<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Leny9
|
Předmět: Stačí jeden záchod pro dvě kočky??? Přitlapkováno: 30. 6. 2011 6:32:05 |
|
|
Dobrý den, máme kocoura 4 měsíce a dalšího 2 měsíce. mám jeden krytý wc.chtěla sem se zeptat zda jim stačí nebo je nutno mít dva..mam tak trochu problem s místem a vymyslet kam bych ho dala.Na wc se mi nevejde,do koupelny jen jeden.. _________________ Leny |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Stačí jeden záchod pro dvě kočky??? Přitlapkováno: 30. 6. 2011 6:51:31 |
|
|
Čistě teoreticky by jeden záchod měl stačit. Jen to bude chtít čistit alespoň 2x denně.
Prakticky se může stát, že kočkouni budou vyžadovat dva (mohou to dávat najevo vykonáváním potřeby jinam). Až budou kočkouni dospívat, bude záchůdek víc pušit, takže v tomhle období by mohly nastat potíže.
Ale zkuste to, nebudete ani první, ani poslední s jedním záchůdkem pro dvě kočky. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
jirina39
|
Předmět: Pro dvě kočky stačí jeden záchod Přitlapkováno: 3. 1. 2012 19:58:52 |
|
|
Dobrý den !
Dnes už jsem vysmátá, ale před několika roky mi kočičí záchůdek dělal pěkné vrásky.V panelákovém bytě moc místa není,koupelna malá, záchod miniaturní a do toho k lidem ještě dvě kočky !Koupila jsem velký záchod, zakrytý vysokou kopulí,ale vešel se jen do šatny, blízko vchodu do bytu.Kočky tam chodily spokojeně.Já však moc spokojená nebyla.Stále se mi zdálo, že záchodek smrdí, i když jem ho čistila několikrát denně.Nepomohly ani lapače pachu, ani voňavé stromečky.
Tak jsem se naštvala, koupila nový záchůdek bez krytu, standartních rozměrů a světě zboř se! Zašoupla jsem ho akorát mezi stěnu Wc a mísu.Zápach zmizel,kočky do něj chodí normálně, na zasypání celého prostoru záchodku potřebuji méně steliva,při návštěvách našeho WC záchůdek nikomu nevadí a domácí ho vyklízí prakticky průběžně...A nesmrdí !...
Důležité je, že kočkám to tak vyhovuje, stále mají podestýlku čistou a jediná nepříjemnost je v tom, že dveře od WC musí být nedovřené, aby je kočičí tlapička mohla kdykoliv použít. _________________ Jiřina |
|
|
Odpovědět
|
|
figaro
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 1. 2012 10:26:07 |
|
|
Jeden zachodik moze stacit, ale rovnako aj nemusi. Je to individualne a zavisi to od povahy maciek. Niektorym nevadi zdielat zachod s inymi mackami a niektore chcu zachodik iba pre seba. Moje 3 macky chodia napr. vsetky do jedneho zachodika. Len ked mame maciatka, vtedy uz pridavam druhy zachod. |
|
|
Odpovědět
|
|
BáraP
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 1. 2012 10:42:14 |
|
|
kamarád má 2 kočičáky a 1 záchůdek jim stačí...čistí ho 2x denně a někdy i víckrát...a když přijedu na návštěvu ještě s mým kocourkem, tak jsou na ten záchůdek 3 a taky v pohodě ...ale asi spíš i záleží na povaze kocouře...už jsem slyšela případy, kdy každý prostě musel mít svůj vlastní |
|
|
Odpovědět
|
|
Citinka
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 1. 2012 11:17:21 |
|
|
Máme doma dva briťáky, 7 měsíční holku a 5 měsíčního kluka a prozatím oba chodí bez problémů na jeden záchůdek.Pořídili jsme jim Catit Jumbo, 56x50cm. Většinou jim čistím 2x dwnně ale i když jsme přes víkend pryč, tak zatím nebyl jediný problém. Asi hodně záleží na povaze a dominantnosti. _________________ briťáci Maggie, Miky, Felix, Neli, Saly a Bert-in memoriam |
|
|
Odpovědět
|
|
wanesaa
|
Předmět: Přitlapkováno: 11. 1. 2012 14:13:48 |
|
|
My máme taky 1 wc na 2 kočky.Je to to největší wc,nasypu tam klidně i 15kg steliva a úplně stačí.Je pravda,že ho čistím 2x denně.Někdy tam dokonce kočky vykonávají potřebu najednou:-) |
|
|
Odpovědět
|
|
Neutronek
|
Předmět: Přitlapkováno: 12. 1. 2012 8:14:27 |
|
|
Můžeš napsat co je to za největší wc - značka a typ? Díky. |
|
|
Odpovědět
|
|
wanesaa
|
Předmět: Přitlapkováno: 13. 1. 2012 9:27:25 |
|
|
Už nevím,jak se jmenuje ale byl to ten největší co měli.Potřebovala jsem hlavně vysoký,protože kocour je neskutečně veliký a dlouhý(má 7 kg)i když vypadá jako kdyby nedostal najíst:-)Dala jsem foto do svého fotoalba,protože sem se mi to nepodařilo dostat. |
|
|
Odpovědět
|
|
Kočičí máma
|
Předmět: Přitlapkováno: 14. 1. 2012 18:58:56 |
|
|
Leny9, připravte se na to, že kocouři mohou během dospívání hodit bobek nebo se vyčůrat i někam jinam. Doporučuji zavírat dveře od pokojů, kam nechcete, aby během vaší nepřítomnosti chodili. WC by mělo stačit jedno a můj i kočičí favorizovaný kočkolit je Cat´s best Öko plus. Bezvadně se vybírá a je prakticky bezeztrátový. A dost pohlcuje pachy. |
|
|
Odpovědět
|
|
Blažková Hana
|
|
|
Odpovědět
|
|
jirkan
|
Předmět: Stačí a jestli chcete opravdu super záchod, tak Kočkozáchod Přitlapkováno: 22. 8. 2016 18:17:25 |
|
|
Fakt skvělej kočičí záchod je www.kockozachod.cz Na uklízení hovínek s ním můžete zapomenout, stará se sám |
|
|
Odpovědět
|
|
wanesaa
|
Předmět: Re: Stačí a jestli chcete opravdu super záchod, tak Kočkozác Přitlapkováno: 6. 9. 2016 11:47:51 |
|
|
jirkan napsal: | Fakt skvělej kočičí záchod je www.kockozachod.cz Na uklízení hovínek s ním můžete zapomenout, stará se sám |
No jo ale 17 tisíc?To už je lepší ten co je napojený na vodu a nemusíte měnit granule..a stojí cca 10 tisíc... |
|
|
Odpovědět
|
|
jenna
|
Předmět: Přitlapkováno: 18. 2. 2018 13:44:20 |
|
|
Moc děkuji všem za informace. Zatím mám jednoho kocourka - pořídila jsem nově Modkat WC a kocour na něj z původního CatIt Jumbo krásně přešel. Kocoura mám a vždy jsem měla jednoho. Jen zvažuji, zda mu nepořídit parťáka. Bohužel s chovem více kousků nemám zkušenost a budu ráda za info.
Takže závěr je, zkusit klidně jedno WC pro 2 kocoury a příp. nebude-li stačit, pak pořídit druhé.
Nyní občas cestujeme - cca 4 hodiny autem. Už dlouhé roky používám přepravku Hagen Pet Cargo a spokojenost. Dovedu si představit, že koťata se klidně 2 vejdou, ale 2 dospělí kocouři cca 5.5 kg? Chci, aby cestovali pohodlně, nejsem si jista, zda 1 přepravka je O.K. Většinou jsme dost nabalení a další přepravku už bych do auta měla problém nasoukat.
Předem děkuji za info a přeji krásný den. |
|
|
Odpovědět
|
|
Filip Webmaster
|
Předmět: Přitlapkováno: 18. 2. 2018 21:31:36 |
|
|
1. Dočetl jsem si starší diskusi a k záchůdkům bylo asi vše řečeno. Já třeba, protože nezvládám tak často čistit, musím mít pro dva kočičáky záchůdky dva. Občas používají víc jeden, občas víc druhý, není to, že by jeden používal jen ten svůj.
2. S přepravkou... Já nějak nechápu, jestli je už, kočky, jako máte, nebo ne Já v přepravce své dva kočičáky můžu vést i najednou, ale zase - jde nejen o to, jak jsou velcí, ale i o to, jak takovou blízkost jeden druhého snesou. A zvláště 4 hodiny cesty, ve vašem případě. Na tohle budete muset odpověď vypozorovat. _________________ Filip (Lilly a Charlie) |
|
|
Odpovědět
|
|
jenna
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 2. 2018 7:35:39 |
|
|
Moc děkuji za info a přeji krásný den.
j. |
|
|
Odpovědět
|
|
3kočeny
|
Předmět: Přitlapkováno: 18. 6. 2018 7:58:39 |
|
|
Určitě nestačí, pokud nečistíte toaletu po každém užití kočkou. Doporučené je mít jeden záchod pro každou kočku plus ještě jeden navíc, kvůli optimální hygieně a také proto, že kočky jen málo použitou toaletu odmítají použít. Já chovám 3 kočky a u nás to tedy funguje. Jinak jde asi použít i nějaké smaočisticí záchody pro kočky, ale budou dost nákladné... |
|
|
Odpovědět
|
|
Milno
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 11. 2018 15:26:27 |
|
|
Stačí bohate, akurát treba častejšie čistiť. Pozrite si to aj v tomto free videu, tam to celé pekne uvidíte, ako sa to správne robí. https://dlhe-videa.sk/freevideo/ |
|
|
Odpovědět
|
|
bejuss
|
Předmět: Kočičí toaleta Přitlapkováno: 21. 1. 2019 17:06:18 |
|
|
také máme 1 záchod pro 3 kočky a bohatě to stačí. Myslím, že je netřeba mít x záchodů pro každou čičinu zvlášť. Nám se hodně osvědčila toaleta Catgenie https://www.catgenie.cz/ |
|
|
Odpovědět
|
|
Ivuška15
|
Předmět: Přitlapkováno: 29. 1. 2019 15:58:18 |
|
|
Taky bych řekla, že i tři kočky v pohodě dojdou na catgenie. My sice máme jen jednu, ale toaletka je velká. Jen teda si myslím, že třeba pro takovou mainu by byl krytý catgenie asi malý |
|
|
Odpovědět
|
|
|