<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Artepka
|
Předmět: Ovariektomie Přitlapkováno: 11. 7. 2007 19:23:15 |
|
|
Ahojky, minulou středu jsem nechala vykastrovat naši Giowanku kvůli mučivému mrouskání jak pro mě tak pro ni. Chtěla jsem ji kompletně vykastrovat, ale z platebního výměru jsem si přečetla, že byla provedena pouze ovariektomie.
Chci se tedy zeptat, zda máte zkušenosti, s pouhým podvázáním vaječníků (nebo jejich odstraněním?) bez odstranění dělohy. Zda kočička opravdu přestane mrouskat. (to je moje hlavní obava) A taky zda nemůže dostat ještě později zánět, či rakovinu dělohy, když ji neodstranili.
Giowanka se mi zdá stejně ukecaná jako dříve, pořád chce hladit a lehá si na záda, přetáčí se...nevím zda to definovat jako mrouskání nebo zvýšené lísání. V noci nemňouká, takže snad se o mrouskání nejedná a ani to není takové to silné, táhlé vřeštění jako předtím .
V sobotu jdem vytáhnout stehy. Tak nám držte palce ať je vše v pořádku. No...Giowanka mě zase volá, napište mi prosím vaše zkušenosti.
Zatím se loučím, by |
|
|
Odpovědět
|
|
Artepka
|
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 12. 7. 2007 6:26:11 |
|
|
Ovariektomie je odstranění vaječníků (nikoliv podvázání), takže jako kastrační řešení to stačí, kočka přestane i mrouskat. Děloha bez dodávání hormonů z vaječníků atrofuje a neměly by na ní probíhat žádné změny v podobě zánětů, či rakoviny.
Gio má v sobě nejspíš ještě nějakou hladinu hormonů, tak se může tvářit mazlivěji a přítulněji, nebo prostě je mazlivá. Pokud u toho nevřeští, tak by mělo jít opravdu jen o projev náklonnosti nikoliv mrouskání.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Artepka
|
Předmět: Přitlapkováno: 12. 7. 2007 7:15:43 |
|
|
To jsi mě uklidnila . Na doznívání jsem nepomyslela. Už jsem se lekla, že tam něco zůstalo. Díky |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 12. 7. 2007 7:22:48 |
|
|
Myslím, že kdyby tam něco zůstalo, tak by se to projevilo až časem, ne hned, a to jako regulerní mrouskání, jako v tom uvedeným odkazu; a pravdou je, že až zas tolik zmršenejch kastrací kočiček, že by jim zůstal uvnitř kus vaječníku, nebývá.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
tif
Založen: 15.02.2007 Příspěvky: 145 Bydliště: okres Nový Jičín
|
Předmět: re: Přitlapkováno: 12. 7. 2007 9:00:49 |
|
|
Svoji první kočku jsem nechala kastrovat jako pětletou, byla u ní provedena ovariektomie i hysterektomie ( vynětí vaječníků i dělohy ). Za asi tak dva měsíce začala znovu mrouskat. Byla mi doporučena opětovná kastrace právě kvůli podezření na zregenerování vaječníků ( kousek tkáně tam zřejmě zůstal ). To jsem odmítla a řešilo se to podáním hormonálního přípravku injekčně. Stačila jedna dávka a mrouskání zcela ustalo a od té doby byl klid. Takže myslím, že to chce čas, aby se případná regenerace vaječníků projevila _________________ tif, Barča, Šebí a Mikča |
|
|
Odpovědět
|
|
JaSu
|
Předmět: Přitlapkováno: 12. 7. 2007 18:24:58 |
|
|
April napsal: | Myslím, že kdyby tam něco zůstalo, tak by se to projevilo až časem, ne hned, a to jako regulerní mrouskání, jako v tom uvedeným odkazu; a pravdou je, že až zas tolik zmršenejch kastrací kočiček, že by jim zůstal uvnitř kus vaječníku, nebývá.
April |
No, jeden takový zapomenutý kousek vaječníku se mi teď zrovna válí v klíně a cumlá mi košili. Bude mu devět týdnů a je to velmi čiperný kousek |
|
|
Odpovědět
|
|
Artepka
|
Předmět: Přitlapkováno: 13. 7. 2007 7:58:55 |
|
|
JaSu: Tak to gratuluju , je to asi dárek od přírody |
|