<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
galla
|
Předmět: Oddělené jídlo u více koček - dieta Přitlapkováno: 10. 5. 2018 14:14:26 |
|
|
Mám 3 kočky. Jeden z nich- kocour je nemocný a zřejmě bude muset mít speciální granule. Mám už nakoupenou zásobu jiných granulí (kvalitní), ale ty bych pak měla dávat jen holkám. A ještě mám doma psa (bych zapomněla..)
Psí granule jsou taky prý dobrý- říkají všechny chlupatice. Během týdne si zobnou nějakou tu granulku.
Všichni mají běžně granule neustále nasypané a dle potřeby se doplňují.
Mám dotaz: už jste někdo musel separovat jedno zvíře - myslím jídelně?
A jak to nejlépe funguje? Před vet vyšetřením, když musím uklidit jídlo i pro ostatní, tak se pak na to vrhnou, jako by týden nejedli.. |
|
|
Odpovědět
|
|
Filip Webmaster
|
|
|
Odpovědět
|
|
Filip Webmaster
|
Předmět: Přitlapkováno: 11. 5. 2018 8:57:46 |
|
|
Po dalším výzkumu... mělo by fungovat, že kočky budete krmit jen pod dohledem, když jste doma, tj. ohlídáte, že kocour bude jíst svou dietu a kočky budou mít to, co mají normálně. Chce to zvyknout si na to, Vy i kočky - krmení 2x denně v danou dobu. (Vodu k dispozici celý den.) Uvidíte, mělo by to jít.
Pak jsem ještě slyšel, ale pozor! Chce si to ověřit u veterináře, nepíšete, o jakou dietu se jedná - by mohli mít všichni celodenně k dispozici dietní granule? (Pokud jsou tedy zvyklí mít granule celý den k dispozici.)
Se psem... to jsem řešil tak, že kočky měly misky nedostupné pro psa, tj. na vyvýšeném místě (ale měli jsme malé psy, takže to takto jednoduše šlo). A psa jsme také krmili v pevnou dobu, takže naopak to šlo uhlídat jednoduše (ani si tedy nepamatuji, že by kočky chtěly něco psího, ale nevím, spíš pes chtěl vždycky kočičí, což je špatně, protože to by mu fakt uškodilo). _________________ Filip (Lilly a Charlie) |
|
|
Odpovědět
|
|
galla
|
Předmět: Přitlapkováno: 11. 5. 2018 11:44:39 |
|
|
Díky moc za vyčerpávající odpověď.
Přiznám se, že bych ráda slyšela osobní zkušenost. Je mi jasné, že v nejhorší možné variantě budu muset podávat jídlo 2-3x denně pod dohledem.
Ale už teď (možná předčasně) je pro mne stresující, že je budu muset po letech začít "omezovat"
Stejně tak fenka, kterou jsem dostala, tak je zvyklá si v průběhu dne a noci si granule uzobávat dle potřeby.
Ona to má na zemi, ale kočičí granule jsou nahoře, aby jim je nevdechla . Kočky si běžně psích granulí nevšímají, ale teď jsem pro ní dostala nějaké supertruper a fakt kočkám trochu chutnají.
Dieta se zjišťuje, kočičák má teď ATB, jestli by nepomohly.. zatím se neví přesná diagnóza. |
|
|
Odpovědět
|
|
MařiČa
|
Předmět: Přitlapkováno: 13. 5. 2018 9:51:02 |
|
|
Dietní krmení jsem zatím musela řešit 2x. Poprvé to byl kocourek s ledvinovou dietou, podruhé kočička diabetik. Dietní granule měli všichni na několika místech trvale k dispozici. 2-3x denně byl marod zavřen na 1/2 -1 hodinu do jiného pokoje a ostatní dostali své granule, paštiky a mlsoty, které nemocný nemohl. Je to pracnější, ale fungovalo to. Neměla jsem srdce na to, abych nemocného zavřela na samotku. Nikdo ze zdravých nehubnul, netloustnul ani neměl žádné potíže.
Myslím, že těch psí granulí nesní tolik, aby to vadilo.
Misky s baštou musely být umístěny patřičně vysoko, protože jsme měli dva pejsky. Jeden byl bernský salašnický, takže opravdu vysoký dosah.
Přeji Vám, abyste to vy chlupáčci dobře zvládli. |
|
|
Odpovědět
|
|
Barbora1005
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 10. 2021 10:30:24 |
|
|
No ja s tým skúsenosť mám. Našťastie to nebolo zatiaľ trvalé a našťastie pracujem z domova, takže sa to dalo riešiť. A to tak, že staršia mala struvity, takže granulky vždy pod nos, to isté kapsičky, len polovica a zvyšok druhýkrát. Mladšej to voňalo, takže problém. Vonku mali také neutrálne granule, z ktorých nevadilo, keď si vzali obe - sledujem v zložení soli, horčík, fosfor, aby mali minimálne hodnoty. Mačička sa zo struvitov dostala, bolo to dosť i stresom. Granule ale stále sledujem, aby boli zložením ok - minimálne to prispieva zdraviu i tej mladšej. Ale keď to prišlo, bol to boj |
|
|
Odpovědět
|
|
|