Larissa
|
Předmět: opět čůrání - prosím o radu Přitlapkováno: 6. 10. 2008 11:11:46 |
|
|
Dorbý den,
mám otázku, která se týká našeho kocourka. Máme doma smečku tří koťat, jedno 7 měsíců - kocourek, další dvě koťata cca 3 měsíce ( kocourek a kočočka ). Tem mladší kocourek je velmi vzorný, co se týká chození na záchod, příjde mi, že si záchody ( máme dva ) i kontroluje, protože když tam jde někdo jiný, sedí u záchodku, kouká, kolikrát to jde po předchozím návštěvníkovi ještě uhrabat, ale problém je ten, že občas počůrá manželovi židli. Máme ho cca měsíc ( je z útulku ) a toto dělá posledních 14 dní. Jsem si jistá, že je to on, místnost zavírám a teď jsme na křeslo dala igelit, takže slyším, když šustí a jdu ho vyhnat. Proč to dělá ? Na značkování je ještě moc malý, má na to vliv smečka ??? Je to nějaký boj o pozici ?
Moc děkuji za případné rady.......... |
|
tatiana
|
Předmět: Re: opět čůrání - prosím o radu Přitlapkováno: 6. 10. 2008 14:10:17 |
|
|
Larissa napsal: | Dorbý den,
mám otázku, která se týká našeho kocourka. Máme doma smečku tří koťat, jedno 7 měsíců - kocourek, další dvě koťata cca 3 měsíce ( kocourek a kočočka ). Tem mladší kocourek je velmi vzorný, co se týká chození na záchod, příjde mi, že si záchody ( máme dva ) i kontroluje, protože když tam jde někdo jiný, sedí u záchodku, kouká, kolikrát to jde po předchozím návštěvníkovi ještě uhrabat, ale problém je ten, že občas počůrá manželovi židli. Máme ho cca měsíc ( je z útulku ) a toto dělá posledních 14 dní. Jsem si jistá, že je to on, místnost zavírám a teď jsme na křeslo dala igelit, takže slyším, když šustí a jdu ho vyhnat. Proč to dělá ? Na značkování je ještě moc malý, má na to vliv smečka ??? Je to nějaký boj o pozici ?
Moc děkuji za případné rady.......... |
No já osobně bych nejdřív vzala vzorek jeho moči a odnesla ho na vyšetření na veterinu, mohl by tímto nevhodným chováním upozorňovat na nějaký zdravotní problém (zánět ledvin, močáku...). Jakmile čistotná kočička začne s čůráním jinde, vyšetření moči by mělo přijít jako první věc. Značkování je kapitola jiná, to nebude vzhledem k věku kotěte váš případ. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|