaleta v temné místnosti Přitlapkováno: 10. 1. 2015 15:03:43 |
|
|
Dobrý den,
koncem příštího týdne si převezeme domů našeho prvního kocoura. Nastudovali jsme co jsme mohli, takže prvních několik dní bude mít kočičí záchod někde poblíž, aby nemusel prozkoumávat celý byt. Postupně ale chceme záchod odsouvat až do koupelny, kde máme záchod i my (lidi ). Problémem je, že místnost je temná a bez oken. Přes den do místnosti dopadá odražené světlo, ale večer nemá ani kocour nejmenší šanci tam cokoliv vidět.
Máte nějaké zkušenosti? Zvládají to kočky? Existují třeba nějaké osvětlovací diody? Ideálně takové, které reagují na pohyb nebo se samy rozvěcují při určité úrovni temna?
Děkuji za jakoukoliv odpověď! |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
|
|
Odpovědět
|
|
Murmand
|
Předmět: Přitlapkováno: 10. 1. 2015 20:02:51 |
|
|
Děkuji mnohokrát za odpověď. A kocour se nebude bát vejít do temné místnosti, kde neuvidí vůbec nic? Dříve se čidlo asi neaktivuje. A nelekne se, když se světlo zhasne během doby, co bude na záchodě, a když se pak zase rozsvítí, až vyleze?
Asi to moc řeším, ale přece jenom je to první kočka, kterou si pořizujeme a vůbec netuším, jak se tato zvířata chovají v těchto situacích. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 10. 1. 2015 20:11:34 |
|
|
Kočkám stačí strašně málo světla, aby viděly. V bytě by musela být úplná tma tmoucí, aby to kočku zmátlo, čehož docílit v běžném bytě nejde. Takže opravdu se nebojte, kocour do koupelny vleze i když pro Vás tam bude tma, pro něj tam zlomek světla pronikne.
Jestli Vás to uklidní, tak tohle čidlo jsme taky kdysi pro kočkouny pořizovali, aby náhodou pro ně v koupelně nebyla tma _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
wanesaa
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 1. 2015 11:08:08 |
|
|
Jáí jsem tohle vyřešila takhle:koupila jsem v Lidlu takové světlo s pohybovým senzorem ,jsou tam 4 led žárovky a to jsem přidělala přímo do záchůdku (je to takové vysouvací).Takže když jdou kočky na záchod,rozsvítí se jim světlo:-)Dělala jsem to taky pro své pohodlí,když čistím ten obrovský záchod,tak krásně vidím,kde co je a nemusím svítit po bytě:-) |
|
|
Odpovědět
|
|
|