<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Marcela M. Anonymní
|
Předmět: Kocour po kastraci Přitlapkováno: 9. 2. 2007 12:41:20 |
|
|
Zdravím všechny kocouře, můj dotaz se týká dospělého kocourka po kastraci. Kamarádka několik dní po kastraci svého venku žijícího kocourka zjistila, že má kocourek v moči krev, respektive že čurá krev. Chci se zeptat na vaše zkušenosti. Taky se jí zdá v poslední době unavenější...nemůže mít třeba taky nachlazení? My se s naším kocourkem teprve na kastraci chystáme, má 8 měsíců, a tohle mě celkem vystrašilo. Díky za odpověď Marcela M. |
|
|
Odpovědět
|
|
Karin
|
Předmět: Přitlapkováno: 9. 2. 2007 12:50:51 |
|
|
V tomto případě naše zkušenosti nepomůžou, kocoura musí urychleně vidět veterinární lékař. Problém možná vůbec s kastrací nesouvisí. |
|
|
Odpovědět
|
|
Marcela M. Anonymní
|
Předmět: Přitlapkováno: 9. 2. 2007 13:31:51 |
|
|
A máte zkušenosti s obdobím po kastraci?Jak to kocourci snášejí?Mění se povahově?Ještě nikdy jsme kocourka neměli, tak nevím, co od toho mám čekat A na co se máme připravit v oblasti zdravotní?Zvracejí třeba po narkóze?Co bolest?Musí se podávat nějaké léky? Děkuju moc za odpoveď (i).... znáte to, domácí miláček, to jdou všechny žerty stranou, kocourek až na prvním místě :lol:Zdravím a přeju krááásný mňau den |
|
|
Odpovědět
|
|
Alča
|
Předmět: po kastraci Přitlapkováno: 9. 2. 2007 13:45:50 |
|
|
My máme dvě kočičky a všechno proběhlo v pořádku. Po narkoze se jim trochu pletly tlapinky ( bylo to lepší jak televize, hrozně k smíchu) a my je litovaly a opatrovaly. Barunka asi 2x zvracela a Dorinka 1x. Druhý den jsme je musely hlídat, protože už chtěly skákat na okno a z okna, na křeslo a z křesla. Můj názor je ten, že se není čeho bát. Léky žádné. |
|
|
Odpovědět
|
|
Marcela M. Anonymní
|
Předmět: Přitlapkováno: 9. 2. 2007 13:49:49 |
|
|
to slyším moc ráda Díky moc moc za odpovědi zdraví Marcela |
|
|
Odpovědět
|
|
Zuzana (kocur Eddie)
|
Předmět: kastracia Přitlapkováno: 9. 2. 2007 23:24:48 |
|
|
ahoj,
no nechcem ta vystrasit, ale moj kocur to neznasal tak hrdinsky. Napriek tomu, ze som videla nasho psika viackrat po narkoze, u kocura som mala pocit, ze ani nezije. dostal dost silnu uspavacku o 19-tej vecer. cely vecer potom doma mal otvorene a zamlzene oci ako spal. zobudil sa az o 1-nej rano a zaspal az niekedy o piatej rano.
v kazdom pripade sa priprav na to, ze treba byt s kocurikom kym sa nezobudi a zase nezaspi. nedavaj ho na ziadne vyvysene miesto, ani postel, mohol by odtial spadnut. taktiez je treba dat pozor na misku s vodou. odporucam sa aj pripravit na to, ze rana sa nezasiva a nevyzera to zrovna vabne.
povahovo sa mi kocur nezmenil, stale je taky aktivny, ale predovsetkym prestal znackovat. kastraciu urcite doporucujem, je ale dobre byt informovana a pocitat s rizikami narkozy.
vela zdaru |
|
|
Odpovědět
|
|
renata72
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 2. 2007 21:49:55 |
|
|
Náš Kubíček po kastraci ani nespal, jak říkala veterinářka. Doma se jednou pozvracel ale hned chodil, sice polehával a posedával, ale nebyl úplný odpadlík. Pak se i nabaštil a napil a spát šel až večer, jak je zvyklý. Akorát jsem ho chodila kontrolovat, jako by byl malé miminko. Povahově je trošku plašší a už nechce chodit ven na postrojku, jak byl zvyklý. Taky už nesedí pod dveřmi a nemňouká. Jenom kdyby se chtěl více mazlit . V náručí být nechce a mazlení jenom když on má zrovna náladu a to není často. V noci, když si ho nikdo nevšíma a všichni spí, tak to příjde a přede a strká do nás čumáčkem a chce hladit , tak si to užívám aspoň v polospánku. |
|
|
Odpovědět
|
|
modrý macík
|
Předmět: Přitlapkováno: 2. 3. 2007 18:17:37 |
|
|
Já osobně jsem se kastrace kocourka také bála.Naštěstí vše dopadlo dobře.Za hodinu jsem si kocoura donesla domů.Nejprve jen chvilku ležel,ale po chvíli se snažil za každou cenu chodit.Připadal mi jako opilý,motal se a byl srandovní.Na záchod dokázal jít,jen se pozvracel.Já jsem z toho byla víc vyřízená jak on,moc jsem se bála.Kocour byl statečný a druhý den jako by se nic nestalo.Povaha se mu nezměnila,byl mazel a stále je. |
|
|
Odpovědět
|
|
|