| << Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> | 

| Autor | Zpráva | 

| Justyne 

| 

| Předmět: Také něco o mrouskání 
  Přitlapkováno: 4. 4. 2008 17:00:24 |   |  
				| 
 |  
				| Máme doma 11měsíční britku- kočku.Mrouzká se tak co 2-3týdny, ale není to žádná hrůza. Teda zatím   Myslela jsem si, že pokud bude mrouzkat a nás to nebude nijak obtěžovat, tak se kastrovat nemusí(koťata zatím neplánujeme, ale možná dobudoucna).
 Ale v jednom časopise jsem se dočetla, že pokud bude mrouzkat a nenechá se vykastrovat, tak jí můžou prasknout vaječníky.Je to pravda? Docela mě to šokovalo.Díky za odpověď.

|     | Odpovědět | 

|  | 

| MaxKatka 

| 

| Předmět: Re: Také něco o mrouzkání 
  Přitlapkováno: 4. 4. 2008 17:15:36 |   |  
				| 
 |  
				|  	  | Justyne napsal: |  	  | Máme doma 11měsíční britku- kočku.Mrouzká se tak co 2-3týdny, ale není to žádná hrůza. Teda zatím   Myslela jsem si, že pokud bude mrouzkat a nás to nebude nijak obtěžovat, tak se kastrovat nemusí(koťata zatím neplánujeme, ale možná dobudoucna).
 Ale v jednom časopise jsem se dočetla, že pokud bude mrouzkat a nenechá se vykastrovat, tak jí můžou prasknout vaječníky.Je to pravda? Docela mě to šokovalo.Díky za odpověď.
 | 

Tak o mrouskání tu bylo napsáno tolik, že by z toho mohla být dost silná kniha. Namátkou vybírám:
 http://www.modrykocour.cz/forum/viewtopic.php?t=2037&highlight=mrousk%E1n%ED
 http://www.modrykocour.cz/forum/viewtopic.php?t=1227&highlight=mrousk%E1n%ED

Jde o to, že pokud bude mrouskat často, tak by to mohlo přejít v trvalou říjí a z toho následné škaredé problémy a mimo to každé mrouskání kočičku dost vysiluje!!!

Zvažte, jestli by kastrace nebyla vhodnější!!!

|      | Odpovědět | 

|  | 

| BaraV 

| 

Přitlapkováno: 4. 4. 2008 18:01:09 |   |  
				| 
 |  
				|  	  | Justyne napsal: |  	  | Máme doma 11měsíční britku- kočku.Mrouzká se tak co 2-3týdny, ale není to žádná hrůza. Teda zatím   Myslela jsem si, že pokud bude mrouzkat a nás to nebude nijak obtěžovat, tak se kastrovat nemusí(koťata zatím neplánujeme, ale možná dobudoucna).
 | 

Zdravím, naše 9 - měsíců stará kočena začala v lednu mrouskat a v podstatě nepřestala do ted. Vždy pravidelně ve středu večer začne, pak má chvilku pauzu a za 2 týdny opět ve středu začne.
  VET říkal, že ikdyž nemá projevy mrouskání, tak hormony jsou pořád v pohotovosti. = nonstop říje. Kastrovat jsem nechtěla, ale ted jsme na tom tak, že čekáme až doléčíme plíseň apak šup na kastraci.  Cookie dost hubne, nejí a je strašně vysílená. Jestli mohu radit, tak kastrujte dříve než se pak budete trápit že číča nic nejí a je prostě vysílená! Navíc musíme teď kastraci naplánovat právě do těch dnů, kdy nemá projevy, jinak to komplikuje právě zvýšená hladina hormonu. hezký den
 BáraV s Cookie
 |  | 

|     | Odpovědět | 

|  | 

| Betty 

| 

| Předmět: 
  Přitlapkováno: 4. 4. 2008 18:05:27 |   |  
				| 
 |  
				| Kdy je tedy nejlepší kastrovat? Mám teprve 5-ti měsíční kočičku, ale uteče to jako voda. Je potřeba kastrovat až po 1. mrouskání? Nebo ještě před? Díky za odpovědi. Kačka |  | 

|      | Odpovědět | 

|  | 

| Kačátko 

| 

| Předmět: 
  Přitlapkováno: 4. 4. 2008 19:19:52 |   |  
				| 
 |  
				|  	  | Betty napsal: |  	  | Kdy je tedy nejlepší kastrovat? Mám teprve 5-ti měsíční kočičku, ale uteče to jako voda. Je potřeba kastrovat až po 1. mrouskání? Nebo ještě před? Díky za odpovědi. Kačka | 

S kastrací na první mrouskání čekat nemusíte.

|     | Odpovědět | 

|  | 

| April 

| 

Přitlapkováno: 7. 4. 2008 6:02:52 |   |  
				| 
 |  
				| Tady jsem sepsala něco málo ke kastraci, jsou tam zmínky jak o případných zdravotních problémech, pokud se kočička nechá zbytečně mrouskat, tak o vhodném věku plus pár dalších, myslím, zajímavých drobností. 
 http://www.modrykocour.cz/stranka.php?id=874

April

|     | Odpovědět | 

|  | 

|  |