| << Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> | 

| Autor | Zpráva | 

| emilly 

| 

| Předmět: kočičí akné 
  Přitlapkováno: 24. 3. 2008 19:43:57 |   |  
				| 
 |  
				| Dobrý den, naše kočka má na bradě takové černé tečky. Jako od blech, ale blechy nemá. Prý by mohlo jít o kočičí akné. Nevíte jak se ho zbavit a kde se to vzalo? Kočka je jen doma. Děkuji
 |  | 

|     | Odpovědět | 

|  | 

| J. 

| 

| Předmět: Re: kočičí akné 
  Přitlapkováno: 24. 3. 2008 20:23:35 |   |  
				| 
 |  
				|  	  | emilly napsal: |  	  | ... naše kočka má na bradě takové černé tečky
 | 

Poradím ráda  = znám odpověď : 
 taky jsem onehdy u mých kočen (a to jen u některých) objevila
  černé tečky pod a na špičce bradičky ... a když jsem si to pořádně prohlédla (přes lupu), zjistila jsem, že to je obyčejná nečistota. A protože chci vždycky i vyřešit  - "jak se to mohlo stát"  , přišla jsem na to, že to je způsobené tím, jak která kočka baští z misky - jakým stylem ... některé jedí právě tak, že bradičku "namáčí" do jídla více (kapsičky, konzervy s omáčkou, apod.) a to všechno se tam postupně mikroskopicky usazuje a usazuje ...  . Takže žádné akné, jedná se jen o povrchovou záležitost !
 A dá se to dobře odstranit :
 trpělivě krouživým pohybem prstu jsem toto "smetíčko" jakoby vydrolovala, nebo i s pomocí nehtu pak jemně odrhávala ... třeba i navícekrát, jakmile jsem zrovna měla kočenku na klíně (jí se to tedy moc nelíbilo
  ). Chce to prostě jen trochu trpělivosti
  ... _________________
 J. a její společenstvo ...
 mňau!
 |  | 

|      | Odpovědět | 

|  | 

| April 

| 

Přitlapkováno: 25. 3. 2008 7:10:46 |   |  
				| 
 |  
				| Kočičí akné, jsou přesně ty černé ďobky na bradě. Narozdíl od lidského akné se nejedná o vřídky. Může se objevit v době dospívání kočky a pak je snadným řešením kastrace. Nemá ale tendence přerůstat jako u lidí do nějakých výraznějších rozměrů a drží se na bradě a nebývá těžké se ho povrchově zbavit a nebývá zapotřebí na něj zvolit nějaký těžší kalibr. 
 Takže můžete zvolit cestu potírání např. lihem či naředěným betadinem, či jakkýmkoliv způsobem čistit, nebo to prozatím nechat být a vyčkat, zda to nezmizí samo.

April

|     | Odpovědět | 

|  | 

| Bedrunka 

| 

Přitlapkováno: 25. 3. 2008 13:38:51 |   |  
				| 
 |  
				|  	  | emilly napsal: |  	  | Dobrý den, naše kočka má na bradě takové černé tečky. Jako od blech, ale blechy nemá. Prý by mohlo jít o kočičí akné. Nevíte jak se ho zbavit a kde se to vzalo? Kočka je jen doma. Děkuji
 | 

Osobě jsem se s akné nesetkala , ale čistě náhodou mi nedávno volala paní co má ode mě kočičku a našla jí také akné na bradičce . Dočetla se , že to mohou způsobovat plastové misky na jídlo či vodu . Ptala se mě co s tím a tak jsem se hned zeptala na veterině a tam mi to potvrdili . Doporučili mi otírání heřmánkem a pokud by to nepomohlo , tak je na to šampon , který se dá koupit u veterináře . Heřmánek ale pomáhá , tak to můžete zkusit .
 |  | 

|     | Odpovědět | 

|  | 

| BaraV 

| 

| Předmět: 
  Přitlapkováno: 25. 3. 2008 16:56:04 |   |  
				| 
 |  
				|  Naše kočenka má akné taky, protože má bílou bradičku je to celkem vidět. Vet nám říkal, že je to dost obvyklé, protože je bradička hodně "znečištována" olizováním a taky při jídle. Prý je to jako u lidí, pleť se taky zanáší na frekventovaných místech. Jak se toho zbavit nám neporadil. Zkusím dle rad ten heřmánek...  |  | 

|     | Odpovědět | 

|  | 

| Alena V. 

| 

| Předmět: 
  Přitlapkováno: 25. 3. 2008 19:25:55 |   |  
				| 
 |  
				|  	  | Cookie napsal: |  	  |  Naše kočenka má akné taky, protože má bílou bradičku je to celkem vidět. Vet nám říkal, že je to dost obvyklé, protože je bradička hodně "znečištována" olizováním a taky při jídle. Prý je to jako u lidí, pleť se taky zanáší na frekventovaných místech. Jak se toho zbavit nám neporadil. Zkusím dle rad ten heřmánek...  | 
 Mě můj veterinář doporučil použít líh nebo i běžnou pleťovou vodu pro problematickou pleť, nejvíc ale pomohlo vyměnit plastové misky za nerezové.
 |  | 

|     | Odpovědět | 

|  | 

| Bedrunka 

| 

| Předmět: 
  Přitlapkováno: 25. 3. 2008 20:02:47 |   |  
				| 
 |  
				|  	  | Alena V. napsal: |  	  |  	  | Cookie napsal: |  	  |  Naše kočenka má akné taky, protože má bílou bradičku je to celkem vidět. Vet nám říkal, že je to dost obvyklé, protože je bradička hodně "znečištována" olizováním a taky při jídle. Prý je to jako u lidí, pleť se taky zanáší na frekventovaných místech. Jak se toho zbavit nám neporadil. Zkusím dle rad ten heřmánek...  | 
 Mě můj veterinář doporučil použít líh nebo i běžnou pleťovou vodu pro problematickou pleť, nejvíc ale pomohlo vyměnit plastové misky za nerezové.
 | 

No já právě používám jen nerez , nebo sklo a akné moje kočičky nemají , tak to asi bude ten hlavní problém a řešení je jednoduché
  ! |  | 

|     | Odpovědět | 

|  | 

| emilly 

| 

| Předmět: 
  Přitlapkováno: 25. 3. 2008 23:19:41 |   |  
				| 
 |  
				| My máme jen nerezové misky a 4 kočky. Ale má to jen jedna.  Takže miskama to asi nebude.  |  | 

|     | Odpovědět | 

|  | 

| skaz 

| 

| Předmět: Vřídek na bradě 
  Přitlapkováno: 15. 4. 2008 15:38:54 |   |  
				| 
 |  
				| Dnes jsem ojevila kočičákovi na bradě vřídek/ briťák,10měsíců/.Původně jsem si myslela,že se jedná o akné,ale teď nevím. Poradíte někdo? Díky moc.

|      | Odpovědět | 

|  | 

| tif 

| 

| Předmět: re 
  Přitlapkováno: 15. 4. 2008 17:56:29 |   |  
				| 
 |  
				| Akné u koček vypadá nejčastěji jako černé tečky na bradě, ale může se projevovat také jako pupínky a vřídky tamtéž. _________________
 tif, Barča, Šebí a Mikča
 |  | 

|      | Odpovědět | 

|  | 

| skaz 

| 

| Předmět: 
  Přitlapkováno: 15. 4. 2008 18:11:17 |   |  
				| 
 |  
				| Díky,nebyla jsem si jistá,ale jinak je v pohodě,tak že asi to bude ono. _________________
 skaz
 |  | 

|      | Odpovědět | 

|  | 

|  |