zvoneček na obojku
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Ivanka (Toby)
|
Předmět: zvoneček na obojku Přitlapkováno: 12. 6. 2006 15:07:40 |
|
|
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, co si myslíte o zvonečku, popř. rolničce na kočičím obojku. Budeme pouštět našeho kocourka ven a mám strach, aby nelovil ptáčky, tak jsem si říkala, že mu dáme na obojek něco hlučného, co ptáčky upozorní. Jenže moje mamča tvrdí, že se nám z toho kocourek zblázní. Je to pravda? Bude mu to vadit?
A co tedy zachraňovat? Kočičí psychiku nebo ptáčky? )
Díky za vaše názory. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: zvoneček na obojku Přitlapkováno: 12. 6. 2006 15:27:09 |
|
|
No můj osobní názor je, že zvoneček ne. Ono když si představím, že mně by na krku neustále něco cinkalo, tak by mi z toho za chvíli asi kleplo. A kočka má přecejen sluch o něco citlivější.
Moje sestra jednou v dobré víře, dala pejskovi obojek s rolničkou, jak ten z toho byl na nerva ...
Takže nestresujte Tobyho zvonkem ...
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Ivanka (Toby)
|
Předmět: Přitlapkováno: 14. 6. 2006 14:57:36 |
|
|
A nějaká rada, jak to udělat, aby nelovil ptáčky? Máme na blízkém stromě hnízdo a už si ho všiml. Navíc když kouká z okna a vidí ptáčka, tak je celý bez sebe.
Asi to bude pěkný lovec |
|
|
Odpovědět
|
|
Han Anonymní
|
Předmět: Re: zvoneček na obojku Přitlapkováno: 19. 6. 2006 13:24:36 |
|
|
A co tedy zachraňovat? Kočičí psychiku nebo ptáčky?
Nejlépe zachránit vlastní psýchu. Kočka je šelma, lovit bude a ještě nikomu se nepodařilo to kočky odnaučit. Smiřte se s tím, že v přírodě platí potravinová pyramida, na které je kočka výš než ptáci. Vy maximálně můžete přispět po lidsku, třeba ochránit hnízdo tak, že na kmen stromu pod hnízdo připevníte kus plechu nebo pletiva ve tvaru obráceného talíře či trychtýře:užší část blíže k hnízdu, širší blíže k zemi. Tuto překážku kočka nepřekoná a ptáci budou v bezpečí. Dbejte na vhodný sklon podle použitého materilu, aby se kočka nějak nedostala na horní stranu talíře, jsou to šikovní tvorové. A taky pozor na ostré hrany nebo přesahující dráty, aby se kočka nezranila. |
|
|
Odpovědět
|
|
|