<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
viera
|
Předmět: najlepšia podstielka Přitlapkováno: 17. 10. 2015 11:18:24 |
|
|
pekny dnik..ja viem ,že o toaletach sa tu popisalo vela,prešla som tie članky,temy,len potrebujem vedieť ktoru mačaciu podstielku by ste odporučali vy..mali sme najprv silikagelovu neviem aku značku už,teraz som kupila hrudkujuci bentonit,ale ten sa mi nejak nepači,sice hrudkuje ked ide mačka na velku potrebu,ale moč ostava naspodu toalety,robi niečo ako blato a ťažko sa to vybera,radšej to vždy vysypem všetko a dam novu..prosim o radu..dakujem |
|
|
Odpovědět
|
|
Filip Webmaster
|
Předmět: Přitlapkováno: 18. 10. 2015 0:26:44 |
|
|
Odjakživa kupuji hrudkující (bentonitové) stelivo, ale musí se najít takové, které Vám bude fungovat - hlavně to znamená, že hrudky se nerozsypou. Také mám pocit, že i jedna značka se v průběhu let různě mění, takže to furt obměňuji (nuceně). Nejlevnější nefungují, to je asi úplně zbytečné, fakt jsem to vždycky hned vyhodil.
V každém případě, steliva také musí být hodně, silná vrstva, jedině potom se vytvoří hrudky, které nejsou spojeny se dnem záchůdku a lehce se vyberou.
Silikonové jsem kdysi zkoušel, ale kočičákům nesedlo, tak tohle nevím... _________________ Filip (Lilly a Charlie) |
|
|
Odpovědět
|
|
gwen
|
Předmět: Re: najlepšia podstielka Přitlapkováno: 18. 10. 2015 19:22:37 |
|
|
viera napsal: | pekny dnik..ja viem ,že o toaletach sa tu popisalo vela,prešla som tie članky,temy,len potrebujem vedieť ktoru mačaciu podstielku by ste odporučali vy..mali sme najprv silikagelovu neviem aku značku už,teraz som kupila hrudkujuci bentonit,ale ten sa mi nejak nepači,sice hrudkuje ked ide mačka na velku potrebu,ale moč ostava naspodu toalety,robi niečo ako blato a ťažko sa to vybera,radšej to vždy vysypem všetko a dam novu..prosim o radu..dakujem |
Dobrý den,
kamarádka používá tohle a nemůže si to vynachválit.
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/kockolity_podestylky/tigerino
M. |
|
|
Odpovědět
|
|
viera
|
Předmět: Re: najlepšia podstielka Přitlapkováno: 24. 10. 2015 1:26:41 |
|
|
gwen napsal: | viera napsal: | pekny dnik..ja viem ,že o toaletach sa tu popisalo vela,prešla som tie članky,temy,len potrebujem vedieť ktoru mačaciu podstielku by ste odporučali vy..mali sme najprv silikagelovu neviem aku značku už,teraz som kupila hrudkujuci bentonit,ale ten sa mi nejak nepači,sice hrudkuje ked ide mačka na velku potrebu,ale moč ostava naspodu toalety,robi niečo ako blato a ťažko sa to vybera,radšej to vždy vysypem všetko a dam novu..prosim o radu..dakujem |
Dobrý den,
kamarádka používá tohle a nemůže si to vynachválit.
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/kockolity_podestylky/tigerino
M. | diky..pozrela som,teda dobry rozdiel v cenach je medzi zoohit. sk a zoohit .cz,asi sa presťahujem do čiech,u vas vyjde všetko lacnejšie ... |
|
|
Odpovědět
|
|
viera
|
Předmět: Přitlapkováno: 24. 10. 2015 1:29:45 |
|
|
Filip napsal: | Odjakživa kupuji hrudkující (bentonitové) stelivo, ale musí se najít takové, které Vám bude fungovat - hlavně to znamená, že hrudky se nerozsypou. Také mám pocit, že i jedna značka se v průběhu let různě mění, takže to furt obměňuji (nuceně). Nejlevnější nefungují, to je asi úplně zbytečné, fakt jsem to vždycky hned vyhodil.
V každém případě, steliva také musí být hodně, silná vrstva, jedině potom se vytvoří hrudky, které nejsou spojeny se dnem záchůdku a lehce se vyberou.
Silikonové jsem kdysi zkoušel, ale kočičákům nesedlo, tak tohle nevím... | dakujem |
|
|
Odpovědět
|
|
Toti82
Založen: 23.07.2015 Příspěvky: 10 Bydliště: Malé Trakany, Slovensko
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 1. 2016 14:21:45 |
|
|
Stelivo pre mačky sme aj my dlho testovali a niekedy aj teraz sem tam skúsime niečo iné, ale ani raz sa mi nepodarilo nájsť niečo lepšie a dokonca ani také čo by sa aspoň trošku priblížilo k tej našej. Betonitové síce veľmi dobre hrudkujú, ale ako to tu už písali, robí sa z nej niečo ako blato, je to prašnejšie a určite sa to roznáša aj po dome, len to nevidno až tak veľmi a taktiež majú veľmi slabú absorbciu pachu. Silikátové sú o niečo lepšie a možno to treba aj menej čistiť, ale po niekoľkých dňoch začínajú nepríjemne zapáchať (niečo ako čpavok) takže sme to potom hneď vyhadzovali a dávali nové silikáty, aby to tak nezapáchalo, takže sme toho potom aj oveľa viac spotrebovali. A to čo používame teraz je JRS Cat's Best Eko Plus - drevená hrudkujúca podstielka ( najlepšie je balenie 40l/17,2kg). Táto podstieľka veľmi dobre absorbuje pach, dá sa splachovať aj v záchodoch, je ekologická, taktiež celkom dobre hrudkuje, mačky ju milujú, veľmi veľa vydržia (ak sa pravidelne čistí toaleta) a cenovo je tiež celkom výhodná ak sa kúpi to 40l balenie. My máme 2 miciny a to 40l balenie vydrží zhruba 2 mesiace. Jediná nevýhoda je, že sú veľmi ľahké a máme dlhosrsté miciny, takže to trošku poroznášajú, ale väčšinou len pred toaletou. Ale ako som spomínal aj tie betonitové roznášajú, len to až tak nevidno. |
|
|
Odpovědět
|
|
J.P.
|
Předmět: Re: najlepšia podstielka Přitlapkováno: 16. 1. 2016 23:39:32 |
|
|
viera napsal:
citace: | diky..pozrela som,teda dobry rozdiel v cenach je medzi zoohit. sk a zoohit .cz,asi sa presťahujem do čiech,u vas vyjde všetko lacnejšie ... |
Tak objednejte na zoohit.cz. I z těchto stránek by mělo být možné zaslání na Slovensko za 149,-Kč, od hodnoty objednávky nad 1499,-Kč pak zdarma.
http://www.zoohit.cz/content/shippingcosts |
|
|
Odpovědět
|
|
|