<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
naffissa
|
Předmět: Zánět dásní - zase:-( Přitlapkováno: 27. 2. 2007 20:51:01 |
|
|
Ahojte. Prosímvás mohl by mi někdo poradit...Naše Maia měla asi před 4 týdny zánět dásní, který ustoupil až po 14 dnech, léčili jsme antibiotiky. Uplynuly 2 týdny a je to tu zase. Fakt nevím, co mám dělat, obávám se, že když půjdu k veterináři, tak nám zase dá ATB, ale takhle to přeci nejde, pořád do ní rvát ATB. Granule jí dávám Royal Canin - speciální na zubní hygienu, čistit zoubky jsem vzdala, protože to prostě nejde, ona je divous, jen jí zkusím otevřít tlamičku a už se se mnou rve, nebo zdrhá. Koupila jsem v lékárně šalvěj, dala jsem jí ho do pití a nechce to pít. Moc toho nesní....achjo... Přitom je tak krásná, andílek můj, moc mě mrzí, že jí ty dásničky tak trápí. Nevíte čím to je? A co dělat? Nemáte někdo podobné zkušennosti?
[/b] |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Zánět dásní - zase:-( Přitlapkováno: 28. 2. 2007 7:11:51 |
|
|
Četla jsem, že při zánětu dásní by se neměly dávat "Oral" granule, tj. ty pro zubní hygienu.
Asi Vám nic moc jiného nezbyde, než se s ní prát a zoubky čistit či dásně otírat - doporučuje se jak šalvěj, tak řepík, příp. Gingisal Gel ten je přímo proti zubnímu plaku a na tyhle probémy.
Zánět dásní bývá také ukazatelem na vážnější problémy, např. ledvin, což snad v tomhle případě není.
Nicméně zde je něco k zánětu dásní - http://www.kockaapravo.cz/zdravi-clanek.php?id=15
Držím palce. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Jitka Bartosova
|
Předmět: Přitlapkováno: 12. 3. 2007 10:16:07 |
|
|
Dvě z mých koček také trpí na záněty dásní, používám Gingisal gel, braly na to dokonce antibiotika - ovšem bezúspěšně. Vet prohlásil, že některé kočky to maj geneticky dané a že se s tím nedá nic moc dělat. Takže mažu gelem a je to střídavě lepší a horší... |
|
|
Odpovědět
|
|
naffissa
|
Předmět: zánět dásní Přitlapkováno: 16. 3. 2007 13:50:38 |
|
|
Děkuji moc za rady. Dávám jí šalvěj do pití, ovšem v menší koncentraci než předtím a vodu pije, tak aspoň něco se zlepšilo. Je fakt, že je to chvíli lepší, chvíli horší...a mohly byste mi ještě prosím poradit, jak jí ten gingisan natřít, existuje ňáká finta??? |
|
|
Odpovědět
|
|
Jitka Bartosova
|
Předmět: Přitlapkováno: 17. 3. 2007 9:51:37 |
|
|
Tak já žádnou fintu nepoužívám, dásně jim mažu při běžné 'údržbě'.Posadím si je v koupelně na pračku, vyčistím oči, vyčešu srst, při tom na ně mluvím a nenápadně otevřu tlamu a máznu gelem, většinou to ani nepostřehnou. Ani jednou se mi nestalo, že by mě některá kvůli tomu kousla. Držím palce |
|
|
Odpovědět
|
|
|