<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
xyz
|
Předmět: Jde to? Přitlapkováno: 1. 1. 2009 23:06:59 |
|
|
na www.bazos.cz jsem našla inzerát na koťátka s PP, kdy matka je neva masquerade a otec ragdoll oba s PP. Opravdu mohou mít taková koťátka PP? já chovu teda moc nerozumím, ale zarazilo mě to, tak chci vědět jestli to je opravdu možné, ať se poučím |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Re: Jde to? Přitlapkováno: 1. 1. 2009 23:30:56 |
|
|
xyz napsal: | na www.bazos.cz jsem našla inzerát na koťátka s PP, kdy matka je neva masquerade a otec ragdoll oba s PP. Opravdu mohou mít taková koťátka PP? já chovu teda moc nerozumím, ale zarazilo mě to, tak chci vědět jestli to je opravdu možné, ať se poučím |
Ve FIFe to možné není, ale různé non FIFe organizace povolují ledacos. Uvedenou CHS jsem našla pod Nezávislým chovatelským klubem http://www.nchk.wgz.cz/klub-chovatelu-sibirskych-kocek takže mě to nepřekvapuje. |
|
|
Odpovědět
|
|
Lenka V.
Založen: 15.03.2007 Příspěvky: 155 Bydliště: Úžice u Kralup n.Vlt
|
Předmět: Re: Jde to? Přitlapkováno: 1. 1. 2009 23:52:46 |
|
|
xyz napsal: | na www.bazos.cz jsem našla inzerát na koťátka s PP, kdy matka je neva masquerade a otec ragdoll oba s PP. Opravdu mohou mít taková koťátka PP? já chovu teda moc nerozumím, ale zarazilo mě to, tak chci vědět jestli to je opravdu možné, ať se poučím |
zcela oprávněně Vás to udivilo, ale NCHK má (pokud vím) experimentální program pro rozšíření genpoolu ragdolů - otázkou zůstává, kolik generací bude třeba na to, dostat zpět typ, zda by nebylo lepší volit cestu importů, než chovat "středně velké chlupaté kočky s odznaky" .... nic ve zlém. _________________ Lenka Venclíková
Dee burmilky
silver & golden
www.burmilla.snadno.eu |
|
|
Odpovědět
|
|
xyz
|
Předmět: Přitlapkováno: 2. 1. 2009 19:43:27 |
|
|
aha, to jsem nevedela, dekuji za odpovedi |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Re: Jde to? Přitlapkováno: 3. 1. 2009 12:08:54 |
|
|
Po pravdě řečeno, zažila jsem podobné překvapení u svého kocourka. Dohledávala jsem jeho rodokmen, některé větve vedou až k roku 1906! Ale jsou v něm zajímavé nálezy, pár peršanů, exotická kočka, siamka, skotská klapouchá. Všechno je to s rodokmenem. Všechno je to hlouběji v minulosti nebo nanejvýš počátek 90.let. Prý se to dělalo pro posílení nějakých znaků. Nevím. Neřeším to, mám krásného mazlíka, tyhle objevy nejsou tím, co mě v "našem rodokmenu" šokovalo. |
|
|
Odpovědět
|
|
Izzy
|
Předmět: Přitlapkováno: 9. 1. 2009 20:58:33 |
|
|
No ja tomu zase až tak nerozumím, mám jen jednu kočičku, takže jsem ve světě koček nováčkem, ale s přikřižováním jiných plemen určitě nesouhlasím. Myslím, že dnes už je spousta možností importů a nepříbuzných krytí, že třeba u Ragdollů mi to přijde zbytečné. Ještě bych to pochopila u vzácných málopočetných plemen, kdy se třeba jedná o jejich přežítí, ale u rozšířených plemen proč?
Ps: toto je můj osobní názor, nikomu ho nevnucuji a nehodlám se prát |
|
|
Odpovědět
|
|
|