Pravidelné cestování s kočkou, jiné kočky, různá prostředí
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Crazy cat lady
|
Předmět: Pravidelné cestování s kočkou, jiné kočky, různá prostředí Přitlapkováno: 6. 3. 2018 18:01:34 |
|
|
Zdravím všechny kočkomilce,
s manželem jsme oba z kočkomilných rodin a už dlouho si toužíme pořídit kotě. Jsme ale dost aktivní lidi, dost cestujeme a navíc i cestovat musíme, protože naše rodiny jsou vzdáleny 3-4 hodiny od nás. Můj muž si to představuje tak, že každý druhý pátek dáme kotě do přepravky a pojedem za rodinou, kamarády.... Kotě bude zvyklé a bude to dobře snášet. U mých rodičů nyní žije jedna kočka, tak budou o víkendu s kotětem "kamarádit".
No, představa je to krásná, ale já to nevidím tak růžově jako můj muž.
Kočky jsou z mé zkušenosti mnohem větší autisti, než třeba psi. Potřebují svůj klid a nejšťastnější jsou ve svém známém prostředí. Zkamarádit 2 kočky taky není úplně brnkačka... Vím o kočkách, které podobný život jaký jsem popsala výše vedly a byly spokojené, ale myslím, že to byly spíš výjimky.
Uvažovali jsme o plemenech: sibiřská kočka, mainská mývalí, nebo birma. Chceme hlavně vyrovnané a klidné zvíře.
Můj dotaz pro zkušené chovatele tedy zní: lze kočku naučit cestovat a stýkat se s různými lidmi, různými kočkami, aniž by jí to nějak ubližovalo? Po kočce velmi toužíme, ale já osobně nechci jít přes (kočičí) mrtvoly... |
|
|
Odpovědět
|
|
|