<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Justyne
|
Předmět: Také něco o mrouskání Přitlapkováno: 4. 4. 2008 17:00:24 |
|
|
Máme doma 11měsíční britku- kočku.Mrouzká se tak co 2-3týdny, ale není to žádná hrůza. Teda zatím
Myslela jsem si, že pokud bude mrouzkat a nás to nebude nijak obtěžovat, tak se kastrovat nemusí(koťata zatím neplánujeme, ale možná dobudoucna).
Ale v jednom časopise jsem se dočetla, že pokud bude mrouzkat a nenechá se vykastrovat, tak jí můžou prasknout vaječníky.Je to pravda? Docela mě to šokovalo.Díky za odpověď. _________________ Vendulka & Justynka |
|
|
Odpovědět
|
|
MaxKatka
Založen: 07.11.2005 Příspěvky: 120 Bydliště: Hodonice okr. Znojmo
|
Předmět: Re: Také něco o mrouzkání Přitlapkováno: 4. 4. 2008 17:15:36 |
|
|
Justyne napsal: | Máme doma 11měsíční britku- kočku.Mrouzká se tak co 2-3týdny, ale není to žádná hrůza. Teda zatím
Myslela jsem si, že pokud bude mrouzkat a nás to nebude nijak obtěžovat, tak se kastrovat nemusí(koťata zatím neplánujeme, ale možná dobudoucna).
Ale v jednom časopise jsem se dočetla, že pokud bude mrouzkat a nenechá se vykastrovat, tak jí můžou prasknout vaječníky.Je to pravda? Docela mě to šokovalo.Díky za odpověď. |
Tak o mrouskání tu bylo napsáno tolik, že by z toho mohla být dost silná kniha. Namátkou vybírám:
http://www.modrykocour.cz/forum/viewtopic.php?t=2037&highlight=mrousk%E1n%ED
http://www.modrykocour.cz/forum/viewtopic.php?t=1227&highlight=mrousk%E1n%ED
Jde o to, že pokud bude mrouskat často, tak by to mohlo přejít v trvalou říjí a z toho následné škaredé problémy a mimo to každé mrouskání kočičku dost vysiluje!!!
Zvažte, jestli by kastrace nebyla vhodnější!!! _________________ Katka, Damča (2) a Pišta (2) |
|
|
Odpovědět
|
|
BaraV
|
Předmět: Re: Také něco o mrouzkání Přitlapkováno: 4. 4. 2008 18:01:09 |
|
|
Justyne napsal: | Máme doma 11měsíční britku- kočku.Mrouzká se tak co 2-3týdny, ale není to žádná hrůza. Teda zatím
Ale v jednom časopise jsem se dočetla, že pokud bude mrouzkat a nenechá se vykastrovat, tak jí můžou prasknout vaječníky.Je to pravda? Docela mě to šokovalo.Díky za odpověď. |
Zdravím, naše 9 - měsíců stará kočena začala v lednu mrouskat a v podstatě nepřestala do ted. Vždy pravidelně ve středu večer začne, pak má chvilku pauzu a za 2 týdny opět ve středu začne. VET říkal, že ikdyž nemá projevy mrouskání, tak hormony jsou pořád v pohotovosti. = nonstop říje. Kastrovat jsem nechtěla, ale ted jsme na tom tak, že čekáme až doléčíme plíseň apak šup na kastraci. Cookie dost hubne, nejí a je strašně vysílená. Jestli mohu radit, tak kastrujte dříve než se pak budete trápit že číča nic nejí a je prostě vysílená! Navíc musíme teď kastraci naplánovat právě do těch dnů, kdy nemá projevy, jinak to komplikuje právě zvýšená hladina hormonu.
hezký den
BáraV s Cookie |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 4. 2008 18:05:27 |
|
|
Kdy je tedy nejlepší kastrovat? Mám teprve 5-ti měsíční kočičku, ale uteče to jako voda. Je potřeba kastrovat až po 1. mrouskání? Nebo ještě před? Díky za odpovědi. Kačka |
|
|
Odpovědět
|
|
Kačátko
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 4. 2008 19:19:52 |
|
|
Betty napsal: | Kdy je tedy nejlepší kastrovat? Mám teprve 5-ti měsíční kočičku, ale uteče to jako voda. Je potřeba kastrovat až po 1. mrouskání? Nebo ještě před? Díky za odpovědi. Kačka |
S kastrací na první mrouskání čekat nemusíte. _________________ Kačátko+Elsa, Čičik a Ošklivka |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Také něco o mrouzkání Přitlapkováno: 7. 4. 2008 6:02:52 |
|
|
Tady jsem sepsala něco málo ke kastraci, jsou tam zmínky jak o případných zdravotních problémech, pokud se kočička nechá zbytečně mrouskat, tak o vhodném věku plus pár dalších, myslím, zajímavých drobností.
http://www.modrykocour.cz/stranka.php?id=874
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
|