<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Fifinella
|
Předmět: "Prvorozený" kocourek ve stresu Přitlapkováno: 6. 8. 2015 14:49:04 |
|
|
Dobrý den, projela jsem si diskuze, ale nenašla jsem recept na náš případ.
Včera večer jsem domů přivezla svému čtyřletému kastrovanému kocourkovi čtyřměsíčního brášku. Podle rad paní chovatelky a přátel jsem si nechala malého v ložnici a většímu nechala zbytek bytu. Běhám mezi těma dvěmi, aby nebyl nikdo ošizený. Ráno jsem prohodila pelíšky, aby se promísily pachy a už dvakrát jsem otevřela dveře do ložnice s tím, že jsem malého dala do přepravky. Zatímci malý je naprosto vyzývaný a v pohodě (paní chovatelka má koček několik, takže je evidentně zvyklý na dospěláckou společnost), starší kocourek je vyděšený k smrti. Nemá zkušenost s jinými kočkami - předpokládám, že na maminku a sourozence už si nepamatuje. Samozřejmě, že na malého syčí, ale už ani ne tak moc. Spíš se ho bojí. Dokonce začal ze stresu slintat, což nikdy nedělal.
Prosím poraďte, jak mám dál postupovat. Mám to risknout a pustit je k sobě "na ostro"? Bojím se, aby ten větší v panice neprovedl nějakou hloupost.
Předem díky! Fif |
|
|
Odpovědět
|
|
gwen
|
Předmět: Re: "Prvorozený" kocourek ve stresu Přitlapkováno: 6. 8. 2015 14:58:35 |
|
|
Fifinella napsal: | Dobrý den, projela jsem si diskuze, ale nenašla jsem recept na náš případ.
Včera večer jsem domů přivezla svému čtyřletému kastrovanému kocourkovi čtyřměsíčního brášku. Podle rad paní chovatelky a přátel jsem si nechala malého v ložnici a většímu nechala zbytek bytu. Běhám mezi těma dvěmi, aby nebyl nikdo ošizený. Ráno jsem prohodila pelíšky, aby se promísily pachy a už dvakrát jsem otevřela dveře do ložnice s tím, že jsem malého dala do přepravky. Zatímci malý je naprosto vyzývaný a v pohodě (paní chovatelka má koček několik, takže je evidentně zvyklý na dospěláckou společnost), starší kocourek je vyděšený k smrti. Nemá zkušenost s jinými kočkami - předpokládám, že na maminku a sourozence už si nepamatuje. Samozřejmě, že na malého syčí, ale už ani ne tak moc. Spíš se ho bojí. Dokonce začal ze stresu slintat, což nikdy nedělal.
Prosím poraďte, jak mám dál postupovat. Mám to risknout a pustit je k sobě "na ostro"? Bojím se, aby ten větší v panice neprovedl nějakou hloupost.
Předem díky! Fif |
Dobrý den,
Nevím, jestli vám to pomůže, ale tady byl uveřejněn článek, jak na to.o))
http://www.modrykocour.cz/rady/prvne-s-kocourem/jak-usnadnit-prichod-nove-kocce
Asi to chce čas a trpělivost...A neustálé hlídání, aby se nic nestalo.
Přeji pevné nervy... |
|
|
Odpovědět
|
|
Fifinella
|
Předmět: Re: "Prvorozený" kocourek ve stresu Přitlapkováno: 6. 8. 2015 15:16:32 |
|
|
Děkuji, ten článek jsem četla. Ale bohužel nemám síť do dveří, takže musím buď, anebo... Nevím, jestli má cenu je ještě nechat oddělené, jestli to něčemu pomůže, anebo jestli je mám zkusit dát k sobě... |
|
|
Odpovědět
|
|
gwen
|
Předmět: Re: "Prvorozený" kocourek ve stresu Přitlapkováno: 6. 8. 2015 15:23:13 |
|
|
Fifinella napsal: | Děkuji, ten článek jsem četla. Ale bohužel nemám síť do dveří, takže musím buď, anebo... :) Nevím, jestli má cenu je ještě nechat oddělené, jestli to něčemu pomůže, anebo jestli je mám zkusit dát k sobě... |
Jestli zkusíte, hlídejte, aby se něco nesemlelo. Já myslím, že to chce čas a trpělivost a že si zvyknou a budou kamarádi. Jen je to pro toho staršího nové a potřebuje čas...Vždyť ve dvou se to lépe táhne.o)
Dejte nám pak vědět, jak to celé dopadlo...o)
A nejlépe fotkou, že už jsou to nerozluční kamarádi.o) |
|
|
Odpovědět
|
|
|