<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Alena Anonymní
|
Předmět: čůrání mimo Přitlapkováno: 12. 9. 2006 5:57:19 |
|
|
Ahoj. Mám taky problém s čůráním mimo. Ale je to trochu jinak. Našli jsme kočičku. Všechno v pořádku, na záchůdek začla chodit hned. A tady je ten problém. Ona si přidřepne na záchůdku, začne čůrat a ono to jde mimo záchůdek. Prostě ten "proud" vypadá, jak když čůrá chlapeček. Nejde dolů do kočkolitu, ale mimo. Takže každý den desinfikuji a vytírám. Má někdo stejnou zkušenost? Nebo víte jak na to? |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: čůrání mimo Přitlapkováno: 12. 9. 2006 6:20:39 |
|
|
No pokud máte otevřený záchůdek, viděla bych jako první způsob řešení záchůdek krytý, nejlépe i s dvířkama, v něm se musí kočička trochu "srovnat" a najít vhodnější polohu.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena Anonymní
|
Předmět: čůrání Přitlapkováno: 12. 9. 2006 6:26:46 |
|
|
Díky za rychlou odpověď. Ale to pak bude čůrat na "stěny" záchůdku, ne? Já abych pravdu řekla ještě krytý záchudek snad neviděla. Snad by to stálo za zkoušku. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: čůrání Přitlapkováno: 12. 9. 2006 6:32:16 |
|
|
No je možné, že bude čůrat na stěny, ale spíš bych řekla, že si najde vhodnějí polohu někde "uprostřed", ono v tom nekrytém občas končí mimo třeba i bobky. Nicméně je snadnější opláchnout budku záchůdku, než neustále desinfikovat podlahu. Pokud by měla problémy do krytého chodit, tak se doporučuje nejdřív odstranit dvířka a pak je po čase vrátit.
Za zkoušku to určitě stojí.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Karin
|
Předmět: Přitlapkováno: 12. 9. 2006 7:53:07 |
|
|
Myslím, že by se to mohlo časem srovnat, nám se občas taková nehoda taky přihodí a kočička je z toho pak celá špatná, že to ani nemůže zahrabat. Je dost velká a prostě se párkrát stalo, že to úplně netrefila. Není to úmyslné a opravdu se to stává velmi zřídka. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena Anonymní
|
Předmět: čůrání mimo Přitlapkováno: 12. 9. 2006 9:28:17 |
|
|
Ne to opravdu není úmyslné. To ne, ale je to opravdu denně. Nedělá mi problém to uklidit, sice ráno než jdu do práce je to trochu nepříjemné, protože desinfekce a vytření mě zdrží. Jednou se mi poštěstilo ji "přistihnout". Záchudek mají v koupelně pod umyvadlem a vedle stojí pračka. Já jsem u nístála, když Dorka šla čůrat. A tak jsem to viděla, protože mi to dostříklo až na nohy a musela jsem si mít i nohy.Zkusím tedy sehnat krytý WC, jestli ho někde budou mít a moc děkuji za rady. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: čůrání mimo Přitlapkováno: 12. 9. 2006 9:33:23 |
|
|
Kryté záchůdky mají takřka v každých chovatelských potřebách. Nebo můžete objednat přes internet, např. na
www.allpet.cz
www.happy-animals.cz
www.akarazoo.cz
... kde si i uděláte přehled, co je vlastně k dispozici, jaké tvary a velikosti a v jakých cenových relacích.
|
|
Odpovědět
|
|
Karin
|
Předmět: Přitlapkováno: 12. 9. 2006 9:33:24 |
|
|
A není ten současný záchůdek třeba jen moc malý? My máme otevřené (dva), ty největší, co šly sehnat. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena Anonymní
|
Předmět: Přitlapkováno: 12. 9. 2006 9:57:28 |
|
|
Myslím, že ne. Měli jsme jeden takový menší, ale když jsme adoptovali tu druhou číču, tak jsem koupila větší. Taky jsem si myslela, že to bude tím, že je malý a když jsme nestihli vybrat po jednom použití, tak to stříká mimo. No teď se podívám na net jak radila Karin a uvidím. Dík. |
|
|
Odpovědět
|
|
Karin
|
Předmět: Přitlapkováno: 12. 9. 2006 10:11:18 |
|
|
Když teď máte kočičky dvě, měly by být i dva záchůdky. Doufám, že se vše spraví k spokojenosti Vaší i kočičí. |
|
|
Odpovědět
|
|
|