| << Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> | 

| Autor | Zpráva | 

| Andy Anonymní

| 

| Předmět: ockovani proti FeLV 
  Přitlapkováno: 15. 4. 2005 20:46:10 |   |  
				| 
 |  
				| Ahojky!  Prosim o radu. Byli jsme naockovat naseho kocourka proti FeLV na veter. klinice Kolma, vsechno vypadalo ok. Pan doktor prisel, zmeril teplotu a pichnul ockovani. Az po celkem rychlem osetreni jsem si v aute uvedomila, ze v knizkach psali, ze nam mel nejdriv udelat krevni test na FeLV. Ted nas ceka druhe ockovani a protoze za vakcinu si pan doktor uctoval pres 600,- a imunitu ziska nase kote az po 2.vakcine, rada bych se vyvarovala jakehokoli nebezpeci pro kote. Mate nekdo zkusenost s timto typem vakcinace a take s touto veter.klinikou? Diky za odpovedi  |  | 

|  | Odpovědět | 

|  | 

| Anonymní 

| 

| Předmět: Re: ockovani proti FeLV 
  Přitlapkováno: 1. 2. 2006 0:13:43 |   |  
				| 
 |  
				|  	  | Andy napsal: |  	  | Ahojky!  Prosim o radu. Byli jsme naockovat naseho kocourka proti FeLV na veter. klinice Kolma, vsechno vypadalo ok. Pan doktor prisel, zmeril teplotu a pichnul ockovani. Az po celkem rychlem osetreni jsem si v aute uvedomila, ze v knizkach psali, ze nam mel nejdriv udelat krevni test na FeLV. Ted nas ceka druhe ockovani a protoze za vakcinu si pan doktor uctoval pres 600,- a imunitu ziska nase kote az po 2.vakcine, rada bych se vyvarovala jakehokoli nebezpeci pro kote. Mate nekdo zkusenost s timto typem vakcinace a take s touto veter.klinikou? Diky za odpovedi  | 
 Vím, že už je na odpověď trochu pozdě. Ale tohle jsem řešila s chovatelkou. Koťata mohou mít tyto testy ještě než opustí chovatelskou stanici. Cena těch testů je ale řádově v několika tisících, jestli se nepletu. Chovatelka mi to vysvětlila tak, že rodiče mají testy, tudíž je zbytečné   nechat si je dělat pro kotě (ovšem na žádost mi s PP kopii výsledků nezaslala:?).Kotě jsme samozřejmě očkovali a nic se neděje, tad by to mělo být v poádku.
 Zajímalo by mě, ja často se tato nemocu koček objevuje? Kdyby se někdo pokusil o nějaký odhad.
 |  | 

|  | Odpovědět | 

|  | 

| CRASH, CZ 

| 

| Předmět: Re: ockovani proti FeLV 
  Přitlapkováno: 17. 3. 2006 22:35:13 |   |  
				| 
 |  
				|  	  | Andy napsal: |  	  | Ahojky!  Prosim o radu. Byli jsme naockovat naseho kocourka proti FeLV na veter. klinice Kolma, vsechno vypadalo ok. Pan doktor prisel, zmeril teplotu a pichnul ockovani. Az po celkem rychlem osetreni jsem si v aute uvedomila, ze v knizkach psali, ze nam mel nejdriv udelat krevni test na FeLV. Ted nas ceka druhe ockovani a protoze za vakcinu si pan doktor uctoval pres 600,- a imunitu ziska nase kote az po 2.vakcine, rada bych se vyvarovala jakehokoli nebezpeci pro kote. Mate nekdo zkusenost s timto typem vakcinace a take s touto veter.klinikou? Diky za odpovedi  | 

Myslím, že se nemusíte obávat. Testy se dělají jako první proto, že když po vakcinaci testy necháte udělat vyjdou vždy na FeLV pozitivně. Je to samé jako u vakcinave na FIP. Proto se dělají testy dříve než vakcinace.

|     | Odpovědět | 

|  | 

| Anonymní 

| 

| Předmět: ockovani proti FELV 
  Přitlapkováno: 2. 10. 2006 15:38:44 |   |  
				| 
 |  
				| Vzdy pred ockovanim na FELV je potrebne dat macicke urobit test. Ak ma FELV je ockovanie zbytocne ,uz nepomoze.
 V pripade ze sa macicka zaockuje uz nikdy sa neda zistit ci ma pozitivny vysledok pripadneho testu preto, lebo bola ockovana a vytvorila si protilatky alebo naozaj je nakazena FELV.
 Pre zivot macicky je to velmi podstatne pretoze ak macicka ochorie a veterinar nadobudne podozrenie na FELV a daju sa urobit testy tak moze prist k skresleniu pohladu na liecenie. CHoroba je  dost rozsirena, len sa o nej nevedelo.  Mnohym vet.lekarom nie je celkom jasne ako maju postupovat pri ockovani FELV a FIP.
 Takze ak mate este neockovanu macicku na FELV a FIP tak najprv dat urobit test a az podla vysledku ockovat.Je potrebne ockovat a po 3 tyzdnoch este raz preockovat. Dalsie ockovanie az po 1 roku.
 |  | 

|  | Odpovědět | 

|  | 

| J.B. Anonymní

| 

| Předmět: Re: ockovani proti FELV 
  Přitlapkováno: 3. 10. 2006 12:10:23 |   |  
				| 
 |  
				|  	  | Anonymous napsal: |  	  | Vzdy pred ockovanim na FELV je potrebne dat macicke urobit test. Ak ma FELV je ockovanie zbytocne ,uz nepomoze.
 V pripade ze sa macicka zaockuje uz nikdy sa neda zistit ci ma pozitivny vysledok pripadneho testu preto, lebo bola ockovana a vytvorila si protilatky alebo naozaj je nakazena FELV.
 Pre zivot macicky je to velmi podstatne pretoze ak macicka ochorie a veterinar nadobudne podozrenie na FELV a daju sa urobit testy tak moze prist k skresleniu pohladu na liecenie. CHoroba je  dost rozsirena, len sa o nej nevedelo.  Mnohym vet.lekarom nie je celkom jasne ako maju postupovat pri ockovani FELV a FIP.
 Takze ak mate este neockovanu macicku na FELV a FIP tak najprv dat urobit test a az podla vysledku ockovat.Je potrebne ockovat a po 3 tyzdnoch este raz preockovat. Dalsie ockovanie az po 1 roku.
 | 

Já bych úplmě nesouhlasila - testy ano, pokud je kočička pozitivní, je i očkování určené pro pozitivní kočky a pomáhá jim, protilátky z vakciny se dají laboratorním vyšetřením vždy rozlišit - není pravdou, že se to nedá zjistit !  A o očkování FIP bych se už nešířila - není účinné a nemoc samotná je dost záhadná - takže já osobně neuznávám ani pochybné testy na cotronaviry ani očkování proti FIP. Ale každý ať očkuje jak uzná za vhodné - dobré je domluvit se se zkušeným veterinářem.
 |  | 

|  | Odpovědět | 

|  | 

|  |