| << Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> | 

| Autor | Zpráva | 

| xyz 

| 

| Předmět: Jde to? 
  Přitlapkováno: 1. 1. 2009 23:06:59 |   |  
				| 
 |  
				| na www.bazos.cz jsem našla inzerát na koťátka s PP, kdy matka je neva masquerade a otec ragdoll oba s PP. Opravdu mohou mít taková koťátka PP? já chovu teda moc nerozumím, ale zarazilo mě to, tak chci vědět jestli to je opravdu možné, ať se poučím  |  | 

|     | Odpovědět | 

|  | 

| Alena V. 

| 

| Předmět: Re: Jde to? 
  Přitlapkováno: 1. 1. 2009 23:30:56 |   |  
				| 
 |  
				|  	  | xyz napsal: |  	  | na www.bazos.cz jsem našla inzerát na koťátka s PP, kdy matka je neva masquerade a otec ragdoll oba s PP. Opravdu mohou mít taková koťátka PP? já chovu teda moc nerozumím, ale zarazilo mě to, tak chci vědět jestli to je opravdu možné, ať se poučím  | 
 Ve FIFe to možné není, ale různé non FIFe organizace povolují ledacos. Uvedenou CHS jsem našla pod Nezávislým chovatelským klubem http://www.nchk.wgz.cz/klub-chovatelu-sibirskych-kocek takže mě to nepřekvapuje.
 |  | 

|     | Odpovědět | 

|  | 

| Lenka V. 

| 

Přitlapkováno: 1. 1. 2009 23:52:46 |   |  
				| 
 |  
				|  	  | xyz napsal: |  	  | na www.bazos.cz jsem našla inzerát na koťátka s PP, kdy matka je neva masquerade a otec ragdoll oba s PP. Opravdu mohou mít taková koťátka PP? já chovu teda moc nerozumím, ale zarazilo mě to, tak chci vědět jestli to je opravdu možné, ať se poučím  | 
 zcela oprávněně Vás to udivilo, ale NCHK má (pokud vím) experimentální program pro rozšíření genpoolu ragdolů - otázkou zůstává, kolik generací bude třeba na to, dostat zpět typ, zda by nebylo lepší volit cestu importů, než chovat "středně velké chlupaté kočky s odznaky" .... nic ve zlém.
 www.burmilla.snadno.eu
 |  | 

|      | Odpovědět | 

|  | 

| xyz 

| 

| Předmět: 
  Přitlapkováno: 2. 1. 2009 19:43:27 |   |  
				| 
 |  
				| aha, to jsem nevedela, dekuji za odpovedi |  | 

|     | Odpovědět | 

|  | 

| Alamka 

| 

Přitlapkováno: 3. 1. 2009 12:08:54 |   |  
				| 
 |  

Po pravdě řečeno, zažila jsem podobné překvapení u svého kocourka. Dohledávala jsem jeho rodokmen, některé větve vedou až k roku 1906! Ale jsou v něm zajímavé nálezy, pár peršanů, exotická kočka, siamka, skotská klapouchá. Všechno je to s rodokmenem. Všechno je to  hlouběji v minulosti nebo nanejvýš počátek 90.let. Prý se to dělalo pro posílení nějakých znaků. Nevím. Neřeším to, mám krásného mazlíka, tyhle objevy nejsou tím, co mě v "našem rodokmenu" šokovalo.
 |  | 

|     | Odpovědět | 

|  | 

| Izzy 

| 

| Předmět: 
  Přitlapkováno: 9. 1. 2009 20:58:33 |   |  
				| 
 |  
				| No ja tomu zase až tak nerozumím, mám jen jednu kočičku, takže jsem ve světě koček nováčkem, ale  s přikřižováním jiných plemen určitě nesouhlasím. Myslím, že dnes už je spousta možností importů a nepříbuzných krytí, že třeba u Ragdollů mi to přijde zbytečné. Ještě bych to pochopila u vzácných málopočetných plemen, kdy se třeba jedná o jejich přežítí, ale u rozšířených plemen proč? Ps: toto je můj osobní názor, nikomu ho nevnucuji a nehodlám se prát
  |  | 

|     | Odpovědět | 

|  | 

|  |