<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
acimedaca
|
Předmět: Kocour začal utíkat Přitlapkováno: 16. 8. 2015 7:59:27 |
|
|
Máme dva kastrované kocoury, jsou to bratři. První 3/4 roku byli pouze doma, pak kastrováni a přes den jsou venku, spí doma. Jsou nekonfliktní, mazliví, domácí kočičky. Jeden je dominantnější a toho druhého provokuje, druhý je submisivní a spíše klidnější.
Nyní jsou jim 2roky. Ten klidnější začala najednou utíkat okny - už 2x vyskočil z okna v obýváku (1 patro) a dnes v noci vylezl otevřenou ventilačkou z koupelny. Nikdy neutíkali, pořád se drží v okolí pozemku, nikdy nebyli přes noc venku (domů chodí cca ve 22h), pokaždé přijdou na zavolání domů. Doma nebyla žádná změna, neperou se mezi sebou víc než obvykle, spíš naopak jsou klidnější. Jestli je to tím vedrem? že venku ve dne spí a když je chladno tak chce být venku??
co myslíte? |
|
|
Odpovědět
|
|
gwen
|
Předmět: Re: Kocour začal utíkat Přitlapkováno: 16. 8. 2015 9:19:11 |
|
|
acimedaca napsal: | Máme dva kastrované kocoury, jsou to bratři. První 3/4 roku byli pouze doma, pak kastrováni a přes den jsou venku, spí doma. Jsou nekonfliktní, mazliví, domácí kočičky. Jeden je dominantnější a toho druhého provokuje, druhý je submisivní a spíše klidnější.
Nyní jsou jim 2roky. Ten klidnější začala najednou utíkat okny - už 2x vyskočil z okna v obýváku (1 patro) a dnes v noci vylezl otevřenou ventilačkou z koupelny. Nikdy neutíkali, pořád se drží v okolí pozemku, nikdy nebyli přes noc venku (domů chodí cca ve 22h), pokaždé přijdou na zavolání domů. Doma nebyla žádná změna, neperou se mezi sebou víc než obvykle, spíš naopak jsou klidnější. Jestli je to tím vedrem? že venku ve dne spí a když je chladno tak chce být venku??
co myslíte? |
Sousedovic kočka měla svoje obřady. Ve stejný čas, přes naši zahradu na stejné místo. A navečer domů. Teď zůstavá dýl, až se sousedi divili a báli se, že utekla. Ale prostě doma je asi víc horko..Od vaření, od tv, od spotřebičů.
Taky jeden čas( nebylo horko) utíkala, protože v noci lovila. Víme to, při cestě zpátky přes plot nám tam většinou nechala dost myší. |
|
|
Odpovědět
|
|
Matýsek z Pankráce
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 8. 2015 10:20:22 |
|
|
Dobrý den,
na Vaši otázku neumím odpovědět, jen jsem se lekla té zmínky o prolezení otevřenou větračkou, protože před časem na tohle osudově doplatil kocour jedné mé známé. Buď tam nějak špatně skočil, nebo se tam, přiskřípnul... Ona si to pak vyčítala, že může za jeho smrtelný úraz. Nechci Vás nijak strašit, jen jsem chtěla upozornit na nebezpečí, které si většina z nás dopředu neuvědomuje.
Přeji Vám, ať kocourek přestane takhle nekontrolovaně utíkat. |
|
|
Odpovědět
|
|
Micubiši
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 8. 2015 10:35:58 |
|
|
Dobrý den, větračky mám zajištěné ochrannou mřížkou trixie ze zoohitu. Otevírám sice jen pokud jsem doma, ale tři kočky bych neuhlídala a aspoň se nemusím bát, že si ublíží. |
|
|
Odpovědět
|
|
acimedaca
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 8. 2015 13:48:25 |
|
|
Matýsek z Pankráce napsal: | Dobrý den,
na Vaši otázku neumím odpovědět, jen jsem se lekla té zmínky o prolezení otevřenou větračkou, protože před časem na tohle osudově doplatil kocour jedné mé známé. Buď tam nějak špatně skočil, nebo se tam, přiskřípnul... Ona si to pak vyčítala, že může za jeho smrtelný úraz. Nechci Vás nijak strašit, jen jsem chtěla upozornit na nebezpečí, které si většina z nás dopředu neuvědomuje.
to bylo prvně, máme v koupelně přebalovací pult, takže z něj bez problémů vyskočí na otevřenou ventilačku nahoru |
|
|
Odpovědět
|
|
Matýsek z Pankráce
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 8. 2015 18:11:50 |
|
|
acimedaca napsal: | Matýsek z Pankráce napsal: | Dobrý den,
to bylo prvně, máme v koupelně přebalovací pult, takže z něj bez problémů vyskočí na otevřenou ventilačku nahoru |
Ten dotyčný kocour tam taky předtím mockrát skákal naprosto bezpečně a bez následků, a to z nějaké skříňky, ale při tom osudném skoku to z neznámých důvodů dopadlo tragicky... |
|
|
Odpovědět
|
|
|