<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Ejmy1896
|
Předmět: Chrapot po kastraci Přitlapkováno: 3. 3. 2017 12:57:28 |
|
|
Dobrý den, moje roční kočička sphynx prodělala předevčírem kastari. Od toho dne mi začala chraptět. Nemňouká, když se o to pokouší tak chraptivě, a příjde mi ten zvuk jako když kašel člověku sedne na průdušky. Včera jsem volala paní doktorce, která ji operovala a ta mi řekla, že to může mít po intubaci nateklé a že je to tím. Ale nezdá se mi že by po intubaci měla chraptět i při dýchání. Kočička skoro celý den prospí. Občas si jde pohrát, najíst se a napít se, ale poté si jde zase do pelíšku lehnout. Proto moc prosím o radu, jestli se už s tímto někdo setkal. |
|
|
Odpovědět
|
|
wanesaa
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 3. 2017 12:06:32 |
|
|
Přesně toto se stalo mé dceři s její britkou.Před kastrací normálně mňoukala,a teď ani po 11 letech nemá hlas,snaží se mňoukat a už to nejde.Nějak jí zničili hlasivky při kastraci.
Sama mám dvě kočky a ty zaplať pánbůh jsou po kastraci v pořádku a mňoukají pořád.... |
|
|
Odpovědět
|
|
Ejmy1896
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 3. 2017 15:19:45 |
|
|
wanesaa napsal: | Přesně toto se stalo mé dceři s její britkou.Před kastrací normálně mňoukala,a teď ani po 11 letech nemá hlas,snaží se mňoukat a už to nejde.Nějak jí zničili hlasivky při kastraci.
Sama mám dvě kočky a ty zaplať pánbůh jsou po kastraci v pořádku a mňoukají pořád.... |
Moc děkuju za zpětnou vazbu, kocicky je mi líto je to nešťastné když dáte zdravou kočku na tak banální zákrok. každopádně ta naše se snaží a občas z ni vyjde nějaké rozumné zamnoukani, ale nastaly další problémy. Začala kašlat, úplně ji ty Hleny dusi. Dostala před čtyřmi dny další antibiotika ale stále kašle a celý den jen prospí. A ještě k tomu má strach skákat z výšek (asi ji to bolí). |
|
|
Odpovědět
|
|
gwen
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 3. 2017 15:55:15 |
|
|
Ejmy1896 napsal: | wanesaa napsal: | Přesně toto se stalo mé dceři s její britkou.Před kastrací normálně mňoukala,a teď ani po 11 letech nemá hlas,snaží se mňoukat a už to nejde.Nějak jí zničili hlasivky při kastraci.
Moc děkuju za zpětnou vazbu, kocicky je mi líto je to nešťastné když dáte zdravou kočku na tak banální zákrok. každopádně ta naše se snaží a občas z ni vyjde nějaké rozumné zamnoukani, ale nastaly další problémy. Začala kašlat, úplně ji ty Hleny dusi. Dostala před čtyřmi dny další antibiotika ale stále kašle a celý den jen prospí. A ještě k tomu má strach skákat z výšek (asi ji to bolí). |
Dobrý den,
je možné poslat dotaz (proč se tak mohlo stát) do veterinární poradny:
http://www.modrykocour.cz/rady/veterinarni-poradna
A co by pan doktor poradil. Jakmile odpoví, přijde vám odpověď i na mail. |
|
|
Odpovědět
|
|
Ejmy1896
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 3. 2017 16:22:32 |
|
|
gwen napsal: | Ejmy1896 napsal: | wanesaa napsal: | Přesně toto se stalo mé dceři s její britkou.Před kastrací normálně mňoukala,a teď ani po 11 letech nemá hlas,snaží se mňoukat a už to nejde.Nějak jí zničili hlasivky při kastraci.
Dobrý den,
je možné poslat dotaz (proč se tak mohlo stát) do veterinární poradny:
http://www.modrykocour.cz/rady/veterinarni-poradna
A co by pan doktor poradil. Jakmile odpoví, přijde vám odpověď i na mail. |
Dobrý den, Moc děkuju za radu. |
|
|
Odpovědět
|
|
wanesaa
|
Předmět: Přitlapkováno: 7. 3. 2017 12:42:34 |
|
|
Skákat ještě nesmí,jen ať zůstane v klidu.je po zákroku.Ale ty hleny,to není dobré.Já bych jela za veterinářem... |
|
|
Odpovědět
|
|
Ejmy1896
|
Předmět: Přitlapkováno: 7. 3. 2017 14:37:08 |
|
|
wanesaa napsal: | Skákat ještě nesmí,jen ať zůstane v klidu.je po zákroku.Ale ty hleny,to není dobré.Já bych jela za veterinářem... |
Právě že jsme byli, paní veterináři a ji píchla injekci na 6 dní dopředu a doporučila dávat jitrocelový sirup ale ani tak Chrapot a kašel po týdnu neustal, napadá mě jestli by to nemohlo být HCM onemocnění, ale to doufám ze ne. Nějak mi to nesouvisí s tím, ze to začalo až v den po kastraci, jak jsem ji tam ráno vezla tak byla až moc aktivní jako vždy bývala, |
|
|
Odpovědět
|
|
gwen
|
Předmět: Přitlapkováno: 7. 3. 2017 15:19:13 |
|
|
Ejmy1896 napsal: | wanesaa napsal: | Skákat ještě nesmí,jen ať zůstane v klidu.je po zákroku.Ale ty hleny,to není dobré.Já bych jela za veterinářem... |
Právě že jsme byli, paní veterináři a ji píchla injekci na 6 dní dopředu a doporučila dávat jitrocelový sirup ale ani tak Chrapot a kašel po týdnu neustal, napadá mě jestli by to nemohlo být HCM onemocnění, ale to doufám ze ne. Nějak mi to nesouvisí s tím, ze to začalo až v den po kastraci, jak jsem ji tam ráno vezla tak byla až moc aktivní jako vždy bývala, |
A nechcete ji dát vyšetřit? HCM ať máte klid a jistotu? |
|
|
Odpovědět
|
|
Ejmy1896
|
Předmět: Přitlapkováno: 7. 3. 2017 15:38:41 |
|
|
gwen napsal: | Ejmy1896 napsal: | wanesaa napsal: | Skákat ještě nesmí,jen ať zůstane v klidu.je po zákroku.Ale ty hleny,to není dobré.Já bych jela za veterinářem... |
A nechcete ji dát vyšetřit? HCM ať máte klid a jistotu? |
Uvazuju nad tím, zitra pojedeme na veterinu tak uvidím co nám řeknou. |
|
|
Odpovědět
|
|
|