<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Kotě kotěcí
|
Předmět: Kousání sebe sama Přitlapkováno: 27. 2. 2007 14:54:09 |
|
|
Ahoj, máme doma čerstvého kocouře a trochu nás děsí, jak si pořád okusuje zadní packy. Nejprve jsme si mysleli, že si jen tak hraje, ale asi ne. Vždycky se stočí do klubíčka a začne se okusovat, přitom se koulí po zemi a kvičí, protože ho to zřejmě bolí. Vypadá to sice moc legračně, ale pomalu nás smích přechází.
Minulý týden jsme byli u paní doktorky, prohlídla ho a řekla, že to blešky nejsou, ale dělá to pořád. Jinde než na zadních tlapkách se nekouše. Tento týden jdeme znovu k vetovi na odčervení, takže se na to určitě zeptáme, ale chtěla bych vědět předem, jestli s tím máte někdo taky zkušenosti a co by to případně mohlo být. Na ty tlapky jsem se mu koukala a nic jsem tam neviděla, ale co já vím |
|
|
Odpovědět
|
|
Lucienka
Založen: 20.10.2006 Příspěvky: 107 Bydliště: Karviná, Ostrava
|
Předmět: Re: Kousání sebe sama Přitlapkováno: 27. 2. 2007 18:32:58 |
|
|
Kotě kotěcí napsal: | Ahoj, máme doma čerstvého kocouře a trochu nás děsí, jak si pořád okusuje zadní packy. Nejprve jsme si mysleli, že si jen tak hraje, ale asi ne. Vždycky se stočí do klubíčka a začne se okusovat, přitom se koulí po zemi a kvičí, protože ho to zřejmě bolí. Vypadá to sice moc legračně, ale pomalu nás smích přechází.
Minulý týden jsme byli u paní doktorky, prohlídla ho a řekla, že to blešky nejsou, ale dělá to pořád. Jinde než na zadních tlapkách se nekouše. Tento týden jdeme znovu k vetovi na odčervení, takže se na to určitě zeptáme, ale chtěla bych vědět předem, jestli s tím máte někdo taky zkušenosti a co by to případně mohlo být. Na ty tlapky jsem se mu koukala a nic jsem tam neviděla, ale co já vím |
Nezůstává mu mezi polštářky stelivo? Já používám hrudkující a Damíškovi občas něco uvízne v packách mezi polštářky a on pak chodí a třepe prapodivně packami apod. _________________ Lucie a princezna Mia
Z nebe na nás dohlíží kocouř Damián (3) |
|
|
Odpovědět
|
|
janča
|
Předmět: Re: Kousání sebe sama Přitlapkováno: 27. 2. 2007 22:57:07 |
|
|
Kotě kotěcí napsal: | Ahoj, máme doma čerstvého kocouře a trochu nás děsí, jak si pořád okusuje zadní packy. Nejprve jsme si mysleli, že si jen tak hraje, ale asi ne. Vždycky se stočí do klubíčka a začne se okusovat, přitom se koulí po zemi a kvičí, protože ho to zřejmě bolí. Vypadá to sice moc legračně, ale pomalu nás smích přechází.
Já nevím, někde jsem četla, že přední drápky si kočky obrušují a zadní okusují.Aspoň naše to tak dělají, ale je pravda, že se u toho nijak extra neválí,nekvičí a nedělají to nějak extra často- nebo to dělají, když nejsme doma J. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Kousání sebe sama Přitlapkováno: 28. 2. 2007 7:02:29 |
|
|
janča napsal: |
Já nevím, někde jsem četla, že přední drápky si kočky obrušují a zadní okusují. |
Jj, některé kočky si drápky okusují a některé jsou takoví experti, že si drápky okoušou až do krve
Prohlédněte mu drápky na zadních tlapkách.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Kotě kotěcí
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 2. 2007 9:13:27 |
|
|
Děkuju moc za rady, na ty drápky se zkusím mrknout. A pokud by je měl moc dlouhé, ostříhám, snad to pomůže |
|
|
Odpovědět
|
|
Karin
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 2. 2007 9:22:37 |
|
|
A není to třeba jen zvláštní druh hry? Zkusili jste mu přitom do praciček nabídnout nějakou hračku a odvést pozornost od zadních pacek? |
|
|
Odpovědět
|
|
Kotě kotěcí
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 2. 2007 9:38:16 |
|
|
Karin napsal: | A není to třeba jen zvláštní druh hry? Zkusili jste mu přitom do praciček nabídnout nějakou hračku a odvést pozornost od zadních pacek? |
No, to jsme si taky mysleli, ale děsí nás to kvičení, ono ho to asi vážně bolí, a to by si asi takhle nehrál, nebo jo? Připadá mi, že v tom moc hravosti není, je potom zlej a nikdo se k němu nesmí ani přiblížit. V každém případě chceme vyloučit jiné možnosti. S tou hračkou to ale můžu zkusit. |
|
|
Odpovědět
|
|
Jana Babická
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 2. 2007 10:34:48 |
|
|
Kotě kotěcí napsal: | Karin napsal: | A není to třeba jen zvláštní druh hry? Zkusili jste mu přitom do praciček nabídnout nějakou hračku a odvést pozornost od zadních pacek? |
No, to jsme si taky mysleli, ale děsí nás to kvičení, ono ho to asi vážně bolí, a to by si asi takhle nehrál, nebo jo? Připadá mi, že v tom moc hravosti není, je potom zlej a nikdo se k němu nesmí ani přiblížit. V každém případě chceme vyloučit jiné možnosti. S tou hračkou to ale můžu zkusit. |
Nevím, jestli to nebude trochu mimo, ale mám zkušenost s téměř hysterickým olizováním a vytrháváním si srsti. Vet. nasadil nějaké prášky na uklidnění, ale stav se nezlepšil, kotě si vytrhávalo srs t dál. Nechali jsem udělat rozbor krve a byl tam zánět. Bohužel léčba byla zanedbána, diagnóza byla stanovena pozdě, zánět byl neléčený a zachvátil laicky řečeno celé tělo - kotě muselo být utraceno. Byla ještě udělána pitva a bylo potvrzeno, že celý problém byl skutečně v prvotní fázi zánět, který šel v počátku léčit atb. Takže dnes již vím, že vytrhávání si srsti a nepřirozené nadměrné mytí ukazuje na problém s nějakým vnitřním orgánem. Toť moje zkušenost. |
|
|
Odpovědět
|
|
Kotě kotěcí
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 2. 2007 12:26:37 |
|
|
Jana Babická napsal: |
Nevím, jestli to nebude trochu mimo, ale mám zkušenost s téměř hysterickým olizováním a vytrháváním si srsti. Vet. nasadil nějaké prášky na uklidnění, ale stav se nezlepšil, kotě si vytrhávalo srs t dál. Nechali jsem udělat rozbor krve a byl tam zánět. Bohužel léčba byla zanedbána, diagnóza byla stanovena pozdě, zánět byl neléčený a zachvátil laicky řečeno celé tělo - kotě muselo být utraceno. Byla ještě udělána pitva a bylo potvrzeno, že celý problém byl skutečně v prvotní fázi zánět, který šel v počátku léčit atb. Takže dnes již vím, že vytrhávání si srsti a nepřirozené nadměrné mytí ukazuje na problém s nějakým vnitřním orgánem. Toť moje zkušenost. |
Teda teď jste mě docela vyděsila. No, v každém případě jdeme zítra k vetovi, tak to s ním proberu. Díky za info. A koťátka je mi moc líto:( |
|
|
Odpovědět
|
|
Kotě kotěcí
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 3. 2007 10:52:30 |
|
|
Ahoj, tak jsem tady se zprávou, jak to všechno dopadlo. Byli jsme u veta, paní doktorka ho prohlídla a řekla, že má kožíšek i packy čisté a že to asi bude jenom taková hra, jak psala Karin. Říkala, že je možné, že si takhle trávil dlouhou chvíli v útulku a že mu máme místo toho vždycky podstrčit hračku (jak jste mi tady taky radili). Zatím to funguje, kocourek už se skoro nekouše (radši kouše nás), takže jsme tenhle problém snad zdárně vyřešili. |
|
|
Odpovědět
|
|
Karin
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 3. 2007 11:27:31 |
|
|
Tak to jsem moc ráda!! Samozřejmě ideální by byl kočičí parťák |
|
|
Odpovědět
|
|
Jitka Bartosova
|
Předmět: Přitlapkováno: 12. 3. 2007 10:04:22 |
|
|
Naše prostřední dělá to samé, zdravotně je v pořádku, ale vysledovali jsme, že to dělá vždycky, když není středem zájmu, chtěla by se chovat, ale už mám na klíně některou jinou. Jakmile se jí začnu věnovat, hned s tím přestane. Na stres prostě reaguje po svém, na druhou stranu je to lepší, než kdyby mi chodila čůrat do postele! |
|
|
Odpovědět
|
|
|