| << Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> | 

| Autor | Zpráva | 

| Artepka 

| 

| Předmět: Ovariektomie 
  Přitlapkováno: 11. 7. 2007 19:23:15 |   |  
				| 
 |  
				| Ahojky, minulou středu jsem nechala vykastrovat naši Giowanku kvůli mučivému mrouskání jak pro mě tak pro ni. Chtěla jsem ji kompletně vykastrovat, ale z platebního výměru jsem si přečetla, že byla provedena pouze ovariektomie.   
 Chci se tedy zeptat, zda máte zkušenosti, s pouhým podvázáním vaječníků (nebo jejich odstraněním?) bez odstranění dělohy. Zda kočička opravdu přestane mrouskat.
  (to je moje hlavní obava) A taky zda nemůže dostat ještě později zánět, či rakovinu dělohy, když ji neodstranili.   
 Giowanka se mi zdá stejně ukecaná jako dříve, pořád chce hladit a lehá si na záda, přetáčí se...nevím zda to definovat jako mrouskání nebo zvýšené lísání. V noci nemňouká, takže snad se o mrouskání nejedná a ani to není takové to silné, táhlé vřeštění jako předtím
  . 
 V sobotu jdem vytáhnout stehy. Tak nám držte palce ať je vše v pořádku. No...Giowanka mě zase volá, napište mi prosím vaše zkušenosti.

Zatím se loučím, by
  |  | 

|     | Odpovědět | 

|  | 

| Artepka 

|  | 

|     | Odpovědět | 

|  | 

| April 

| 

| Předmět: 
  Přitlapkováno: 12. 7. 2007 6:26:11 |   |  
				| 
 |  
				| Ovariektomie je odstranění vaječníků (nikoliv podvázání), takže jako kastrační řešení to stačí, kočka přestane i mrouskat. Děloha bez dodávání hormonů z vaječníků atrofuje a neměly by na ní probíhat žádné změny v podobě zánětů, či rakoviny. 
 Gio má v sobě nejspíš ještě nějakou hladinu hormonů, tak se může tvářit mazlivěji a přítulněji, nebo prostě je mazlivá. Pokud u toho nevřeští, tak by mělo jít opravdu jen o projev náklonnosti nikoliv mrouskání.

April

|     | Odpovědět | 

|  | 

| Artepka 

| 

| Předmět: 
  Přitlapkováno: 12. 7. 2007 7:15:43 |   |  
				| 
 |  
				| To jsi mě uklidnila  . Na doznívání jsem nepomyslela. Už jsem se lekla, že tam něco zůstalo. Díky  |  | 

|     | Odpovědět | 

|  | 

| April 

| 

| Předmět: 
  Přitlapkováno: 12. 7. 2007 7:22:48 |   |  
				| 
 |  
				| Myslím, že kdyby tam něco zůstalo, tak by se to projevilo až časem, ne hned, a to jako regulerní mrouskání, jako v tom uvedeným odkazu; a pravdou je, že až zas tolik zmršenejch kastrací kočiček, že by jim zůstal uvnitř kus vaječníku, nebývá. 
 April

|     | Odpovědět | 

|  | 

| tif 

| 

| Předmět: re: 
  Přitlapkováno: 12. 7. 2007 9:00:49 |   |  
				| 
 |  
				| Svoji první kočku jsem nechala kastrovat jako pětletou, byla u ní provedena ovariektomie i hysterektomie ( vynětí vaječníků i dělohy ). Za asi tak dva měsíce začala znovu mrouskat. Byla mi doporučena opětovná kastrace právě kvůli podezření na zregenerování vaječníků ( kousek tkáně tam zřejmě zůstal ). To jsem odmítla a řešilo se to podáním hormonálního přípravku injekčně. Stačila jedna dávka a mrouskání zcela ustalo a od té doby byl klid. Takže myslím, že to chce čas, aby se případná regenerace vaječníků projevila  _________________
 tif, Barča, Šebí a Mikča
 |  | 

|      | Odpovědět | 

|  | 

| JaSu 

| 

| Předmět: 
  Přitlapkováno: 12. 7. 2007 18:24:58 |   |  
				| 
 |  
				|  	  | April napsal: |  	  | Myslím, že kdyby tam něco zůstalo, tak by se to projevilo až časem, ne hned, a to jako regulerní mrouskání, jako v tom uvedeným odkazu; a pravdou je, že až zas tolik zmršenejch kastrací kočiček, že by jim zůstal uvnitř kus vaječníku, nebývá. 
 April
 | 

No, jeden takový zapomenutý kousek vaječníku se mi teď zrovna válí v klíně a cumlá mi košili. Bude mu devět týdnů a je to velmi čiperný kousek
 |  | 

|     | Odpovědět | 

|  | 

| Artepka 

| 

| Předmět: 
  Přitlapkováno: 13. 7. 2007 7:58:55 |   |  
				| 
 |  
				| JaSu: Tak to gratuluju  , je to asi dárek od přírody  |  | 

|     | Odpovědět | 

|  |