<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
emilly
|
Předmět: kočičí akné Přitlapkováno: 24. 3. 2008 19:43:57 |
|
|
Dobrý den,
naše kočka má na bradě takové černé tečky. Jako od blech, ale blechy nemá. Prý by mohlo jít o kočičí akné. Nevíte jak se ho zbavit a kde se to vzalo? Kočka je jen doma. Děkuji |
|
|
Odpovědět
|
|
J.
|
Předmět: Re: kočičí akné Přitlapkováno: 24. 3. 2008 20:23:35 |
|
|
emilly napsal: |
... naše kočka má na bradě takové černé tečky |
Poradím ráda = znám odpověď :
taky jsem onehdy u mých kočen (a to jen u některých) objevila černé tečky pod a na špičce bradičky ... a když jsem si to pořádně prohlédla (přes lupu), zjistila jsem, že to je obyčejná nečistota. A protože chci vždycky i vyřešit - "jak se to mohlo stát" , přišla jsem na to, že to je způsobené tím, jak která kočka baští z misky - jakým stylem ... některé jedí právě tak, že bradičku "namáčí" do jídla více (kapsičky, konzervy s omáčkou, apod.) a to všechno se tam postupně mikroskopicky usazuje a usazuje ... .
Takže žádné akné, jedná se jen o povrchovou záležitost !
A dá se to dobře odstranit :
trpělivě krouživým pohybem prstu jsem toto "smetíčko" jakoby vydrolovala, nebo i s pomocí nehtu pak jemně odrhávala ... třeba i navícekrát, jakmile jsem zrovna měla kočenku na klíně (jí se to tedy moc nelíbilo ).
Chce to prostě jen trochu trpělivosti ... _________________ J. a její společenstvo ...
mňau! |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: kočičí akné Přitlapkováno: 25. 3. 2008 7:10:46 |
|
|
Kočičí akné, jsou přesně ty černé ďobky na bradě. Narozdíl od lidského akné se nejedná o vřídky. Může se objevit v době dospívání kočky a pak je snadným řešením kastrace. Nemá ale tendence přerůstat jako u lidí do nějakých výraznějších rozměrů a drží se na bradě a nebývá těžké se ho povrchově zbavit a nebývá zapotřebí na něj zvolit nějaký těžší kalibr.
Takže můžete zvolit cestu potírání např. lihem či naředěným betadinem, či jakkýmkoliv způsobem čistit, nebo to prozatím nechat být a vyčkat, zda to nezmizí samo.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Bedrunka
|
Předmět: Re: kočičí akné Přitlapkováno: 25. 3. 2008 13:38:51 |
|
|
emilly napsal: | Dobrý den,
naše kočka má na bradě takové černé tečky. Jako od blech, ale blechy nemá. Prý by mohlo jít o kočičí akné. Nevíte jak se ho zbavit a kde se to vzalo? Kočka je jen doma. Děkuji |
Osobě jsem se s akné nesetkala , ale čistě náhodou mi nedávno volala paní co má ode mě kočičku a našla jí také akné na bradičce . Dočetla se , že to mohou způsobovat plastové misky na jídlo či vodu . Ptala se mě co s tím a tak jsem se hned zeptala na veterině a tam mi to potvrdili . Doporučili mi otírání heřmánkem a pokud by to nepomohlo , tak je na to šampon , který se dá koupit u veterináře . Heřmánek ale pomáhá , tak to můžete zkusit . |
|
|
Odpovědět
|
|
BaraV
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 3. 2008 16:56:04 |
|
|
Naše kočenka má akné taky, protože má bílou bradičku je to celkem vidět. Vet nám říkal, že je to dost obvyklé, protože je bradička hodně "znečištována" olizováním a taky při jídle. Prý je to jako u lidí, pleť se taky zanáší na frekventovaných místech. Jak se toho zbavit nám neporadil. Zkusím dle rad ten heřmánek... |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 3. 2008 19:25:55 |
|
|
Cookie napsal: | Naše kočenka má akné taky, protože má bílou bradičku je to celkem vidět. Vet nám říkal, že je to dost obvyklé, protože je bradička hodně "znečištována" olizováním a taky při jídle. Prý je to jako u lidí, pleť se taky zanáší na frekventovaných místech. Jak se toho zbavit nám neporadil. Zkusím dle rad ten heřmánek... |
Mě můj veterinář doporučil použít líh nebo i běžnou pleťovou vodu pro problematickou pleť, nejvíc ale pomohlo vyměnit plastové misky za nerezové. |
|
|
Odpovědět
|
|
Bedrunka
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 3. 2008 20:02:47 |
|
|
Alena V. napsal: | Cookie napsal: | Naše kočenka má akné taky, protože má bílou bradičku je to celkem vidět. Vet nám říkal, že je to dost obvyklé, protože je bradička hodně "znečištována" olizováním a taky při jídle. Prý je to jako u lidí, pleť se taky zanáší na frekventovaných místech. Jak se toho zbavit nám neporadil. Zkusím dle rad ten heřmánek... |
Mě můj veterinář doporučil použít líh nebo i běžnou pleťovou vodu pro problematickou pleť, nejvíc ale pomohlo vyměnit plastové misky za nerezové. |
No já právě používám jen nerez , nebo sklo a akné moje kočičky nemají , tak to asi bude ten hlavní problém a řešení je jednoduché ! |
|
|
Odpovědět
|
|
emilly
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 3. 2008 23:19:41 |
|
|
My máme jen nerezové misky a 4 kočky. Ale má to jen jedna. Takže miskama to asi nebude. |
|
|
Odpovědět
|
|
skaz
|
Předmět: Vřídek na bradě Přitlapkováno: 15. 4. 2008 15:38:54 |
|
|
Dnes jsem ojevila kočičákovi na bradě vřídek/ briťák,10měsíců/.Původně jsem si myslela,že se jedná o akné,ale teď nevím. Poradíte někdo?
Díky moc. _________________ skaz |
|
|
Odpovědět
|
|
tif
Založen: 15.02.2007 Příspěvky: 145 Bydliště: okres Nový Jičín
|
Předmět: re Přitlapkováno: 15. 4. 2008 17:56:29 |
|
|
Akné u koček vypadá nejčastěji jako černé tečky na bradě, ale může se projevovat také jako pupínky a vřídky tamtéž. _________________ tif, Barča, Šebí a Mikča |
|
|
Odpovědět
|
|
skaz
|
Předmět: Přitlapkováno: 15. 4. 2008 18:11:17 |
|
|
Díky,nebyla jsem si jistá,ale jinak je v pohodě,tak že asi to bude ono. _________________ skaz |
|
|
Odpovědět
|
|
|